icon

Peniaze od priateľa popri rodičovskej

22. okt 2023

Zakladam novu temu, som to ja ktora pisala ze nevie kolko jej partner zaraba ani som sa ho na to este neopytala. 😅
Cize ako viete mame vydavky len na stravu a dieta.
Za par tyzdnov mi konci materska a prechadzam na rodicovsku.
Kedze zo slusnej materskej klesnem na 400 eur priatelova reakcia na to bola, ze mi bude musiet davat nejake peniaze.
Vzali by ste? Ak ano kolko?
Nebudem vam pisat, ake to je pre mna ponizujuce, a ako sa trapne uz teraz citim.
Dakujem

viestta
22. okt 2023

Kazdy normalny otec financiuje cely chod domacnosti v case, ked matka jeho dietata je bez prijmu, pretoze sa stara o jeho dieta (rodicovsky prispevok nie je jej prijem, je to prispevok statu na starostlivost o dieta). Takze vobec nerozumiem tvoje dileme

zuzanaete
22. okt 2023

Kolko potrebujes? Ved si zratajte vase vydavky a podla toho. Niekomu staci na stravu 500€ a niekto potrebuje 1000€, lebo kupuju drahsie jedla alebo kvoli intoleranciam. Toto je velmi individualne. Vy tvorite rodinu, vy sa musite dohodnut podla vasej situacie. Ved nech kludne on navrhne sumu. Vyjadri tym vela - ako si vazu tvoju pracu starostlivosti o dieta, ako chce, aby si sa citila financne bezpecne … Samozrejme suma sa odvija aj od jeho zarobku.

trnavacka
22. okt 2023

napisala si .... budem sa citit ako tie co nic nerobia a beru peniaze.
To snad nie.
Mas tu najdolezitejsiu pracu. Vychovat z vasho dietata slusneho cloveka. Nie je ziadna zodpovednejsia praca.
Ak to mate, ze ti posiela peniaze na vydavky a tak to chcete, ok.
pausal strava 500 Eur, ty predpokladam varis
100 plienky a drobnosti pre dieta
takze zaklad je 600 mesacne
vacsie vydavky v pripade potreby platit pri spolocnom nakupe

prepac, ty tych 400 eur - ak to tak beries ze tvoje a moje - to je tak na knihu, kadernik, nejaka kozmetika a drobnosti

denkabemommy
22. okt 2023

Toľko, koľko potrebuješ 🤷‍♀️. U nás to bolo v rozmedzí 250-500€ mesačne. Záležalo od ročného obdobia (v lete sme chodili na výlety, takže to stálo viac €), od toho, či kupujem oblečenie,topánky alebo sme mali len bežný mesiac, kedy nebolo nič treba

domkakvet
22. okt 2023

Je to spolocne dieta, cize by mal platit aj on, tak ze peniaze si zober.

autor
22. okt 2023

@mamina7070 ja som myslela ze 200 je uz vela 🤣

autor
22. okt 2023

@kamatopo neviem, lebo to vediet nepotrebujem. Zijeme spolu 😅

autor
22. okt 2023

@melindaaaa to snad nie, tolko by som si nevypytala. Ved ja nie som jeho zamestnanec aby mi tolko platil

vler
22. okt 2023

Autorka nechapem Ta. Ze nie si jeho zamestnanec "aby Ti tolko platil"? Si ovela viac, partnerka a mama jeho dietata

0silvia0
22. okt 2023

Boze zena, ty si v akej rodine vyrastala? Ved ty mas stres z toho, ze muz ma tebe platit? Akoze tebe platit? Ved sa stara o svoju rodinu.

silvike
22. okt 2023

@0silvia0 Jedine...zeby sa ako rodina necitili. Len teda maju spolu nejak tak neplanovane dieta. A zrazu, uuups, treba poriesit nejako financovanie :/ Mozno proste neplanovali byt rodina. Ju ani nezaujima aky ma otec jej dietata prijem. Proste, rodina sa asi len tak odrazu vyskytla.

kamatopo
22. okt 2023

Tak potom ber koľko dáva a buď s tým spokojná...veď načo sa cítiť ponižujúco si jeho partnerka a matka jeho dieťaťa.

ukulela
22. okt 2023

nech plati celu stravu a vydavky na dieta. a ty zo 400€ ked potrebujes nieco akutne na seba , alebo v meste bez neho ....
alebo zriadte spolocny ucet, on nech tam posle mesacne doihodnutu sumu, z ktorej budes aj ty kupovat potraviny, financovt dieta a tak ... kolko ostane, tolko usetrite. rodicak nechaj stranou, budes potrebovat na zubara, na darcek, na neviem co ....
my sme mali takto spolocny ucet, pred dietatom sme tam posielali obaja rovnako a z toho isli spolocne vydavky (strava, najom, ..... ). ked som ostala na materskej, uz tam posielal len on. obaja sme k uctu mali kartu.

katulienkax
22. okt 2023

Prepac, ale taky Kollarov harem nema problem si od 11 nasobneho tatina pytat peniaze, dom, byt, auto Akoze to nie je priatelove dieta? To vazne musis prosikat o peniaze? Jansom nikdy neprosikala mali sme financie spolocne, spolocne hospdarime.

radacak
22. okt 2023

My máme peniaze spoločné!nikdy sme ich nedelili na moje a tvoje!a to som neraz bola bez práce a príjmu a aj manžel uz tak bol...neviem si predstaviť že by sme si delili peniaze

0silvia0
22. okt 2023

@silvike no asi to tak nejako bude🤷‍♀️

danica2711
22. okt 2023

autorka, ty si nejaký mimoň... koľko si máš vypýtať? No toľko, koľko potrebuješ, my nevieme, koľko a na čo míňaš, ani koľko dotyčný sponzor zarába - to nevieš ani ty. A keď ti je trápne brať od neho peniaze, choď do roboty!

syslik81
22. okt 2023

tak tych 400 si nechaja zvysne vydavky nech plati on - cize vsetku stravu,vylety a dieta k tomu ... iste zaraba viac ako dost a ma nasetrene viac ako ty .. dieta ste splodili spolu a nemas financne kvoly tomu trpiet len ty

kamatopo
22. okt 2023

@danica2711 tu ani nezaujíma koľko zarába.🙈🤣🤣🤣

autor
22. okt 2023

@0silvia0 zila som s mamou a 2 surodencami

autor
22. okt 2023

@silvike planovali sme to, financie sme neriesili nakolko byvanie mame zabezpecene na este minimalne rok, a on ma tiez svoj byt. A chodi do prace, tak hadam nieco zaraba + som zarabala aj ja.

autor
22. okt 2023

@katulienkax ja nie som ziadna kollarova stetka, a ani nemam take zmyslanie. Neprosikam o peniaze, kde to pisem?

autor
22. okt 2023

@danica2711 pozerala som do banky, mesacne som minula do 300 eur. Ja vydavky mam do 50 eur pre mna samotnu. Zvysok strava, dieta. Veci na seba nekupujem, nakolko som vo faze chudnutia po porode a do vacsiny sa vtrepem.

autor
22. okt 2023

@kamatopo a naco by ma aj malo? Byvat mam kde, jest mam co. Budovat sa nechystame a on ma byt.

hanaxxx
22. okt 2023

Aj mne to bolo zo zaciatku trapne, ale zvykla som si. Teraz sa uz nad tym vacsinu casu nezamyslam, iba obcas, ked napriklad si potrebujem doplnit kozmetiku, tak raz ju zaplatim jeho kartou, raz svojou. Nevyclenuje mi ziadnu sumu (ani netusim kolko minam z "jeho penazi"), mam jeho kartu a co chcem, to zaplatim jeho kartou, co nechcem, to svojou. Mozno by to tak mohlo fungovat aj u vas.

simulienka2207
22. okt 2023

Len tak mimochodom, píše sa tu stále.o 400 eurách, ale pokiaľ si mala materskú, co píšeš, že áno, tak rodicak bude 475 eur + pridavok na dieta, čiže cca 535 eur 😉

autor
22. okt 2023

@simulienka2207 dodnes som nevedela kolko presne je rodicovsky, bola som v tom ze je to okolo 400eur. Takze vlastne budem mat penazi viac nez dost 🤣

simulienka2207
22. okt 2023

🤣🤣 Ano, budeš vlastne za vodou 😉
Presne 473,30 RP + 60,00 PnD

silvike
23. okt 2023

No ved prave preto, ze ked ste planovali rodinu a vedeli ste, ze ty sa budes starat o dieta tak logicky nebudes zarabat a logicky by mal ten cas kym si doma s dietatom zabezpecovat rodinu otec dietata. Tak ake pytanie si penazi od priatela ? Proste normalne dajte peniaze dokopy ked ste teda rodina.

silvike
23. okt 2023

To su tie novodobe rodiny...deti NASE ale peniaze MOJE aTVOJE :/ byt MOJ, byt TVOJ :/