Otcovská materská dovolenka
Dobrý večer prajem, chcel by som sa spýtať či je možne riešiť moju situáciu. Vec sa ma takto :
Máme 15 mesačne dvojičky a mesačnú dcérku, manželka berie materskú na mesačnú dcérku a ja som chcel ísť na materskú s dvojickami, všetko by bolo fajn a všetko som bral zodpovedne, pani na socialke mi povedala ze musím mať výpoveď od zamestnávateľa a keď chcem robiť z domu tak môžem ale iba na dohodu a 10 hodín týždenne, tak som tak spravil výpoveď mam ku dňu 4.1.2023 a dohodu na inej pozícii u toho istého zamestnávateľa od 5.1.2023 , dnes prišlo zo socialky našej uctovnicke, citujem: ( Dobrý deň,
Poprosila by som vás za pána xxxxxnar. xxxxx - pán si uplatnil materskú od 05.01.2023. Materská nie je z ochrannej lehoty, nakoľko mu po ukončení pracovného pomeru ku 04.01.2023 hneď následne vznikol ďalší pracovný pomer ( dohoda) ochranná lehota mu padla. Materskú si môže pán uplatniť len z tej novej dohody vzniknutej od 05.01.2023. Poprosím Vás zaslať informáciu kedy naposledy pán fyzicky pracoval (a samozrejme na túto dohodu nesmie vykonávať žiadnu pracovnú činnosť) a poprosím zaslať PMVZ za mesiac 01/2023 ( z dohody). Tiež treba pána informovať, že nárok z OL nemá. Je možnosť s tím niečo ešte urobiť, stiahnuť výpoveď? stiahnuť Dohodu? Ďakujem za odpoveď s pozdravom Juraj
Ďakujem.

@zalka tu dohodu som chcel riešiť lebo mám na starosti celú prevádzku a potrebujú odomna aby som riešil veci z dómu aspoň tých 10 hodín týždenne cca 2 hodiny denne (dodávatelia, tovar, menu, smeny atď....)