Pandemický rodičovský a škôlka
Dobrý deň, rodičovský príspevok mi končí v novembri, chcem sa spýtať, ak by som si nenašla prácu, skúsim
požiadať o pandemicky rodičovský príspevok,ale v máji
sme dieťa prihlásili do škôlky od septembra, ale reálne tam nastúpi až budúci rok, je len vedené zatiaľ .. musím ju najprv odhlásiť zo škôlky a následne v novembri žiadať o ten príspevok? len ak dovtedy nenájdem prácu,tak keby náhodou..sa pýtam.. ďakujem za rozumnú odpoveď
@ivanka0603 aha tak. Takze budes na ocr az do septembra? Ja myslela, ze to je len na nejaký cas,cteda kym to vlada nestopne. No ja skončím PP, A potom prejdem a ocr.
@misickajakubko áno, pokým to nestopnú. Ale myslím ze toto len tak neskončí, tak dúfam, že ťa očr bude. A nebolo by lepšie, keby si stále zamestnaná a pozeráš očr? A skončila by si PP až potom? Ja sa v tom moc nevyznám, ale mne to príde ako lepšia z možností.
@ivanka0603 keďže viem, ze sa tam nevrátim, tak je pre mňa lepšie skončiť teraz, pretože mi preplatia dovolenku, a tým mi vzrastie vymeriavaci základ, takže i očr budem mat vyššiu. A keby dám výpoveď až potom, by mi nemuseli umožniť výpoveď dohodou, a plynula by mi 2mes.výpovedná lehota....
@misickajakubko a neviem či vieš, keď ti skončí rodičak, musís aspon na jeden den nastupit do prace alebo cerpat dobolenku, aby ti obnovili nemocenske davky, az potom ti vznikne narok na ocr
@misickajakubko to som nevedela, ale zatiaľ som nevolala na mzdové, len s jednou pani z personálneho som sa rozprávala. Každopádne sa na to spýtam
@misickajakubko a už máš sľúbenú nejakú inú prácu potom? Ani ja sa už viac menej nechcem vrátiť tam kde som pracovala, ale keď si nič iné nenájdem, tak pôjdem aj tam. Inak by som tiež dala výpoveď, ale bojím sa toho, že si nenájdem novú prácu.
@ivanka0603 o tom ze musis 1 den odrobit resp.RD mi povedali priamo na odd.nemocenských davok. Robotu nemam zatial slubenu ziadnu. Ja tam nadtupit nrmozem, pretoze je to na 2 smeny, a ja potrebujem len ranne kvoli detom.

@misickajakubko môj bude mať 3 roky v januári, zatiaľ mi trvá prac. pomer. Takže ja prejdem z rodičovskej na OČR. V septembri bud nastúpim do práce alebo sa zaevidujem na úrade.