Pandemický rodičovský príspevok - ako ho vybaviť?
Dobrý večer. Chcela by som sa informovať ohľadom PRD. Syn bude mať v marci 3roky do škôlky môže ísť až v septembri manžel robí a syna nemám na koho nechat.
Otázka je či môžem poberať pandemicky rodičovský príspevok na tých 6mesiacov? Alebo ako to vlastne je? Aké papierovačky alebo čo vlastne k tomu potrebujem?
PS: poprosim blbé komenty si nechajte....
Ďakujem VEĽMI PEKNE za odpoveďe..
@darkswan keby som to zneužívala mala by som retazovy pôrod.. nesudte keď ma nepoznáte...
Ahoj, pandemický rodičovský bude štát vyplácať dovtedy kým bude štátom vyhlásená pandémia, prípad kým štát nezruší vyplácanie pandemickeho rodicovskeho príspevku. Nik nevie do kedy bude. Pripraviť sa naň tiež takto do predu sa nedá, je dobré si preveriť cca 1 mesiac pred tým co platí, ale ani spolah na to nie je keďže pomaly každý mesiac platí niečo iné. Mne koncil rodicak v decembri a stále neviem ci budem mat naň nárok alebo nie. Keď som sa informovala v novembri (v tedy riešili októbrové mamičky) platilo že nesmieš mat pracovný pomer a žiadny príjem po 3 rokoch dieťaťa ani čerpať dovolenku po 3 rokoch. Keď som sa informovala v decembri (kedy riešili novembrové mamičky) už platilo že pracovný pomer nesmieš mat nasledujúci kalendárny mesiac po dovŕšení 3 rokov dieťaťa kedy ta riešia , čiže dovolenku si môžeš čerpať aj po 3 rokoch dieťaťa len maximálne do konca mesiaca a a ďalší mesiac už nie a tovtedy musíš ukončiť aj pracovný pomer. Keď som volala v pondelok na úrad keďže mne koncil rodicak v decembri co platí teraz, nevedeli mi povedať, že čakajú na usmernenia. Tak asi tak.
...ja len k tomu pocikavaniu. To urcite nie je problem, zvlast ak je to len obcas. Moja
...moja dcera sa sem tam az do 4 rokov pocikavala pocas spanku. Pani ucitelky nam vraveli ze to nemame vobec riesit, ze nie je jedina a nakoniec z toho vyrastu vsetky a tak aj bolo.Co sa pandemickeho tyka, ak to v tej dobe bude este aktualne tak ti poslu cestne prehlasenie, bud postou alebo mailom, mne poslali mailom, vypisala som, podpisala, odfotila a poslala mailom naspat.
@lundus ahoj, už si niečo vybavila? Ja obvolávam úrady a mám pocit, že majú všetci naučenú nejakú básničku. Človek sa pýta na pandemický RP a oni stále melú, odporúčam žiadať o OČR. Nežiadajte o RP. Absolútne nikto mi neodpovedá k veci rodičovského príspevku, no zároveň nechcú, aby som sa evidovala na UP.
@ajush5 ahoj. Mne na našom úrade povedali ze mam nárok na pandemickou rodičovskú. Rodičovská mi končila 15.12, do práce som akože nastúpila 14.12, s tým ze 14 a 15 som si brala dovolenku a k 15temu som dala výpoveď, zvyšok dovolenky preplatiť. Pani na našom úrade mi potvrdila že keďže som po dovŕšení 3 rokov dcéry nemala žiadny príjem a ani dovolenku som si po dcerinych 3 rokov necerpala mam nárok na pandemicky rodičovský, nemám sa hlasiť na úrad práce (nárok na pandemickou Očr nemám lebo dcéra je nahlásenu v škôlke). A mam čakať na prehlásenie o prijme, ktoré mi stále ešte neprišlo. Volala som tam minulý týždeň a ze majú čas mi to poslať do konca mesiaca.
Ahojte, tak píšem k pandemickej rodičovskej. Papiere na podpis mi prišli v koncom januára, hneď v ten deň som ich poslala potvrdene späť. O pandemickou Očr som si neziadala (bolo tam potrebné doložiť správu zo sociálky, volala som na úrad práce a tam mi povedali ze mam pod to len rukou napísať ze som si o ňu neziadala nakoľko dcéra navštevuje predškolské zariadenie- v tedy nárok na ňu aj tak nie je. Doteraz mi neprišlo žiadne vyjadrenie z úradu práce či mi priznávajú pandemickou rodičovskú, ale včera mi peniaze prišli na účet, tak to berem že áno. V decembri mi končila rodičovská, brala som dva dni dovolenky ešte pred ukončením rodičovskej a zvyšnú dovolenku mi preplatili. Peniaze od zamestnávateľa mi prišli v januáry ale za december, podľa úradu sa to neráta do príjmu v januáry ale v decembri ešte pred ukončením rodičovskej dovolenky, takže je to v poriadku.
@natalienka12 ja som na tom podobne a kedze syna dam az od sept do skolky kvoli nezralosti sorry, do roboty nepojdem, lebo ma potrebuje takze asi logicky poberat rodicak budem kym je kriza a ano treba to vyuzit v tejto situacii. Som nezamestnana tiez. Ukoncil sa mo pomer uz davnejsie. Takze je uplne normalne ze mamickam pomoze PR kym si najdu miesto, pokial dieta je doma ovsem. Ja sa o neho staram nechodi nikam takze preck by som ho nemala poberat? A vobec sa necitim blbo ani ze stat je dojna krava atd. Ked na to maju vyclenene peniaze🤷🏽♀️A je marec a situacia je stale dost kriticka takze vidim to do leta este. A v sept? Mozno bude dalsia mutacia a ty urcite nerozhodujes o tom, ci stat da peniaze mamickam alebo nie. Stale sa to predlzuje ak si si nahodou nevsimla. A leniva nie som ist do prace, mam 3 kvalifikacne odbory, kde sa mozem zamestnat, ale syn mi je prednejsi a musi na skolku dozriet. Takze ostavam s nim doma a poberam pandemicky🙂))
@mondok21 sa mi paci retorika su na to vyclenene peniaze, lebo jasne peniaze sa niekde generuju same🙂)) nie cink zobudit sa peniaze generuju ludia co robia a odvadzaju statu peniaze...rodicovska je na sk 3 roky, je to megaluxus...ale tu by asi zeny chceli za to ze su matky dozivotnu rentu a postavit sochu...
@marryen som doma aj tak nemam na vyber musim pockat do sept tak ci onak
Takze hmmm??? Ja situaciu nezneuzivam, moja situacia je uplne ina. Mne dieta nezoberu po prve nikam (statne skolky) a po druhe nie je zrely, mame dake patalie s kadecim takze musime byt do sept min doma, mozno budeme aj dlhsie, takze????
@darkswan ano su matky a matky netreba vsetky hadzat do jedneho kosa, ja nie som z dakej osady, po VS som 6 rokov pracovala, popri MD a RD som urobila este 2 kvalifikacie, nie som ziadny odpad, som vzdelany clovek, ale momentalne nemam na vyber ci pandemia ci nie, sme doma aj tak. A pocas RD s prvym synom mi skocnil PP (zastup) takze preto sa nemam kam teraz vratit a ani nemozem kvoli synovi. Takze prosim Vas nehadzte hned vsetky matky s ledva skoncenou ZS dokopy. Ja som uplne inde.
@ajush5 hihi to ma pobavilo ja som narazala na matky ktore si robia deti nato, aby mali davky zo statu nie na matky ktorym sa nepodarilo ist na SŠ. Uroven inteligencie sa nemeria podla vzdelania, ale... takze ak som Vas nahodou urazila tak pardon a aspon vidime kto je tu tu... ako ste ma nazvali,... takze ma neurazajte, tieto vase vyrazy svedcia o vsetkom.... kebyze ste si presli dakym vyssim vzdelanim a kadecim inym takto sa rozumna zena proste nevyjadruje... ale ok modry konik 🙂 beriem to s rezervou🙂)... tu je fakt kadeco🙂
😂😂😂 amen, to hovorí za všetko

@natalienka12 ako ano, vela zien to brutal zneuziva, cudujem sa ze to stat a teda my pracujuci🙂stale dotujeme