icon

PN počas rodičovskej dovolenky

23. jan 2022

Ahojte, vie mi prosím niekto poradiť? Prosím ale len ak sa ozaj vyznáte nie si myslíte.
MD mi skončila 23.12. Nakolko boli sviatky o RD som nestihla požiadať. 25.12. som mala úraz a skončila v nemocnici. Lekár má vypísal na PN. Z nemocnice má pustili až tento týždeň. A moja otázka. Ked som na PN môžem si normálne požiadať aj o rodičak? Či to sa nemôžem spolu poberať s PN? Skúšala som volať aj na UPSVaR ale neúspešne.

Strana
z2
zalka
2. feb 2022

@gabika108 áno cez materskú si nemocensky poistená .. a všetko záleží od dátumov ..
ale ak by ani den nebol v predošlom roku odpracovaný tak PN by bola z minima cca 311e/mesačne

gabika108
2. feb 2022

@zalka nie minuly rok nemam odpracovany bola som PN . Len viem ze po roku už nemas narok na PN ze musus niečo odrobit ale neviem ako to je ked som bola na materskej a potom pn

zalka
2. feb 2022

@gabika108 ale na PN už nie si pol roka ... a z minima budeš mať PN

gabika108
2. feb 2022

@zalka a keby som nahodou mala retazovy porod nebude mat ta pn vplyv na vypocet materskej?

zalka
2. feb 2022

@gabika108 nie nebude .. lebo na PN pôjdeš z ochrannej lehoty .. po MD ... do 7dní

zuzankka999
24. feb 2022

@katren to je hlupost

kriszina
13. feb 2023

Ahojte, som cca mesiac po ukonceni materskej, cerpam v praci dovolenku a musim ist na PNku. O rodicak som tym padom este nestihla poziadat. Viete mi poradit, ci sa to da, resp, aky to bude mat vplyv na moj prijem? Dakujem

Strana
z2