Otec na materskej
píšem sem už niekoľký krát ohľadom materskej otca. Máme naplánované, že v januáry 2017 by išiel manžel na materskú s prvým synom, ktorý bude mať v 7/2017 3 roky, takže to víde len tak tak. Chceme to tak lebo minulý rok menil prácu a mal nižší plat. Tento rok mal vyšší, takže by mal mať vyššie materské. Popri tom by pracoval na dohodu u toho istého zamestnávateľa. Okrem prvého syna máme teraz 7 mesačného, ja budem doma s ním bez nároku na nejaké financie zo štátu. Naviac pracujem na dohodu o pracovnej činnosti, takže nejaké soc. aj zdrav. sa mi platia. Sú to ale malé sumy, keďže robím len pár hodín v mesiaci.
Právnik v manželovej firme mu radí, aby išiel ešte tento rok. Údajne sa majú robiť zmeny v zákone. No tým by bola materská dosť nižšia vzhľadom na nízku výplatu minulý rok. Chcem sa Vás spýtať, či viete o nejakých zmenách, ktoré budú mať vplyv na to, ako to chceme urobiť. Jediné čo viem je že sa má materské dvihnúť na 75%.
Prípadne viete mi poradiť ešte nejaké "vychytávky"?
Ďakujem
Len ma tak napadlo,ako je to s vratenim dane ak boli obaja pocas roka na materskej? Resp 8mesiacov z 12
Ak to tu uz bolo tak prepacte:
Ak si manzel podava ziadost na MD od 2.2.2018 nova zmluva od toho isteho zamestnavatela ma mat aky datum? 3.2.2018?
dakujem kazdemu kto mi poradil 🙂 MD prva nabehla za posledne 3dni decembrove, ste super ochotne a mile a mate spravne info 🙂 dakujeme :-*
@slniecko87 bolo by dobre az obden t.j. 4.2., z toho dovodu, ze im sa to potom v systeme nejako prelinA. Neviem to presne vysvetlit ale pise o tom aj Mihal.
@dankariska ďakujem za usmernenie 🙂
NITRA : žiadosť o materskú-meno nepytali
Dali mi aj tlacivo Cestné vyhlásenie a dohodu rodicov takže netreba nic pisat ručne
dnes na SP povedali, že im to je jedno, kľudne môžem pracovať na druhej zmluve aj od 1.2. nebudem pokúšať, dva dni doma si oddýchnem...
@nivea777 ahoooj. Veľmi pekne by som poprosila, ak sa dá odfotiť tú dohodu medzi rodičmi. Ďakujem.
dohodu máš odomňa:
@emkei veľmi pekne ďakujem 👍🏻
@michellevendero ja mam tu dohodu trochu inu,ale malo by stacit aj to co pridal emkei
Ahojte,ja mam otazku..ked muz zacne v praci pracovat na druhu pracovnu zmluvu,musi mat iny druh prace..ale musi ju v skutocnosti aj vykonavat?teraz je predajca a ked mu zmeni priklad na admin.pracovnik?stale moze vykonavat to iste,myslim sediet pri pocitaci a vybavit zakaznikov ked si pridu kupit nieco
Ahojte.....chcem sa opytat....ak manzel nastupil na MD, sucasne pracuje na inu zmluvu,ja som zatial este doma....ako je to s tym danovym bonusom na deti? Dakujem
@michalka91 waaau takze uz nabehla za december? Nam zatial.nic, uz mam.obavy 😞...a rozhodnutie uz vam prislo?
Ahojte, ma niekto skusenost s otcom na materskej- pracujucom momentalne ako vodic MKD.Da sa aj tam nejako ,,upravit" nazov prac.pozicie na novu zmluvu aby sme mohli vyuzit 2 prijmy ( materska + plat)? Ja som momentalne na rodic.a narok na matersku nemam.Zostala by som normalne doma ja, manzel by dalej pracoval ako doteraz..cize len papierovo ..Dakujem
Milí úspešní muži na MD 🙂 mohli by ste prosim popisat proces vybavovania MD... my sme teraz v stadiu ze manzel to pisomne oznamil zamestnavatelovi a mame doma ziadost od socialky...nevieme co dalej...ci najprv na UPSVaR alebo najskor do socialnej...a ake datumy udavat na jednotlive ziadosti...zislo by sa mi to tak v bodoch spisane. Dakujem
@slniecko87 najskôr si chod odňať rodicak na Úrad práce. Podpiste dohodu o prevzatí starostlivosti a s vypisanym tlačivom o materské chod so všetkým na sociálne. RP si daj ukončiť napr ku 20.1 a nástup na MD nech si dá deň potom čiže 21.1
@nadula01 dakujem 🙂 a ta dohoda o prevzati ma mat rovnaky datum ako nastup na MD?
@slniecko87 podľa mňa áno, logicky, ale @majusqa77 nám povie presne
@slniecko87 ano
Prosim pomoc, muz nastup na md 5.2. Posledny den v praci je teda 4.2???? A nevadi ze je to nedela??? Prosim poradte ... dakujem!!!

@jannybond tak ťa známa oklamala, lebo ak by muž na MD nastúpil 1.10. a nová PZ by mu začala 1.10. tak by mu MD zamietli ... lebo ukončením PP a vznikom nového PP .. nemá žiadnu OL