Otec na materskej: Môže otec pracovať počas materskej?
Bude mi končiť materská a chceli by sme aby manžel išiel na materskú a ja sa dám na to obdobie co on bude poberať materskú na úrad prace a vyberiem si podporu. Chcem sa opýtať môže ísť manžel na materskú a zároveň pracovať u toho istého zamestnávateľa? Ze by chodil naďalej do prace ? Musi tam byt len na dohodu alebo na plný úväzok môže byť alebo ako vlastne teraz je Ďakujem
Ak ide na matersku, ma sa starat o dieta. Nemoze pracovat. Ty si predsa budes aktivne hladat pracu.
@anonym_b00f91 ... Počas materskej môže pracovať. Doba, keď sa nemohlo, je dávno za nami.
@veveka28 nie, nemôže. Je to tu stále dookola. Nemá pracovať, ma sa starať o dieta on a nie ty. Co je mimochodom očividne. Tak tu stačí napísať pravdu, že chcete matersku navyse.
@veveka28 nie, nemôže. Je to tu stále dookola. Nemá pracovať, ma sa starať o dieta on a nie ty. Co je mimochodom očividne. Tak tu stačí napísať pravdu, že chcete matersku navyse.
@anonym_457d67 áno chceme a co je na tom keď mame na to nárok. ? Xxxx ľudí to využíva tak keď niekto riadne pracuje a platí poriadne odvody a je ta možnosť tak prečo nie ? Ci mate s tým nejaký problém?
@anonym_457d67 áno chceme a co je na tom keď mame na to nárok. ? Xxxx ľudí to využíva tak keď niekto riadne pracuje a platí poriadne odvody a je ta možnosť tak prečo nie ? Ci mate s tým nejaký problém?
@veveka28 automaticky narok na to nemáte, predstav si. Mas na to narok vtedy, keď sa staráš o dieta. A mas smolu, keďže to začalo robiť xxxx ľudí, tak to SP zamieta. A inak, ty si mas hľadať prácu a nie sa starať o dieta.
@veveka28 automaticky narok na to nemáte, predstav si. Mas na to narok vtedy, keď sa staráš o dieta. A mas smolu, keďže to začalo robiť xxxx ľudí, tak to SP zamieta. A inak, ty si mas hľadať prácu a nie sa starať o dieta.
@anonym_457d67 ale na dohodu u toho zamestnávateľa pracovať môže... ja mam nárok si vybrať podporu nie . ?
Ak sa nemylim, otec dietata podpisuje cestne prehlasenie, ze prebera dieta do svojej celodennej starostlivosti, nie? Takze idete vedome klamat stat? SP to zacina preverovat a materske mu mozu zamietnut ako ucelove.
@anonym_457d67 ale na dohodu u toho zamestnávateľa pracovať môže... ja mam nárok si vybrať podporu nie . ?
@veveka28 nie, nemáš narok si vybrať podporu. Mas narok čerpať si podporu, keď si hľadás prácu.
urobili ste si decko, tak sa onho staraj... nevyciciavaj stat podvodmi, ty "narok"...
@veveka28 inak nezabudni ho ešte dat aj do skolky. Aj na to máš narok.
A potom, ze tento štat tak vyzera. 🙄
V starých dobrých časoch, keď manžel zostal doma s dieťaťom, ja som šla riadne na plný úväzok do práce. A mimochodom keď si po čase muž našiel prácu tak mu zobrali aj rodičovský príspevok.
Akosi sa tá doba zmenila, už ani bonus nedostávame, darmo dieťa študuje.
@veveka28 Prečo nie? Napríklad preto, lebo je nemorálne využívať batoľa ako prostriedok na získavanie peňazí.
Stat tymto chcel pomoct otcom,aby sa mohli aj oni starat plnohodnotne o dieta,miesto matky ale zial ludia nasli dieru,ze mohli muzi pracovat aj sa ,,,starat o dieta,,,a poberali aj mzdu aj matersku a matka sa tak ci tak starala o dieta sama.
Tomu to dufam,ze odzvoni uplne definitivne a snad sa budu konecne plnohodnotne venovat dietatu,ak ma narok na matersku.
Známej muz bol na materskej a aj pracoval. Pracoval v tej istej firme ale na živnosť.
@veveka28 Prečo nie? Napríklad preto, lebo je nemorálne využívať batoľa ako prostriedok na získavanie peňazí.
@d_ivana aby som to doslatala na pravú mieru !určite nejdeme robiť nič nezakonne moja otázka mala smerovať k tomu ci je to možné a hlavne sme to všetko chceli mat papiero v poriadku myslím si ze tento štát je ukracovany hodne inými komunitami a nie tu nami ktorý riadne odvadzame a všetky príjmy mame priznané a nakoniec zistíme ze ty co to robíme podctivo tak sme na tom ešte horšie lebo nám nevznikne ani nárok na daňový bonus vzhľadom na výšky príjmov 🙂 takže podľa mňa je tu nesmierne veľa veci zle nastavených v tejto republike.ale aby sme sa chápali pokiaľ táto možnosť materskej nebude plne legálna tak určite ju využívať nebudeme
Da sa to ale nie na tu istu zmluvu a cas . Ak robi 8-16 tak doho da moze byt napr na 2hod denne od 18-20 ked starostlivost o dieta vie prebrqt ina osoba. Je to velmi kontrolovane zo strany socialky, presne casy, dochadzka, vyska platu. Niektorym to preslo, viacerym zamietli. Presne pravidla neexistuju, posudzuju to individualne.
urobili ste si decko, tak sa onho staraj... nevyciciavaj stat podvodmi, ty "narok"...
@anonym_15ba83 ešte raz opakujem chceli sme to mat legálne takže nič co prechádzať nebude brat od tohoto štátu nemienim...aby som to doslatala na pravú mieru !určite nejdeme robiť nič nezakonne moja otázka mala smerovať k tomu ci je to možné a hlavne sme to všetko chceli mat papiero v poriadku myslím si ze tento štát je ukracovany hodne inými komunitami a nie tu nami ktorý riadne odvadzame a všetky príjmy mame priznané a nakoniec zistíme ze ty co to robíme podctivo tak sme na tom ešte horšie lebo nám nevznikne ani nárok na daňový bonus vzhľadom na výšky príjmov 🙂 takže podľa mňa je tu nesmierne veľa veci zle nastavených v tejto republike.ale aby sme sa chápali pokiaľ táto možnosť materskej nebude plne legálna tak určite ju využívať nebudeme... a aby sme sa chápali ked si urobím 4 deti viem ze sa dokážem o ne postarať plnohodnotne aj bez pomoci tohoto štátu! Pretože už toľko krát sme mali niečo dostať ale nedostali sme že príjmy presahuju nadštandart. Takže zato ze sa človek chce opýtať ho tu nemusíte ísť pomaly ukamenovat
@anonym_b00f91 ... Počas materskej môže pracovať. Doba, keď sa nemohlo, je dávno za nami.
@doriiis no prave naopak. Doba, ked sa mohlo, je davno prec. Teraz sa to kontroluje, pretoze sa to zneuzivalo. Pracovat moze autorka, ved sa ide hlasit na UP, kde si ma aktivne hladat pracu.
@anonym_15ba83 ešte raz opakujem chceli sme to mat legálne takže nič co prechádzať nebude brat od tohoto štátu nemienim...aby som to doslatala na pravú mieru !určite nejdeme robiť nič nezakonne moja otázka mala smerovať k tomu ci je to možné a hlavne sme to všetko chceli mat papiero v poriadku myslím si ze tento štát je ukracovany hodne inými komunitami a nie tu nami ktorý riadne odvadzame a všetky príjmy mame priznané a nakoniec zistíme ze ty co to robíme podctivo tak sme na tom ešte horšie lebo nám nevznikne ani nárok na daňový bonus vzhľadom na výšky príjmov 🙂 takže podľa mňa je tu nesmierne veľa veci zle nastavených v tejto republike.ale aby sme sa chápali pokiaľ táto možnosť materskej nebude plne legálna tak určite ju využívať nebudeme... a aby sme sa chápali ked si urobím 4 deti viem ze sa dokážem o ne postarať plnohodnotne aj bez pomoci tohoto štátu! Pretože už toľko krát sme mali niečo dostať ale nedostali sme že príjmy presahuju nadštandart. Takže zato ze sa človek chce opýtať ho tu nemusíte ísť pomaly ukamenovat
@veveka28 no nie je to legalne. Ak chce byt na materskej, ma sa plnohodnotne venovat dietatu a nie pracovat. Takto jednoducho to funguje. A ty, ked chces byt na UP, musis si AKTIVNE hladat pracu. Mozu ta poslat na pohovory, mozu ti dat celodenne skolenia na UP.
@veveka28 no nie je to legalne. Ak chce byt na materskej, ma sa plnohodnotne venovat dietatu a nie pracovat. Takto jednoducho to funguje. A ty, ked chces byt na UP, musis si AKTIVNE hladat pracu. Mozu ta poslat na pohovory, mozu ti dat celodenne skolenia na UP.
@anonym_b00f91 napísala som to tu hlavne preto ze človek sa niečo dozvie ale aj tu sa rozpoluju názory a myslím si ze najlepšie keď si na sociálnu zájdem osobne a opýtam sa na to ako to vlastne je
@anonym_b00f91 príde mi to v tejto republike ze co iný kraj iný mrav
@anonym_b00f91 napísala som to tu hlavne preto ze človek sa niečo dozvie ale aj tu sa rozpoluju názory a myslím si ze najlepšie keď si na sociálnu zájdem osobne a opýtam sa na to ako to vlastne je
@veveka28 no ved chod. Ale povedz im, ze otec chce normalne pracovat dalej a ty ides na UP vybrat si podporu, ale zamestnat sa nechces, ani si nechces hladat pracu.

Ak ide na matersku, ma sa starat o dieta. Nemoze pracovat. Ty si predsa budes aktivne hladat pracu.