Pnka počas materskej dovolenky
Dobry den, potebujem poradit som na materskej a 22.augusta mi konci ako je to s pnkou pocas materskej vymeriavaju vam ju z materskej dostanem potom aj rodičovský príspevok? Ďakujem za odpovede
@sima2579 počas materskej nemôžeš byť PN, teda nevyplatia ti nemocenské, lebo ti platia materskú. Po skončení materskej môžeš nastúpiť na PN-ku... Rodičovský príspevok si môže požiadať otec, môže sa popri ňom naďalej pracovať. Neviem ako to je s tým či môžeš poberať rodičovský a zároveň nemocenské. Iné snáď poradia
@lavender21 aha no i tak dakujem za rady skusim to este zistit na socialke ze ako to vlastne funguje.
@sima2579 zisti si to určite, po skončení materskej máš len pár dní na to, aby si začala PN-ku. Tuším 7... Tak pozor aby si to stihla... Potom už nedostaneš nemocenské...
@lavender21 presne tak, ochranna lehota je 7 dni
Ste zlate baby dakujem vam 🤗😊
ahojte ja by som sa chcela informovať z coho sa vypočíta materska ak by som na matersku nastupila v decembri 2018 a od septembra by som bola na PN až do decembra?
@raduska1988 prilis malo info. zalezi odkedy pracujes v danej firme
od oktobra 2017
@raduska1988 od nastupu do konca novembra 2018
PN sa počíta do vymeriavacieho základu?
@raduska1988 nie
tak potom sa mi to bude počítat od nastupu do zamestnania do septembra ked som nastupila na PN? alebo sa mýlim
@lavender21 ked je zena na materskej a manzel pracuje nemoze si uplatnit rodicovsky prispevok
@sebastian2009 áno, ale pokiaľ je žena PN, môže manžel poberať rodičovský príspevok, o takom prípade sme sa s autorkou bavili
@lavender21 A na co ho bude pisat na muza, môže poberať aj PN aj RP. Ako som už napísala.
@evittam ak by si si prečítala predchádzajúce komentáre pochopila by si k čomu to bolo. Mimochodom odpovedala som @sebastian2009 a nie tebe...
@lavender21 Mimochodom toto je diskusia. Prepac,ze som si dovolila sa vôbec vyjadriť.
@lavender21 Ja viem k čomu si písala. Stále je zbytočne v jej situácii napísať RP na otca, nevidím dovod.
@evittam rozumiem, písala som však, že neviem ako presne to je, že určite sa nájde niekto kto poradí a našla si sa 🙂 zas som sa niečo nové naučila, už to budem vedieť. Táto téma ma momentálne veľmi zaujíma, je pre mňa veľmi aktuálna a vidím teda že sa v diskusiách opakovane stretávame... tak verím že sa nám podarí v mieri ďalej diskutovať. 🙂
@lavender21 Ja diskutujem len v mieri pokial to vie aj druha strana😉
@evittam tak sa teším sa naše ďalšie mierové diskusie 🙂

@sima2579 vymeriavaju ti ju zo mzdy ked si pracovala pred nastupom na matersku. Mas nsrok aj na PN aj na rodicak. Koncis matersku a potom ides na PN?