icon

Otec na materskej

27. jún 2025

Riešili ste už niekto, že bol na materskej najskôr otec lebo žene ešte nevychádzali tie dni kedy ma nato nárok a potom ste sa vymenili? Je také niečo vôbec možné ?

sisa_s
•
27. jún 2025

Najskor po 6t od narodenia moze ist muz na matersku a pre teba plati toto:

Nárok na materské sa posudzuje ku dňu vzniku dôvodu na poskytnutie materského. Týmto dňom je:

začiatok šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu, najskôr začiatok ôsmeho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu a ak porodíte skôr, deň pôrodu,

pl2y
•
27. jún 2025

Ak to ja dobre chápem, tak muz môže ísť na matersku az po 6 týždňoch od narodenia .. resp v prvých 6 týždňoch si vie vyčerpať dva týždne otcovskej ale na matersku až po 6 týždňoch od narodenia,

autor
•
27. jún 2025

Áno, on môže ísť po 6 týždňoch od narodenia na materskú, len či niekto riešil alebo či sa vobec dá, že sa rodičia potom vymenia a na materskú pôjde žena . Lebo mám problém že mi budú chýbať dni aby som mala nárok a preto to chceme takto riešiť a neviem či je to možné

mogaa
•
27. jún 2025

nie, pri žene sa to nedá že nastúpi na MD neskôr napr.po roku....narodením dieťaťa buď spĺňa podmienky alebo nie....teoreticky si vieš dni doplniť druhým PP....

martinkatinka
•
27. jún 2025

Citaj vyssie, budu ti chybat dni.

mimaapeto
•
27. jún 2025

nie budeš mať nie materskú ale rodičovský príspevok ale nižší...

patta89
•
27. jún 2025

Nie, ak ku dnu porodu nebudes mat dostatocny pocet dni na priznanie MD, tak neskor to uz neplati...budes poberat iba nizsi RP

autor
•
27. jún 2025

Už rozumiem, ďakujem

lienka.7
•
27. jún 2025

Nie, nie je to možné. Ty musíš na matersku ako prvá. A nie je možné ju prerušiť.
Ku dňu nástupu keď nemáš počet dní, nepomoze ti to

wejuska7910
•
28. jún 2025

Nie,najprv musi ist zena kedze nastupuje este skor ako sa dieta narodi