Otec na materskej - reakcie okolia
Ahojte všetci diskutujúci. Chcem otvoriť tému pretože ja absolútne nerozumiem zmýšľaniu ľudí niektorých. Vezmem to od začiatku. Sme spolu 10 rokov, dve deti 7r. a 7mes. Muž teraz nastúpil na materskú a dohodli sme sa, že ostaneme doma obaja, finančne nám to vychádza, vyžijeme, tešíme sa na čas spolu taký ten "bezstarostný", on sa teší že pobudne s deťmi. Sme takého názoru, že ešte sa napracujeme potom. Ale kde prídeme (úrad, obchod, známi) a spomenieme túto situáciu pre kt. sme sa rozhodli to je samé krútenie očami a "to sa nepozabíjate doma? a to čo budeš robiť doma? a to vam nevadí byť furt spolu?"
Prečo to tak je? Prečo si niekto urobí deti alebo si vezme človeka s ktorým nemá čo robiť? Ktorý mu po čase vadí? Od ktorého potrebuje "utekať"? Áno chápem ten "me time" to máme, muž ide s bábom na prechádzku, ja som so starším alebo sa vymeníme. Len sko fslt, prečo trávime život s niekym, pri kom si povieš že s ním nechceš byť lebo by ste sa požrali, prečo sa žena/muž teší kým polovička pôjde z domu a nevidia sa trištvrte dňa? O čom to potom je?
Veľmi ma zaujímajú všetky názory. 🙂
Ale tak to su vacsinou take komentare, aby rec nestala, nebrala by som to nejako vazne.
Kazdopadne ja som si to tiez kedysi myslela, ze by ma porazilo, keby som mala byt cele dni s partnerom. No ale potom som si nasla kolegu 🙂 Takze spolu doma, spolu v praci a na moje prekvapenie, jediny jeden raz mi to neliezlo na nervy. Naopak, tesim sa vzdy, ked ho vidim, aj ked napr. o 11 pride do mojej kancelarie a videli sme sa naposledy rano 🙂
Inac kolega bol uz 2x takto na materskej, ze zena bola zaroven doma. Podla mna je to pre deti aj pre celu rodinu super.
Boože, čo by som ja dala za to, aby bol môj muž každý deň aspoň na pol dňa doma. Veď to je super. Materská je krátke obdobie, ktoré ubehne ako voda a nebudeš jedna z tých mamičiek, ktoré tu budú písať, že to doma nezvládajú, sú vyčerpane a pod. Za mňa palec hore za vaše rozhodnutie byť spolu doma. Navyše aj pre dieťa je super, keď sú obaja rodičia rovnocenní. Moje deti sú len mama mama. Pritom muž sa snazi, ale z veľkej časti sa deti točia len okolo mňa.
@7lenka11 Ano ja to presne takto beriem, že tie deti sú šťastné, že sme s nimi obaja a aj my sme šťastní, pomôžeme si, všetky denné činnosti sú oveľa jednoduchšie (toto nieje žiadne chvastanie sa). Ale koľko ľudí tú možnosť má a nevyužije to. Je to podľs mňa smutné, veď tie detiská nám vyrastú a potom im už bude jedno že mama a oco sú v práci
Ale tak to su vacsinou take komentare, aby rec nestala, nebrala by som to nejako vazne.
Kazdopadne ja som si to tiez kedysi myslela, ze by ma porazilo, keby som mala byt cele dni s partnerom. No ale potom som si nasla kolegu 🙂 Takze spolu doma, spolu v praci a na moje prekvapenie, jediny jeden raz mi to neliezlo na nervy. Naopak, tesim sa vzdy, ked ho vidim, aj ked napr. o 11 pride do mojej kancelarie a videli sme sa naposledy rano 🙂
Inac kolega bol uz 2x takto na materskej, ze zena bola zaroven doma. Podla mna je to pre deti aj pre celu rodinu super.
@marianarem Inak my sme sa tiež spoznali v robote 😁
Nerieš. Tiež nechápem tie narážky, že “by sme sa doma pozabíjali”. Nuž, asi to ukazuje na to, ako rozumne si dotyční vybrali partnera pre život. Spomeňme si, ako ľudia nadavali na partnerov, keď s nimi zrazu ostali zavretí doma počas covidu.
Užite si spoločný čas ako rodina, takúto možnosť už pravdepodobne nikdy mať nebudete ☺️
P.s.: pridávam sa do tímu - boli sme spolužiaci, sme kolegovia, sme spolu nonstop (11r) a sme šťastní ❤️ me time nemávame, trávime čas aktívne ako rodina
To su take zavistlive kecy. Som toho nazoru,co pises. Je to uzasne stravit cas spolu ako rodina,bez starosti,vidiet vyrastat deti. My s muzom sme tiez typy,co su radi spolu. Vacsinou sa cuduju prave taki,ktorym to doma neklape a lezu si na nervy a nevedia pochopit ako my mozme spolu vydrzat a este aj bez hadok. Nenechaj si zobrat to krasne,co mate. Kasli na okolie,nech sa cuduju. Skor je to smutne,ze clovek nezazije take naplnenie s partnerom.
Aj my doma sme sa na materskej prestriedali. Ja som začala pracovať na polovičný úväzok, ale v mojom prípade to znamenalo, že som bola 4 dni z mesiaca mimo domu. Zvyšok sme si užívali domácu pohodu. My sme sa vystriedali až keď boli deti trochu väčšie, aby bolo cestovanie jednoduchšie a takto sme napríklad strávili jeden jarný mesiac pri mori. Bolo to perfektné a radi na to spomíname.
V okolí to nikto nekomentoval, máme v okolí ľudí, pre ktorých je normalne, že sa muž stará o dieťa a skoro všetky páry sa takto vystriedali na materskej.
Užívajte!
Podľa mňa závidia. Chceli by to tak aj oni a jedine ako sa s tým vedia vysporiadať je aspoň si trochu zabrdnúť. Zjavne aj dosiahli to co chceli, keď ta to trápi. Vyvolať v tebe neistotu, pocit, že niečo robíš zle. Podľa mňa by sa mal každý starať o seba. Skus sa na nich nabudúce usmiať a s rozvahou povedať, že vám to tak vyhovuje a ste tak šťastní. To bude zavistlivych pohľadov.
Máte to super vymyslene. Neries inych, ti za teba zit nebudú, nech sa zamyslia skor nad svojimi otázkami. Je to často ich vnútorný konflikt. Prajem vám krásny vzácny čas strávený v radosti a láske ❤️
Podla mna v tom nie je ziadna zavist ani nic, len aby rec nestala tak zavtipkuju 🙂 beries si to zbytocne osobne, ak by ste mali taky uzasny vztah taketo reci by ta netrapili 😅
Vieš čo, toto su bežné reči, možno trochu závistlivé, dobré len na to, aby si sa cítila zle. Môj muž nebol nikdy na MD a to máme 4 deti. Teraz so 4. pôjde, ale len na 2 letné mesiace. Mám pocit, že všetky kamošky už muža na MD mali a veru som im závidela trochu, ale všetko má svoje pre a proti. Či už finančne, alebo že maozaj ja si robím doma podla seba a nik mi do toho nehovori. Neries, uzivajte si krasny spolocny cas 👍🏻 normalene im povedz, ze nie, mame sa radi a uzivame si ten cas
Podla mna v tom nie je ziadna zavist ani nic, len aby rec nestala tak zavtipkuju 🙂 beries si to zbytocne osobne, ak by ste mali taky uzasny vztah taketo reci by ta netrapili 😅
@cyberk si ma brutálne prekukla, my sa doma vlastne vkuse fightujeme a tu som len prišla zahrať divadielko aby som si prečítala prajné komentáre aby som mohla pokračovať v sebaklame 🥲
Ostatným pekne ďakujem za ich pohľady a skúsenosti 🙂
každý si žije tak ako mu to vyhovuje....ak to takto vyhovuje vám dvom - je to ok....ty to vešiaš na nos cudzím ľuďom a oni reagujú ako reagujú....veď im to nehovor a nebude ťa mať prečo trápiť ich pohľad na vec....
Kolko ste takto spolu? Mesiac? Moj muz ma 100% home office niekolko rokov. Poviem ti obcas je fajn sa na milovaneho cloveka aj tesit a pozerat na hodiny kedy uz pride. Aj deti sa tesia ked pocuju vo dverach kluce, ze "konecne" je doma.
Tak tu mas trochu iny pohlad na vec...
Môj názor je, že by ste sa nemali zaoberať tým, čo kto hovorí, či niekto prekrúca očami atď... Je to váš život, tak si robte čo chcete a neriešte, kto si čo o tom myslí 🙄 a áno, pri tvojom príspevku som prekrútila očami, lebo nechápem, ako toto môže niekoho trápiť 🤘
Ja si tiez myslim, ze su to len take radoby reci a pokus o humor … netreba to brat hned vazne…
Ja napr.tiez mojmu muzovi vravim, ze ho raz udusim vankusom, zakopem v zahrade a s kludnym svedomim si to odsedim, ked mi na to pridu 😂😂😂😂😂😂😂
A to sa lubime jak kone 🤷♀️😀
Proste to treba prefiltrovat…jednym uchom dnu, druhym von
My sme to tak presne urobili pred 7 rokmi, keď sa nám narodila prvá dcéra- úprimne čudujem sa, že si sa stretla s takými komentármi, lebo u nás práveže to nikto neriešil, väčšinou keď už tak, že ako Vám je dobre 😁a veruze bolo, rada na to obdobie spomínam ☺️👍🏻 takze vôbec by som to neriešila- nie je to divne, je to super a fakt je že ak potom raz začneš chodiť do roboty už budeš až do dôchodku, takze určite ste sa rozhodli super 😘
No, ja by som tiež nechcela aby bol chlap doma nonstop, neviem si to predstaviť. Ale každý to ma inak, robte to tak, ako vy chcete.
Ak to vám dvom vyhovuje, netreba si také reči všímať.
A v jeho práci sú s tým v pohode? Lebo mám v okolí pár mužov, čo boli na "materskej" a pri prvom prepúšťaní leteli, takže mi to príde, že je to niečo, čo na dôverihodnosti v práci určite nepridá.
Nevies si predstavit ako ti zavidim....mame tri deti a ani pri jednom nechcel byt muz na materskej 😔
My sme tak boli, ale nepotrebovali sme to na úradoch, ani v obchode nikomu vešať na nos. Vedela to iba najbližšia rodina a brali to v pohode. Popravde si ani neviem predstaviť že idem niekde na úrad a poviem to nejakej neznámej žene 😃 a suhlasim s komentárom, že kebyže si taká šťastná, tak ti je jedno kto si čo o tom myslí.

Boože, čo by som ja dala za to, aby bol môj muž každý deň aspoň na pol dňa doma. Veď to je super. Materská je krátke obdobie, ktoré ubehne ako voda a nebudeš jedna z tých mamičiek, ktoré tu budú písať, že to doma nezvládajú, sú vyčerpane a pod. Za mňa palec hore za vaše rozhodnutie byť spolu doma. Navyše aj pre dieťa je super, keď sú obaja rodičia rovnocenní. Moje deti sú len mama mama. Pritom muž sa snazi, ale z veľkej časti sa deti točia len okolo mňa.