Otec na materskej
Aj môj kolega išiel na materskú miesto manželky.🙂
Prosím vás. Manželovi končí MD 16.8.2018. Kedy si mam požiadať o vrátenie RP? Dakujem
@slniecko87 a kto ti ma a aky rp vratit?
@majusqa77 Úrad práce... Mame dve deti (1,5r a 2,5r) Ja som bola na rodičovskej dovolenke bez rodičovského príspevku kým manžel poberal materskú a pracoval.
@slniecko87 a preco by ti mal up vratit rp?
@slniecko87 Nemas narok na rp, ak manzel pobera matersku.
@slniecko87 no a to sa da aby ti vratili,podla mna nie mozes poberat len jednu statnu davku,takze az ked jemu skonci ty mozes zase poberat rodicak ak dieta nema 3 roky, ale ked zistis nieco daj vediet manzelovi konci v auguste 🙂
@slniecko87 prisli ste o rp ak siel na md
@slniecko87 takto, rp ako rodičovský prispevok, nie rodinne prídavky 🙂))
...ono hlavne - ziadne vratenie. Treba si po skonceni muzovej md nanovo poziadat o rp. Ale nikto nic nevrati
Ja si myslím, že @slniecko87 to myslela, tak že znova požiadať o poberanie, nakoľko detičky ešte nemajú 3roky...ja si myslím, že ziadiať si podať aspoň mesiac pred ukončením manželovej ,,materskej,,lebo zase kým prídu vyrozumenia...my sme si teraz podávali tiež s mesačným predstihom a tiež potom po 28.týždňoch ešte budem žiadať na pár mesiacov späť rodičak...
@karajazviny nie. O rp mozes poziadat az oi skonceni md - ked uz mas papier o skonceni
@majusqa77 my sme v júli žiadali o manželovu md samozrejme s augustovým dátumom (pretože tiež potrebujeme papier a mojom skončení poberania rodičovského - a ten nám pošlu za 3 týždne, čo akurát vychádza v ten dátum čo sme uviedli na žiadosti)...a tak isto to máme spraviť aj, keď bude končiť vo februári md...v januári požiadať a začatie poberania rodičovského od februára...😊
@karajazviny ale papier o skonceni md ti daju hned na druhy den po skonceni md. A bez toho ti ziadost o rp s najvacsou pravdepodobnostou ani nezoberu
@majusqa77 tak potom áno 👍 ja som myslela, že tiež sa tam čaká na potvrdenie...dobre vedieť, ďakujem za info 😊
@majusqa77 tak som to myslela. Ze kedy mam opätovne požiadať o rodičovský príspevok. Počas manželovej MD my ho samozrejme odobrali ale jemu konci MD 16.8.2018 a mame dve deti do 3r takže mam na rodičovský nárok, len neviem kedy on požiadať. Či koncom júla alebo až po 16.8
@slniecko87 po - ked budes mat papier o skonceni MD

Kľudne by som si to vyskúšal.