icon

Po RD na PN a následne na MD

barbora0306
4. sep 2018

Dobry den. Vie mi niekto poradit ,ci mozem po ukonceni rodicovskej t.j. 10.2019 prejst plynule na pn a z pnky nasledne na dalsiu md ? Bude mi dalsia md chodit rovnaka ako prva ? Alebo je nutne medzi tym nastupi na asopn 1 den do prace ? Prva materska je 08/2016. Vdaka

silvia610
4. sep 2018

@barbora0306 riešila som presne toto iste a poradili mi nastupit do prace(ak vám to teda zdravotný stav dovoluje) ja som sa rozhodla že nastupim aj ked len na 3 mesiace(kvoli materskej- nastali zmeny v plate) ale kludne sa možte dat hned na pn samozrejme to treba oznámit zamestnavatelovi... ono záleží aj aký rozdiel budete mat medzi md

barbora0306
autor
4. sep 2018

@silvia610 fuha,no ja by som sa najradsej vyhla nastupu,pretoze moja pozicia bola zrusena.cize by mi dali bud novu, s inymi podmienkami,alebo odstupne.A to sa mi neoplati pretoze chcem ist na druhu md. A na zaklade toho by mi nedovolili cerpat dovolenku. . Tlacili by na odstupne..

silvia610
4. sep 2018

@barbora0306 tak v tom pripade sa skus dohodnúť s dr aby ťa vypisal...

barbora0306
autor
4. sep 2018

@silvia610 to by nebol problem,len mi ide o to, ze ked neodpracujem,alebo nevycerpam aspon 1 den dovolenky, ci to nebude mat vplyv na vysku dalsej materskej.

evittam
4. sep 2018

@barbora0306 Najskor sa musí obnoviť NP aby si vôbec mala narok na platenu PN. Btw.ty už vieš,ze kedy budeš tehotna?

barbora0306
autor
4. sep 2018

@evittam t.z ze musim bud nastupit, alebo cerpat, vsak ? Jasne ze neviem kedy budem . Potom je to na osude,ak nie, pojdem predsa do prace....

silvia610
4. sep 2018

@barbora0306 tak to neviem či to ma nejaky vplyv na md

taskataska
Odpoveď bola odstránená
barbora0306
autor
4. sep 2018

@taskataska to ze ta to fascinuje je super. Predstav si ze ludia maju dlhodobo zdravotne problemy a vedia, ze pn mozu byt aj hned teraz.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
barbora0306
autor
4. sep 2018

@taskataska ..no pytala som si radu, neviem na co si tu vylievas srdce,ked neradis,ale len osposobujes cloveka🤔 dovody mozu byt hocijake, ci uz sa chcem, alebo nechcem vratit... nemyslis? Na co sa navazas do cloveka ked nevies co je za tym?

taskataska
Odpoveď bola odstránená