Pnka počas materskej dovolenky
Dobry den, potebujem poradit som na materskej a 22.augusta mi konci ako je to s pnkou pocas materskej vymeriavaju vam ju z materskej dostanem potom aj rodičovský príspevok? Ďakujem za odpovede
Kedysi sa dalo pocas rodicaku ist na PN..urad prace to nekontroloval..
Materská a nemocenska je z nemocensktch dávok vyplácané cize subezne poberanie je nemozne...
@evittam ja napíšem co viem diskusie pred necitam lebo ma občas vytaca ako sa vedia tu zeny pre slovíčko priam zozrat... a.milujem tie hadky potom...napíšem a cao bella
Autorke ...pocas RP na dcéru som aj pocas tehu bola PN kym som nastúpila aj na matersku... malo by to tak byt aj teraz....
@lavender21 ja som sa len zapojila do tejto temy aby som napisala ze ako to vlastne je a vysvetlila nakolko sme tu viac ktore boli zvedave dala som to na spravnu mieru ta sorry ze som sa zapojila.
@sebastian2009 ano, ja som ti vysvetlila o akom konkrétnom prípade sme sa bavili 🙂 bežne samozrejme nemôže žena byť na materskej a muž poberať rodičovský príspevok. To nejde... Moja odpoveď tebe nebola myslím v žiadnom smere urážajúca...
Dobry den mam narok na Pnku po ukonceni Md....ked pred porodom som bola na rizikovom a nepredlzili mi zmluvu ale spadam do ochranej doby tak mam aj MD.........tak chcem vediet ci aj teraz spadam do ochranej doby ked mam MD ale nemam trval prac pomer????????

@evabb35 a to si kde nasla?
lebo ked pozeram zakladne info:
"Na rodičovský príspevok má nárok oprávnená osoba, ak:
- zabezpečuje riadnu starostlivosť o dieťa (osobne alebo inou plnoletou fyzickou alebo právnickou osobou)" - takze nemusi osobne....