ahojte, 21.1. mi konci RD, budem cerpat pandemicku OCR, kedze syna nevzali do skolky, kedy si mam o nu poziadat, aby som nieco nepresvihla a ako je to so zamestnavatelom? jemu staci len oznámiť že, ze budem na OCR? kedy mu to oznamit? ako dlho mozem tuto OCR cerpat? kym ju nezrusia? alebo je to obmedzene na urcity pocet dni? potvrdenie o tom, ze vam dieta nevzali do skolky ste tiez prikladali k tej ziadosti, mate niektora podobnu skusenost, ďakujem pekne
@adus126 prosim vas vedeli by ste mi povedat, pokial som cerpala takmer cely rok pandem.očr, mam odrobenych par dni za maximalny vymeriavaci zaklad, pokial by som poziadala o prepocitanie,vyrataju mi maximalnu davku, alebo sa to bude brat len z pravdepodobneho vym.zakladu. dakujem
@euphoria83 dobrý deň, ďakujem ze dôveru, ale netrufla by som v tejto veci poradiť. Len som písala, co som sa dozvedela na tom webinári, že snáď to niekomu tu pomôže. Skúste naozaj kontaktovať tu pani právnicku, ma aj konzultačné hodiny, je veľmi ústretová aj keď vyťažená. Ale sleduje všetky zmeny a bude vedieť najlepšie.
@misickajakubko nemusíte vôbec čerpať dovolenku, stačí informovať zamestnávatelia, že idete na pandemicke OCR, oni musia potom nahlásiť, že vám skončila rodičovská dovolenka a vtedy splníte podmienky. Aspoň ja som to tak mala.
@adus126 dakujem pekne. Ma vybookovane terminy, aj pan Mihal detto. Mozno sa tu najde este niekto, kto by to vedel 🙂
@natalija13 tak neviem, mne to tak oznamili na socialke, kazdy povie inak
@natalija13 dakujem za pomoc, ja som toto dnes riesila dievcata na socialke, poviem Vam, volala som do Trencina, do Pezinka, do Bratislavy a kazdy mi povedal nieco ine... dcera ma 4.2. 3 roky co akurat vychadza na piatok - pani v TN mi povedala, ze dovolenku musim cerpat v pondelok a az od utorka poziadat o osetrovne, ale pani v Bratislave mi povedala, ze to je hlupost, ze ved predsa ked ma dcera v piatok 3, v ten den mzdarka ukoncuje rodicak a nasledujuci den /je jedno ci to je piatok, sviatok, nedela/ sa mi obnovi pracovny pomer a hned v ten den mozem poziadat o osetrovne, len teda ze to treba oznamit i mojmu zamestnavatelovi.
@ludinka tak ja jeden den RD a potom OCR, tak mi povedali na socialke, aby sa mi obnovilo nemocenske poistenie
@ludinka a to je presne to co som pisala, jedna tak, druha onak, pani v Ba mi povedala ze ziadna dovolenka, normalne sa mi ukoncuje 4. rodicak a 5 obnovuje prac pomer... ziadne cerpanie nicoho akurat oznamit zamestnavatelovi... to iba v tn mi tvrdila, ale to cerpanie sa robi ked sa dava vypoved vraj... resp ukoncuje prac pomer
Neviete ako je možné že niekto (SZČO) čerpá ocr na 4 ročné dieťa,ktoré do škôlky nechodí,ale je zapísané? To je zas ake kritérium???
@lulu119 prosim ta ako si to teda nakoniec vyriesila? Tiez uvazujem nad ocr ale neviem co vsetko k tomu treba a ci to vobec este bude platit,mne konci rodicak 15.4.
@luciatisajova cez sociálnu poisťovňu si treba len podat žiadosť o pandemicku OCR, a zamestnávatelovi oznamit ze budete cerpat ocr
@thaniam nemyslim si, ze od marca sa pandemicka ocr rusi, este to nikde nie je oficialne oznamene, ani na stranke soc. poistovne nie je ziadne info... Okrem toho neviem od ktoreho marca, ale spatne to urcite zrusit nemozu - teraz je 14. teda to najskor moze platit od 15.marca. Ale aj taketo veci sa oznamuju oficialne skor ako iba den vopred...
@lulu119
@luuubik tiez si myslim, ze to spatne dat nemozu, ved aj teraz ked rusili opatrenia, dali dopredu vediet od kedy sa budu rusit a nie zo dna na den, mozno niekto nieco nepochopil a robi paniku do predu... pochybujem o tom, ze teraz budu zo socialky kazdemu osobitne volat, ze sa bude rusit OCR 😮
@ludinka musíte si vyčerpať aspoň 1den dovolenky, alebo 1den odpracovať, inak vám nevzniká nárok na OCR, musi vám opätovne nabehnúť nemocenské poistenie, tak mi povedali na sociálke. A pred výpovedou preplatit zvysok dovolenky a 1 den dovolenky, tak sa vam navysi zápocet.