Otec na materskej: Môže otec pracovať počas materskej?
Bude mi končiť materská a chceli by sme aby manžel išiel na materskú a ja sa dám na to obdobie co on bude poberať materskú na úrad prace a vyberiem si podporu. Chcem sa opýtať môže ísť manžel na materskú a zároveň pracovať u toho istého zamestnávateľa? Ze by chodil naďalej do prace ? Musi tam byt len na dohodu alebo na plný úväzok môže byť alebo ako vlastne teraz je Ďakujem
@anonym_457d67 áno chceme a co je na tom keď mame na to nárok. ? Xxxx ľudí to využíva tak keď niekto riadne pracuje a platí poriadne odvody a je ta možnosť tak prečo nie ? Ci mate s tým nejaký problém?
@veveka28 ano vela ludi to vyuziva aj moji 2 kolegovia to vyuzili, ale realne sa starali o to dieta a ich zeny isli do prace. To totizto znamena byt s dietatom na materskej 🙈 Ani nie je mozne na tu istu zmluvu pracovat, kedze z daneho pp plynie materska.
@veveka28 v prvom rade muz nech konzultuje so svojim zamestnavatelom, vacsina uz odmieta davat take ti fingovane dohody pre otcov na materskej, lebo to automatick znamena hlbkove kontroly vratane dochadzky a pod zo strany uradov, uz su aj sudne rozhodnutia v prospech socilanej poistovne
maximalne ako zivnostnik idealne ale inde ako tam odkial isiel na matersku
@anonym_457d67 ale na dohodu u toho zamestnávateľa pracovať môže... ja mam nárok si vybrať podporu nie . ?
@veveka28 ale s tym musi zamestnavatel suhlasit, to nie je jeho pravo, vacsina to uz zamieta, aj keby to bolo len napr na hodinu denne a za prislusnu mzdu. neakceptuje sa ani polovicna casova dotacia je to velmi prisne a individualne posudzovane
@anonym_b00f91 ... Počas materskej môže pracovať. Doba, keď sa nemohlo, je dávno za nami.
@doriiis prečo klameš? Dnes je to kontrolované tak prísne, ako nikdy v minulosti....
@mogaa a ako sa to to kontroluje ? To chodia domov na kontrolu alebo si to skontrolujú u zamestnávateľa
@veveka28 kontroluju kolko prace za ten cas, co tam je spravi, robia sa vykazy. Ak vykaze viac prace ako ma, je jasne, ze tam nie je 2 hodiny, ale daleko viac. Potom sa kontroluje dochadzka, ak je elektronicky system, tazko to odrbes.
No a potom, finacne velmi tym neziskas, kedze ten plat musi byt naozaj realne len na tych par hodin.
Priznaj, ze ste to chceli tak, ze starat sa budes ty a budete mat plat, matersku a este aj podporu. A to je vedome zneuzitie socialneho systemu, za co mozes dostat pokutu. Takze v konecnom dosledku aj tak prerobis, takze si zvaz ten svoj NAROK.
@anonym_b00f91 napísala som to tu hlavne preto ze človek sa niečo dozvie ale aj tu sa rozpoluju názory a myslím si ze najlepšie keď si na sociálnu zájdem osobne a opýtam sa na to ako to vlastne je
@veveka28 ako ti tu už napisali, keď sa pôjdeš pýtať na tu sociálku, tak im tam súčasne hneď aj povedz, že ty budeš doma a budeš sa o dieta starať ty a keďže muz bude na materskej zbytočný, takže chce pracovať, lebo vsak platíte veľké dane a mate predsa na to narok. Keď im toto povieš, určite ti povedia, že môže pracovať pokojne aj doma. Mimochodom, píšeš, že nemáte narok na daňový bonus, cize ma plat nad 3200 brutto? To fakt ešte potrebujete podvadzat aj s materskou? Nejakých mozno 200€, co by teoreticky mohol zarobiť, ti za to stojí? A nie, aj keď mu dajú dohodu, tak nemôže zarobiť viac. Zabudni na to, ze mu dajú na hodinu 150€ a výkaze si, že akoze robí iba 10hod. a 1500€ ma plus k materskej.
A ked chceš tak veľmi ten danovy bonus, nech sa paci, ty nemusíš ísť v žiadnom prípade na UP, ale môžeš ísť normalne do prace a dostaneš tých 100€+. Co ti v tom bráni?
@veveka28 ďalsia čo si urobila decko aby ako parazit cucala dávky?
@aurora33 nie, to je ďalšia co ma na všetko narok, lebo plati dane. My ostatní asi neplatíme nič. A este to bude nadávať na našu menšinu ako zneužíva systém, ale ide robit presne to isté. Niektoré si naozaj nevidia ďalej ako po špičku nosa. Este čakám, že ti dopíše, ze vsak politici kradnú vo veľkom, prečo by oni nemohli aspoň v tom malom. A potom, ze sme krajina tam, kde sme. Ale to tu nevysvetlis...
Legalne na neho prepiste rodicak kym budes na urade prace poberat davku muz nech chodi normalne do roboty bude mat stale vyplatu danovy bonus aj rodicak plus tvoju podporu.. vymyslat s robotou popri materskej to uz by som neriskovala.

@mogaa a ako sa to to kontroluje ? To chodia domov na kontrolu alebo si to skontrolujú u zamestnávateľa
@veveka28 výkazy od zamestnávateľa sa posielaju každý mesiac na SP. Ak sa im tam bude zdať niečo podozrivé, vykonajú kontrolu u zamestnávateľa. Ver mi, že zamestnávatelia tieto kontroly naozaj nechcú. Takže ak do toho vašeho " nároku" zatiahnete aj zamestnávateľa, sa vám poďakuje.