icon

Peniaze od priateľa popri rodičovskej

22. okt 2023

Zakladam novu temu, som to ja ktora pisala ze nevie kolko jej partner zaraba ani som sa ho na to este neopytala. 😅
Cize ako viete mame vydavky len na stravu a dieta.
Za par tyzdnov mi konci materska a prechadzam na rodicovsku.
Kedze zo slusnej materskej klesnem na 400 eur priatelova reakcia na to bola, ze mi bude musiet davat nejake peniaze.
Vzali by ste? Ak ano kolko?
Nebudem vam pisat, ake to je pre mna ponizujuce, a ako sa trapne uz teraz citim.
Dakujem

Strana
z3
danica2711
23. okt 2023

počúvaj, autorka, ty si nevidíš ďalej od nosa. Načo by si sa mala zaujímať o to, koľko partner zarába, veď byt má a tebe nič nechýba. Má guľové a nie byt, jeho firme sa môže prestať dariť a v rámci nutných úspor zruší služobné byty a ďalšie benefity alebo partner dostane výpoveď alebo nejaký iný zlý scenár, ktorý nemusí, ale môže nastať a vy naň musíte byť pripravení. Nie že sa ocitnete na ulici (na vás kašľať, ale máte dieťa) a ty zrazu zistíš, že partner nemá žiadne úspory, pretože celý príjem rozfrckal na to, aby robil haura, aký je bohatý alebo že jeho príjem vôbec nebol taký vysoký ako si si myslela... Ale na to ty nemyslíš, tebe stačí, že ti momentálne nič nechýba, plán B nepotrebuješ. Potom sa nečuduj, že vyznievaš ako zlatokopka a ešte k tomu s poslabšou mentálnou výbavou

autor
23. okt 2023

@danica2711 pocuvaj ty Danica, nemam za potreby ta presviedcat, ze ma byt, ktory dal po roku do prenajmu lebo uz odmieta zanho platit, kedze uz rok nam ubytovanie hradi jeho zamestnavatel.
A aj keby ho nemal co ty tvrdis, na ulici nebudeme, mozne ist k jeho, nasim rodicom, popripade mam uspory kde by sme prezili v pohode aj rok. On nemusi mat ani cent. Nie som s nim kvoli jeho peniazom, ktore neviem ci vobec ma alebo nema.
Ale pokial tu clovek nema 2 hypoteky, a nezije z ruky do ust, tak vsetko ostatne je vymysel.

autor
23. okt 2023

@silvike preco by som mala hovorit ze je to nas byt, ked je jeho? Potom by mi tu pisali zeny ze to je stale JEHO byt nie nas.

januska12323
23. okt 2023

Tak je všetko v najlepšom poriadku. My ti nič zlé neprajeme ale ktovie o akých veciach ešte nevieš.

silvike
23. okt 2023

Aaa...tak snad chapes ako som to myslela a co som tym chcela povedat.

autor
23. okt 2023

@januska12323 no tu istu otazku si moze polozit kazda jedna z nas. Neviem co take by som vediet nemala, jedine ten plat nakolko som sa ho TO nikdy neopytala.

Strana
z3