Otec na rodičovskej s dcérkou, ktorá bude mať 2 roky
Ahojte, chcem sa spytat, ci niektora z vas vyuzila moznost, aby otecko isiel na matersku... dcera bude mat 2 roky a ja by som chcela ist do prace, a manzel by chcel ist na matersku. samozrejme, ze by som roidcovsky nepoberala🙂 dakujem za info
tak to, žiaľ, netuším. Ale zrejme na UPSVAR
Napis ceste prehlasenie, že suhlasis s tým aby rodicovsky poberal otec dieťaťa a od kedy. Podpis a odnes na úrad prace kde sa vybavuje rodicovsky. Viac netreba. My sme to teraz tak robili.
ano, moj muz bol. klasika - z roboty siel na materske cez socialku
my to tak mame. keby som vedela, co vsetko k tomu treba a kolko stresov ma to stalo, neviem, ci by som do toho este raz isla.
@luculik12 jasne, lebo hore prispevky su o prepisani rodicaku na muza. treba, ist na socialku, zobrat ziadost o materske. rozhodnut sa, kedy muz nastupi (nerob to od prvého v mesiaci, nech este dostanes za ten mesiac aj rodicak) a dat do prace - moj muz mesiac pred nástupom hlasil, ze odchadza z roboty na rok. nasledne ty poziadat o pozastavenie rodicaku. z UPSVaR potom budes potrebovat potvrdenie, ze rodicak neberies a toto das k muzovej materskej. nam ho vsak nechceli dat skor, ako po vyplate posledného rodicaku, takze muz dostal matersku s mesacnym oneskorenim... socialka ma na priznanie materskej 60 dni. a plus este bolo treba dolozit dohodu, ze muz prebera malého do starostlivosti
@luculik12 materskú vybavuje SP, je tu k tomu aj téma, pohľadaj,
na ÚPSVR treba ísť len odhlásiť rodičovský.,
@sonetta a čo ste toľko vybavovali? veď normálne na ÚP odhlásiť rodičovský a druhý rodič si ide vybaviť materskú na soc. poisťovne 🙂 ak je živnostník tak neplatí odvody, ak je zamestnaný tak sa to rieši zo zamestnávateľom.
@luculik12 ja som sa vratila do prace z rodicovskeho, lebo muza prepustili z prace, tak on isiel na MD. stale si nas pohadzovali medzi sebou socialka a UPSVaR. na UP mi nechceli dat potvrdenie o ukonceni poberania rodicaku, kym muz neprinesie zo SP schvalenie MD. na SP mu to zasa nechceli dat,kym ja neprinesiem ukoncenie rodicaku. 3X sme behali hore dole, kym mi uradnicka na UP dala to ukoncenie.a este mi to nechcela dat k 3.2,ale nakoniec na 3.krat,co som tam bola, mi to napisala. no katastrofa. a potom to cakanie, ci to schvalia. 😠 😠 😠
@kristinaanna vies, ono je blbe, ked natrafis na uradnicku, ktora vie o tom menej ako ty. 😒

@luculik12 kamarátka to tak riešila a v pohode.