Pandemicky rodičovský a nástup do škôlky
Neviete náhodou ako to je keď poberám pr a dieťa dám do škôlky na 4 hodiny....či mi ostane alebo zanikne? viem že musím do 8 dní hlásiť na úrade zmenu kde sa dieťa nachádza,len či má vôbec význam ho tam dávať,,,či náhodou zase všetko nezavru a aj škôlky.... viete poradiť? ďakujem
@mogaa ďakujem ❤️
Na urad prace hlasité kde sa nachádza dieta ak ste nevypisovala pri dovŕšení 3r. Skolku kedze.moja zacala. Ako 2,5r. Tak v 3r som pisala adresu škôlky PR poberam stsle aj ked chodila do skolky na cely den pri.PR je podmienka ze nesmie mat zena príjem nic ine ;) aj tak počítajte ze dieta bude viac. Doma ako v skolke preto som ju davala skor do skolky nech naberie imunitu uvidime ako bude tento mesiac ako dlho vydrzi ;)
@zuzkaa1991 pekný deň, môžem otázočku? Moja mala začína skolku v septembri, ja naďalej zostávam doma a dúfam ze PRP nezastavia, keďže v podmienkach majú že to nezávisí od toho ci dieťa chodí do škôlky ci nie ale od príjmu ako píšete. Lenže zdrovtnu poisťovňu štát za vás plati iba ak dieťa pôjde len na 4 hodiny, ja ju dávam na celý deň. Ako mám postupovať? Na úrade asi nič sa nenahlasuje, keďže tam už som ako rodič starajú e sa o dieťa do 6 rokov.
Rozmýšľam ze sa prihlásim tam ako samoplatca a stále lepšie ako stratiť PRP keď sa prihlásim ako nezamestnaná. Ďakujem za rady
@mogaa takze ked dam dieta do skolky na osem hodin pandemicky rodicovsky mi ostane ?
@jolanka666 mne povedali ze nemam nic riešiť dieta mi chodila april maj jun na cely den a v socialke svietim ze mj stat plati za mna odvody riešila som si ako samoplatca keby som chcela druhe dieta aby som mala narok na matersku....takze skuste zavolat na urad ale asi netreba nic...zalezi aka pracovnicma svagrina je evidovana na úrade pracr ako nezamestnana ale ide jej PR ja sa zas mam evidovať az po skončení PR kedze som nezamestnana
@tatianka0000 áno, prp zostáva nezávislé od toho ci dieťa pôjde do škôlky
Jedine co mne bolo povedané ze ak dieťa chodí na celý deň tak zdravotnú uz za vás štát neplati
@jolanka666 takze zdravotnu si platim sama?

dieťa môže chodiť do školky aj keď si na pandedickom....či a kedy zavrú škôlky ti nepovie nikto, už by to nemalo byť celoplošné....trieda sa zavrie ak bude v triede pozitívne dieťa, celá škôlka ak bude napr.viac učiteliek pozitívnych alebo v okrese bude zlá situácia