icon

Oznámenie o poskytovaní starostlivosti pred nástupom do škôlky

monika101146560
Dnes o 09:25

ahojte, dcéra v nedeľu dovŕšila 3 roky, dnes som musela ísť na ÚPSVR vypísať Oznámenie o poskytovaní starostlivosti na účely prídavku na dieťa.
Do škôlky nastupuje až od septembra.

nepamätám si, že pri staršej som riešila nejaké také tlačivo, vyplácanie rodičáku ostáva ale nezmenené? myslím, že či na základe tohto tlačila nie je nejak predĺžený rodičák do nástupu do škôlky? lebo to je prvé čo mi napadlo, keď som to vypisovala takže som stratená :D

ďakujem za odpovede

anonym_3e47d0
Dnes o 09:31

toto je zavedená povinnosť kvôli tomu, že umrelo malé dievčatko a nikto si to nevšimol, že akosi "chýba" - ani lekár, ani škôlka, ani úrady - rodičia to nenahlásili
preto dali povinnosť všetkým rodičom nahlasovať kde bude dieťa po dovŕšení 3 rokov - či a bude starať napr. babka, alebo ide do MŠ, do opatery súkromníka...

zab37
Dnes o 10:54

@monika101146560 povinnosť oznámiť úradu kde sa dieťa do dovršení 3rokov ,,nachádza" má rodič do konca nasledujúceho mesiaca po ktorom 3 roky dovršilo. konkrétne tvoje dieťa - do konca júna.
pri prvom dieťati si to nemusela riešiť ak si na to mladšie poberala rodičák - vtedy povinnosť odpadá.
nárok na rodičovský je za celý mesiac...
tvoje 3ročné dieťa má nastúpiť do škôlky až v šk roku 2026/27 tak tam RP nie je dôvod vyplácať.