icon

Pnka počas materskej dovolenky

sima2579
6. júl 2018

Dobry den, potebujem poradit som na materskej a 22.augusta mi konci ako je to s pnkou pocas materskej vymeriavaju vam ju z materskej dostanem potom aj rodičovský príspevok? Ďakujem za odpovede

Strana
z2
majusqa77
9. júl 2018

@evabb35 a to si kde nasla?
lebo ked pozeram zakladne info:
"Na rodičovský príspevok má nárok oprávnená osoba, ak:
- zabezpečuje riadnu starostlivosť o dieťa (osobne alebo inou plnoletou fyzickou alebo právnickou osobou)" - takze nemusi osobne....

evittam
Autor odpoveď zmazal
kratulka
9. júl 2018

Kedysi sa dalo pocas rodicaku ist na PN..urad prace to nekontroloval..
Materská a nemocenska je z nemocensktch dávok vyplácané cize subezne poberanie je nemozne...

evittam
9. júl 2018

@kratulka Aj teraz sa to da, tak ako sme uz napisali.😉

kratulka
9. júl 2018

@evittam ja napíšem co viem diskusie pred necitam lebo ma občas vytaca ako sa vedia tu zeny pre slovíčko priam zozrat... a.milujem tie hadky potom...napíšem a cao bella

Autorke ...pocas RP na dcéru som aj pocas tehu bola PN kym som nastúpila aj na matersku... malo by to tak byt aj teraz....

majusqa77
9. júl 2018

@kratulka esteze si tam napisala to "malo by to tak byt".. ..len bohuzial, ak nemas aktivne nemocenske poistenie to tak nieje...

evittam
9. júl 2018

@kratulka Ano je to tak-za urcitych podmienok. Pisat to znovu nebudem ako. Ked ta to bude zaujimat staci si prečítať jeden komentár na predchádzajucej strane.😉

sebastian2009
9. júl 2018

@lavender21 ja som sa len zapojila do tejto temy aby som napisala ze ako to vlastne je a vysvetlila nakolko sme tu viac ktore boli zvedave dala som to na spravnu mieru ta sorry ze som sa zapojila.

lavender21
9. júl 2018

@sebastian2009 ano, ja som ti vysvetlila o akom konkrétnom prípade sme sa bavili 🙂 bežne samozrejme nemôže žena byť na materskej a muž poberať rodičovský príspevok. To nejde... Moja odpoveď tebe nebola myslím v žiadnom smere urážajúca...

evabb35
9. júl 2018

@majusqa77 to som nenašla, viem to z právnického výkladu ešte,ale nemusí to už byť aktuálne a zase čo úrad to iný výklad

evittam
9. júl 2018

@evabb35 Urad si moze vykladat čo len chce.

majusqa77
9. júl 2018

@evabb35 ja som to priamo zo stranky up 🙂

km421983
27. dec 2020

Dobry den mam narok na Pnku po ukonceni Md....ked pred porodom som bola na rizikovom a nepredlzili mi zmluvu ale spadam do ochranej doby tak mam aj MD.........tak chcem vediet ci aj teraz spadam do ochranej doby ked mam MD ale nemam trval prac pomer????????

Strana
z2