Pandemicky rodičovský príspevok - spôsob fungovania
Ahoj mamičky chcela by som sa opýtať dcerka vo februari dovŕši 3 roky.
Chcela by som si požiadať o rodičovský príspevok kvôli pandemii, neviete či to stále funguje ? A treba o to niekde požiadať alebo to automatiky predĺžia ?
Ďakujem pekne.
@viestta no sklamem ta, zatial som ho nepoberala, ale myslela som ze by mi pomohol preklenut obdobie kym tu pracu najdem…. dakujem ze vo mne vidis potencial, ja ta zas vnimam na ine pozicie ako riadiace…
@nataly_111 Ty si detailnejsie nevysvetlila nic na co som sa pytala po opakovanych vyzvach. Mozno si aj chcela, ale boli to pre teba tak cerstve informacie, ze potrebujes cas to vstrebat. A moju pracu ty neries. Ja si mozem pracovat napriklad aj o tretej rano, ked dostanem na to chut. Treba riesit svoju.
@nataly_111 nakoľko máš 5.5 ročné dieťa, tak si prišla len vyryvat, nic viac, nič menej
@kate211 preco to nezhrnies do jedneho
prispevku ale odpovedas mi tu opakovane na jednu vec viackrat? to robia zurivi a nahnevani ludia…, tak sa skus trosku dat do klidku…. tusim si sa do toho celeho zamotala uz kedze mi ponukas takuto poziciu… no chapem ze ak by si v buducnosti dajme tomu bola ZTP tak vtedy by ti to vyhovovalo…. to mas fajn ze mas flexibilny pracovny cas…. ja by som ti ale radila zas nejaku manualnu pracu pri ktorej nemusis az tak pouzivat hlavicku….. ale to je len moj nazor ako ta vnimam….
@nataly_111 ohľadne toho študovania dávok. Ak máš tak strašne choré dieťatko, tak budeš mať isto nárok na opatrovateľský príspevok na preklenutie času, pokým si prácu nenájdeš. Akosi ti to vyrývanie nevyšlo. A úprimne? Dievča tvojich kapacít určite nebude mať problém s prácou tak ako my ostatné "hlúpe" sme s hľadaním vysnívanej práce nemali. Držím palce aj tebe. Nechápem kde je problém, keď ju ešte nemáš ani len sľúbenú
@nataly_111 Odpovedam ti postupne, reakcia po reakcii. Podla tvojich vlastnosti, akymi sa prezetujes, presne mnou popisana pracovna pozicia by sa na teba hodila. Ja ZTP sice niesom, ale jedno ZTP dieta doma mam. Manualne v aktualnej dobe nepracujem, ale kedysi davno som nad manualnou pracou stravila niekolko rokov. Hlavicku pri svojej aktualnej praci pouzivam velmi rada a nehodlam to menit. O vsetkom co spomenies, nech je to akykolvek vyraz, vies jedno strasne velke hovno. Byt na tvojom mieste, uzivatelke @viestta sa ospravedlnim za pouzitie toho najprimitivnejsieho vyblitku co si vyplodila bez akehokolvek logickeho suvisu s pandemickym rodicakom a pokorne odisla z tejto diskusie smerom portal pracovnych ponuk.
@sasa1310 dievcata vy tu asi necitate diskusiu podrobne….
@kate211 chapem… nevies odpovedat komplexne…. je to pre teba narocne…. tak ako aj pointa tejto diskusie… stracas pointu medzi riadkami ktore si precitas a potom pozadujes vysvetlenie🙂 to aku pracu mas som neriesila skor som ti odporucila taku aka by sa ti hodila…. mala si ostat pri tom co si robila… mozno by si sa v nej viac nasla, bola v zivote spokojnejsia, vyventilovanejsia, lebo ta vnimam takto na dialku ako dost nevyrovnanu, hadavu, mierne frustrovanu a neprajnu osobu🙂…. ktora zrejme ani nema nejaku extra narocnu pracu kedze si nonstop prilepena na fore😃
@nataly_111 Ja ti odpovedam a hlavne hladam suvis medzi tvojou skupinou slov, ktore nepatria ani do jednej suvislej vety. Niekolkokrat si sa zamotala v pojmoch pandemicke davky a davky zo zdravotnych dovodov. Aby si sama logicky prisla na rozdiel, vyzyvala som ta niekolkokrat, nech vysvetlis to co si nespravne pochopila/pomylila sa/nevedela si. Nedokazala si to, potom plieskas nieco o tom, ze ja a vlastne aj vsetky ostatne necitaju podrobne. To je uz posledne a ubohe stadium ako zakryt svoju primitivnost - obvinit, ze vsetci necitaju podrobne, len ty mas v tom jasno. Riesis moju pracu, doporucas sa starat mi o ZTP dieta aj mat manualnu pracu. Odpovedam ti ako to realne mam a budem mat ja. Ty si sa staraj o seba, ty pracu nemas ziadnu, ani len tu manualnu. Na 'nemanualnu' pracu si hlupa jak bambus. Ja v zivote budem a som spokojna, ked sa ason pokusim vysvetlit cloveku ako tebe (v realnom zivote nepoznam, vlastne si jedina - a este na fore), ze logicky suvis medzi vecami tu preberanymi a vzhladom resp. skaredostou (asi si rychlo nevygooglila diplomatickejsi pojem) osoby neni ziadny. Treba pochopit najprv toto. Urazat niekoho koli vlastnej neschopnosti sa mi vrcholne hnusi a bude hnusit po cely moj zivot. To, ze si hlupa, to uz neriesim, s tym nepohnem. Ale aj hlupi ludia by si mali uvedomit svoj vylev nasratosti bez ziadneho suvisu a ospravedlnit sa. Takze ano, treba ta usmernit za kazdym ako napises blud. A z komplexnosti problematiky pandemickych davok ty nevies ani zaklad vsetkych skutocnosti, ktore na ne vplyvaju. Mas len drobny zaklad jednej skutocnosti, a to este naviac dost chabo interpretovany. Vrat sa k pouzivaniu slov ako 'zla osoba', tam mozno definicii toho vyrazu pochopis aspon ty sama, ked uz nie ostatni. A este raz opakujem neries vzhlad, kto ma aku pracu, ci pouziva hlavu pri praci a ci je to podla teba spravne. Pre teba je dolezite len jedno: ty pracu nemas ziadnu, vzhlady ostatnych ludi ti k jej ziskaniu nepomozu. Takisto k tomu, aby ty si nejaku pracu ziskala, ti nepomoze ani konstatovanie, ze niekto by mal pracovat manualne a ventilovat sa pracou.
@nataly_111 Milá Natálka, z tvojich pismenok je cítiť veľkú frustráciu, zlosť, hnev a nespokojnosť. Je mi ľúto ak ti niekto v tvojom živote ublížil alebo sa ti v živote nedarí úplne podľa tvojich predstáv. Posielam ti veľa energie a lásky, aby si svoje problémy v živote vedela zvládať aj bez prskania a pľutia vôkol seba na ľudí, ktorí za tvoje problémy nemôžu. Aj keď sa ti možno pri tom prskaní chvíľkovo uľaví, tvoje problémy to nevyrieši.
Úprimne ti prajem, nech sa ti darí a nech nájdeš svoj vnútorný pokoj a rovnováhu ❤️
@karelova dakujem ti ale prave to tu slo cely cas z vas…. zial a preto my vas prislo luto…. to co mi prajes - tym ja uz zijem…. viac nepotrebujem a nehladam🙏❤️ skor vy by ste potrebovali podaktore vystupit zo svojej stiesnenej ulitky plnej zloby a trochu sa nadychnut a odhodit to zle za seba… snad sa vam to podari
@viestta som rada ze pouzivas moje slova a oslovili ta… to robia vacsinou ludia ktori idu s davom resp. splynu s davom… kedze nemaju co vlastne povedat…
@viestta ❤️
@nataly_111 Nahlas kam chces, dobre? Preco na mna stale regaujes? Preco tieto tvoje mudra pises furt mne, vsak to prednes zamestnavatelovi. Opakujem: nahlas kam chces a daj mi pokoj.
@nataly_111 Dobre. V pohode si uz?
@kate211 ja ano… a ty na com ficis?😀 prezradis nam?😂
@nataly_111 Maj pekny den.
@kate211 dakujem…. zajtra ta idem nahlasit…. ahoj🙋🏻♀️
@nataly_111 Jeej, dakujem.

@viestta Ja by ju zamestnala na ministerstve prace a socialnych veci. Primarna praca by mala spocivat v navrhu novych statnych davok a v upgrade starych davok. Je pekna, mudra a sikovna, mozno zaposobi natolko, ze koli jej krase a 'nezlobe' to aj schvalia. Ma tak silno vybudovanu prajnost vo forme davok voci ludom, ktori si nemozu najst pracu, ze keby sa to podarilo, vies ako by sa malo Slovensko dobre? Skoda, ze len nachvilu.