icon

Partner na rodičovskej dovolenke a ja na materskej

19. okt 2020

Dobrý deň, možno mi tu niektorá budete vedieť poradiť. Máme dvojročné dieťa,som tehotná s prvým dieťaťom bol na materskej priateľ keďže jemu vznikol nárok, následne prešiel na rodičovský. Pracuje a ja som doma s dieťaťom,na materskú už nechce znovu ísť ale keď skončí rodičovský na staršieho tak nástupy na rodičovský s mladším. Mne však už doktor vypísal tlačivo na materské,neposlala som to ešte. Bude potom potrebné tlačivo o zániku na materskú na úrad keď si bude žiadať on ?

veronikaszabova
19. okt 2020

Naco ide na RD potom s mladsim, ked bude poberat 270€. To mozes ist aj ty na RD.

lubik87
19. okt 2020

Pokiaľ muž nenastúpi na materskú neviem či bude mať nárok na zvýšený RP 🤷s týmto som sa veru ešte nestretla aj keď nárok spĺňa tým že pracuje ale asi musí aj materskou . Takže je v podstate jedno kto z vás dvoch pôjde na rodičak ale určite by som sa radšej skôr informovala aby ste sa neobrali o peniaze....môže byť s dieťaťom.na rodicaku do 3 rokov a poberať vyšší až by ste mali mať ten nižší ak rozumieš...☺️😁

autor
19. okt 2020

Ja rozumiem som si vedomá že budeme mať nižší rodičovský. Lenže on proste už nechce ísť na materskú 🤷 a to tlačivo asi budem potrebovať aj ja keby že som si žiadala o rodičovský len neviem či to mám poslať teraz alebo staci potom.

lubik87
19. okt 2020

Nárok na materskú nemáš takže keď pošleš príde ti.vyjadrenie že nespĺňas podmienky takže poslať teraz a ako píšem hore. Nedávajte si žiadosť na rodicaku pre novonarodene nech ešte muž poberá vyššiu.davku do 3 rokov staršieho a potom.si daj na seba RP

autor
19. okt 2020

@lubik87 a nebude to vadiť keď to rozhodnutie bude staré dajme tomu rok ? Keďže si teraz isto žiadať o rodičovský nebudem.

lubik87
19. okt 2020

Nie je to úplne iná inštitúcia toto dávaš na sociálku a rodičak na úrad práce ...keď sa pôjdeš prihlásiť jednoducho donesieš potvrdenie že si nemala nárok na materskú

autor
19. okt 2020

@lubik87 jaj tak ty teda ďakujem. ☺️