icon

Papierovačky ohľadom rodičovského

princess01
8. feb 2014

Dobry den mamicky, nemamičky a snažilky. Chcela by som sa spýtať ako je to s rodičovkým príspevkom, keď sa zamestnám ešte v čase keď ho poberám. A hlavne, našla som si prácu mimo bydliska aké papiere si mám vybaviť, keď chcem aby so synom počas mojej neprítomnosti bola svokra? Nie je to pre mňa ľahké rozhodnutie ale chcem zabezpečiť synčekovi čo najlepšiu budúcnosť a na to potrebujem peniažky. Neodsudzujte ma hneď samozrejme, že nechcem od syna odísť, milujem ho ale neviem žiť z 200 eur na.tri osoby....ďakujem za prípadne odpovede

slavka034
9. feb 2014

Na rodičovský príspevok máš nárok do 3 rokov dieťaťa,či pracuješ alebo nie.
Myslím že papier ti netreba žiadny,ak myslíš ,či to treba niekde dokladovať na úrad,tak nie.Skôr možno by som svokre napísala čestné prehlásenie že sa bude starať o dieťa v tvojej neprítomnosti v prípade návštevy lekára alebo nejakej podobnej situácie)

gapa
9. feb 2014

@princess01 bybavovať netreba nič, čo sa týka poberania RP. Zdravotné si si predpokladám vybavila, že si poberatel RP. Len ak začneš pracovať na dohodu, treba sa na soc.poistovni do 8dní odhlásiť z dôch.poistenia ako osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov. (ked dohoda skončí, môžeš sa znovu prihlásiť, no pozor, nedá sa prihlásiť ani den spätne! zobrať si kopiu RL pri prihlásení) Urob si kopie s prihlášky a odhlášky (rovnopis)a na ne daj potvrdiť prevzatie soc.poistovnou a založ k zápočtovým listom.

princess01
autor
9. feb 2014

Dakujem pekne uz mam v tom aspon trochu jasno