icon

Pandemicky rodičovský príspevok - spôsob fungovania

nika12323
8. dec 2021

Ahoj mamičky chcela by som sa opýtať dcerka vo februari dovŕši 3 roky.
Chcela by som si požiadať o rodičovský príspevok kvôli pandemii, neviete či to stále funguje ? A treba o to niekde požiadať alebo to automatiky predĺžia ?
Ďakujem pekne.

enkacup
12. dec 2021

@karelova preboha žena

zaira1111
12. dec 2021

@amina15 dámy, nespamujte FB skupiny. Každá, ktorá to dá do FB dostane blok. Som moderátotka v 9 ticho skupinach

evelyn0303
12. dec 2021

@nika12323 mne sa nozik vo vrecku otvara, ked si niektore myslia ze ake wau je byť len doma a dostavat ,mega balik,penazi iba tak, nie je napriklad lepsie mat stabilnu pracu,fajn kolektiv a ked ma to este aj baví,mat istotu..Ako byt kazdy mesiac v neistote, a citat nove spravy na webe, ci budem mat za co do obchodu nakupit,atd.. :( Ozaj niet čo zavidiet.

nataly_111
Odpoveď bola odstránená
nataly_111
14. dec 2021

@lesana25 ale zavidite…. to ze si si tam niekde u vas na lazoch nasla pracu tak za to nemusis odsudzovat mamicky ktorym sa to zatial nepodarilo… a aby si aj ty v buducnosti tie davky nepoberala 😄 akekolvek… velmi lahko sa ti to moze stat… nezabudni nas potom
informovat😄

kate211
14. dec 2021

@nataly_111 Neviem kedy sa posudzovala 'peknost' vs. 'skaredost' a hlavne neviem, co malo byt vysledkom tohto 'lukrativneho' posudku. Dnes uz fici posudzovanie schopnosti a myslenia a to v roznych smeroch a fazach zivota. V tomto ty zjavne budes daleko pod hranicou priemeru, ked jedina tvoja interpretacia vyskladania sa vsetkych pracujucich na pandemicke rodicaky je v tvojom mysleni len zavist.

nataly_111
14. dec 2021

@kate211 a ty si zjavne este vacsi podpriemer ako ja kedze si nepochopila pointu vsetkych nielen mojich prispevkov k teme pandemicky rodicak… kedze vacsina tu premudrelych diskutujucich matiek na čele s tebou nas tu uraza ze sme lenive pracovat, pripadne ze sme paraziti / napriek tomu ako bolo vysvetlene ze niektore mamicky vratane mna sme si napriek snahe zatial pracu nenasli / z tohto dovodu tieto diskutujuce vratane teba zrejme nemaju dane kvality ktore sama spominas - schopnosti a myslenie v roznych smeroch a fazach zivota - preto sa s nimi a s tebou treba bavit zial na nizsej urovni a relevantne k vasmu vyjadrovaniu…. uz len ked si niekto bere do ust male dieta ktore ma problemy zdravotne to je v mojich ociach prizemny clovek ktory zrejme este v zivote nic nezazil a nevie o com je zivot a mozno raz padne sam na hubu aj on….

kate211
14. dec 2021

@nataly_111 Ste lenive pracovat a ste schopne sa nechat zivit kde kym, tj. aj statom. Bezne choroby riesia matky x rokov, neprijatie do skolky tiez. Takze pokial z tychto dovodov matka berie pandemicky rodicak, je to lenivost riesit situaciu inak - tak ako to riesilo x matiek po dobu y rokov. Chapes? Vaznejsi zdravotny problem sa neriesi pandemickym rodicakom. Od toho je ina davka. Zisti si viac informacii. Nadych vydych, precitaj znova a nepis bludy.

kate211
14. dec 2021

@nataly_111 A na tej najprimitivnejsi urovni sa musi bavit s tebou. Odhladnuc od diskusie o akychkolvek davkach - kto dokaze splodit reakciu na skaredost koli profilovej fotke, treba popremyslat najprv, ci ma vobec zmysel diskutovat o statnej davke. K tomu treba viac informacii, ktore clovek takto uvazujuci tazko v zivote ziska.

luliu
14. dec 2021

@nataly_111 nie je úlohou štátu živiť a podporovať matky, ktoré si nevedia či nechcú nájsť prácu. 3 roky sú dlhá doba, bolo treba hľadať skôr. Nikde na svete nepoberá matka dávku 3 roky. Treba sa postaviť na nohy a začať sa starat. Aj nezamestnanému posiela štát podporu 6 mesiacov a nie x rokov. A neplet do toho zdravotné problémy, to sa rieši inak a nie nekonečným rodicakom

luliu
14. dec 2021

@nataly_111 a k tomu komentáru o skaredosti, ty si neskutočne primitívna a nedivím sa že nechápeš pointu, si vyslovene príklad toho spravím si deti a štát staraj sa a ešte budem okolo seba kopat

matenka
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
kate211
14. dec 2021

@nataly_111 A tiez nechapem tvoju pohnutku k reakcii na tuto diskusiu. Co je cielom? Cielom ma byt obhajoba, preco matky vyuzivali pandemicky rodicak s argumentom a informaciami, v ktorych tapas? Alebo cielom nema byt obhajoba, ale pokukaz na to, ze 99% pracujucich zien zavidi tuto davku? Alebo ti vadia len tak preventivne komentare diskutujucich a ked uz nemas kvalitny argument (kde by si ho asi tak vzala), tak zvolis uz ten najprimitivnensi sposob ever a poukazes, ze niekto je vyzorovo skaredy? Toto je uz trocha vyssi level.

nataly_111
Odpoveď bola odstránená
nataly_111
Odpoveď bola odstránená
sisa_s
14. dec 2021

@nataly_111 takto sa prezentuju inteligentne zeny? Ked vsetky okolo sme jednoduche a hlupe 🤔🤔🤔no nadavat a urazat tu vidim jedine teba

nataly_111
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
nataly_111
14. dec 2021

@sisa_s gramotni ludia by mali vediet citat… tak skus si prelistovat tuto diskusiu a pozriet kto tu koho prvy urazal…. oznacovat druhe matky ako
parazitov a ine pomenovania je dost ubohe… preto sa treba s ludmi bavit na ich urovni…,

nataly_111
14. dec 2021

@viestta no to by sme vedeli rozobrat tu hlupost…. ale tak vseobecne si myslim ze lepsie byt ,,hlupa,, aj s titulmi ako skareda a zla 😃

kate211
14. dec 2021

@nataly_111 A dokazes vysvetlit co ma PANDEMICKY rodicak spolocne s predlzenim poberania prispevku koli zdravotnym dovodom? Precitaj poriadne kazde adjektivum, zvyraznene slovo a pokus sa to vysvetlit. Skus sa poriadne zamysliet nad vyznamom. Dalej skus sa informovat, ake davky su vyplacene ludom a ako dlho, ktori sa snazia najst pracu a porovnaj to. Potom napis.

nataly_111
14. dec 2021

@kate211 ty si precitaj celu diskusiu pozorne… hlavne sa ukludni, uvolni, predychaj, lebo vidim ze si sa nejak rozohnila…. taktiez si nastuduj aktualnu situaciu a porovnaj so situaciou na pracovnom trhu kedysi…. cize mile matky zavistlive, uz nebudte take zle a neprajne k druhym matkam ktorym by mozno pomohol ten pandemicky prispevok na preklenutie par mesiacov kym si nenajdu pracu… neviem kde sa to vo vas berie taka zlost k druhym…. za mojich cias taktiez neexistoval tehotensky prispevok - ale rada ho doprajem inym aj ked som ho sama nemala… aj dalsie ,,NOVE,, davky… nejsom taka zlostna ako vy…. nebudte uz take zavistlive a zle😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
ukulela
14. dec 2021

@nataly_111 sa ti uraza pod anonymnym profilom, ze? pozri. Pred par rokmi tu bola raz taka nezamestnanost, a neboli ziadne mimoriadne davky po rodicaku. cisla aktualne su paradne okroti krize ... a pochop jedno. ina vec je zvazovat podporu pre matku, co nedostane dieta do skolky - nejako jej pomoct sanovat naklady na sukromnu. ale ina vec je - ako jedna znama - dieta uz ma treti rok v skolke a berie pandemicky .... mne tiez pocas pandemie skoncil rodicak, ale strapkala som do roboty. kedze si aj pekna, aj mudra, fakt nemoze byt problem zamestnat sa. sa nehrajme, ze vsetky mamy malych deti boli pred pandemiou casnicky a kucharky. kto si aktualne v BA nevie najst pracu, bud ma vazne velke obmedzenia (zdravotne, rodinne, vedomostne - ale kazde taketo obmedzenie sa da a ma riesit inac, ako pandemickym rodicakom), alebo je lenivec.

a este na zaver a opakovane: ked ma dieta zdravotne problemy, matka ma narok ostat na predlzenom rodicovskom do 6 rokov. to nema nic spolocne s pandemickym rodicakom. kapisto?

luliu
14. dec 2021

@nataly_111 keby si bola taká múdra na pohovore ako si tu, už by si bola dávno zamestnaná. Na internete sa realizovať, to áno. Hybaj sa starať o deti a hľadať robotu. Dávka zadarmo o pár dní končí

kate211
14. dec 2021

@nataly_111 Takze tvojim cielom je dopriat stare aj nove davky a nebyt zavistlivy. A doprajes kazdemu, ktori sa snazia hladat pracu ci len matkam? Troska viac to kategorizuj komu vsetkemu doprajes podla veku, zivotnej situacie, zamestnania... Ak je tvojim cielom len dopriatie starych a novych statnych davok obecne, zaloz nejaku samostatnu diskusiu. Nepis do diskusie k pandemickemu rodicaku, ten poberala len jedna ista kategoria. Ked doprajes vlastne kazdemu koli tomu, ze je zla situacia na pracovnom trhu, treba mnozinu zvacsit a nezahrnat len matky, ktore maju deti vo veku 3 roky po marci 2020. Nejak to rozvi ake nove davky by si dopriala a hlavne kde na to stat vezme. V takej diskusii by si nasla lepsiu realizaciu.

nataly_111
14. dec 2021

@viestta ano, mozno si fandim… poznam svoju hodnotu🙂 tesi ma, ze sa zaujimas o moje denne aktivity… vyplyva mi z toho ze zrejme ty ich mas malo kedze ta zaujima moj denny program…. ak si v praci tak by si sa mala skor praci venovat ako tu vypisovat na fore…. a to
plati aj pre ostatne pracujuce tu…. to co mate za napln prace ked stihate byt na modrom koniku?

viestta
Odpoveď bola odstránená
nataly_111
14. dec 2021

@kate211 pozri ked doteraz si nepochopila tuto diskusiu tazko ti uz nieco vysvetlovat…. chapem ze by si potrebovala detailnejsie vysvetlit urcite veci ktore tu boli spomenute… skus si to prosim vyhladat na googli alebo niekde nastudovat… urcite ti potom mozno cvakne v hlavicke vela veci ktore tu boli povedane… odhliadnuc od toho ze pandemicky prispevok bol za obdobie COVIDU a obdobie pred covidom bolo uplne ine co sa prace tyka…. a konkretne ty musis mat taktiez narocnu pracu kedze tu stihas vypisovat doslova eseje….