icon

Patrí mi materská?

sabinka264
20. okt 2016

Ahojte prosím poradťe mi--->
Mám 23 rokov. Robila som 1,5 roka v jednej firme. Posledné 2-3 mesiace som nerobila. Potom som sa znova zamestnala na pracovnej zmluve mám ju na cca 1 mesiac. (od 24.9.2016-31.10.2016). Medzi tým som otehotnela. som 6 týždňov tehotná.
Mám právo na materskú? Alebo keby som išla na maródku dostávala by som plat?

zltadanka
20. okt 2016

ahoj ja mam tiez dilemy ci budem mat matersku... ale co mi tu poradili a objasnili je ze musis byt nemocensky poistena 270 dni pred porodom v poslednych 2 rokoch a podmienka ze poistenie trva alebo bezi ochranna lehota, co ti asi nebude kedze mas zmluvu na mesiac :-/

sashabb
21. okt 2016

@zltadanka podla mňa nárok mať bude
@sabinka264 ak by si šla na PN tak sa ti pn-ka bude vyplácať. Je tam 7dňová ochranná lehota odkedy ti skončíla zmluva.
A keďže tehotná už si, mala by si byť v ochrannej lehote. Skús napísať na nick gapa alebo zalka 😉 určite ti poradia

nivea777
21. okt 2016

@sabinka264 treba presne napisat od kedy dokedy si bola naTPP.. odkedy dokedy si bola nezametnana a co za zmluvu mas toto.. TPP to asi nebude,ked mas zmluvu len na mesiac..

zltadanka
21. okt 2016

@sashabb pokial jej nebude plynut poistenie nebude, jedine ochranna lehota jej moze plynut ak je tehotna je to 8 mesiacov ale musi to dokladovat nejak na socialke ze bola tehotna v case zaniknutia nemocenskeho poistenia 😉 a potom si musi vyratat ci ziska 270 dni do TP 🙂

sashabb
21. okt 2016

@zltadanka veď hej, píše že už tehotná je a ešte pracuje až do konca tohto mesiaca. Predtým bola zamestnená 1,5roka a nerobila iba 2-3mesiace. Čiže pokiaľ jej to nadvezuje tak jej to podla mňa vychádza.