PN namiesto rodičovskej
Zdravím, da sa íst po materskej na Pn namiesto rodičovskej? Ak áno treba to hlasit u zamestnavatela? Uz som mu oznamila ze ostavam na RD. V polivici septembra mam termin na operaciu potom rehabilitacie a po doliecení kupele. RD bude ten vyssi od 5.9 no PN by som mala okolo 600€ možno trochu menej. Neviete či sa da takto to vymenit? Ďakujem.
Musela by si znova nastúpiť do práce, aby sa ti obnovilo nemocenské poistenie. Ale áno, dá sa to, len potom treba rátať s kontrolami a s tým, že treba byť len doma
Doplnam, oznamy o nastupeni maju byt 30dni vopred pisomne... tak ale zazila som uz vselico, opytaj sa ... uvidis
Zamestnavatelovi treba mesiac dopredu oznamit, ze sa vracias do prace. Okrem toho tusim prvych 10 dni pn plati zamesynavatel, nie? Ten bude happy, ze to takto ucelovo riesis...
mesiac vopred musíš zamestnávateľovi nahlásiť návrat do práce, musí ti obnoviť poistenie, následne rátaj s kontrolami liečebného režimu....ale ano, je to možné.....len neviem si predstaviť pri malom dieťati dodržiavať niekoľko mesiacov liečebný režim....

O RD rozhodujes ty, oznamis ze nastupujes, na 2. Den sa das vypisat a budes na Pn, neskor ukoncis pn a vratis sa do prace, tam zasa oznamis ze sa vracias na rd a vybavene, nadseny asi nebude nikto ale ak maa dovody zdravotne...