Ukončenie PP pred nástupom na materskú

kika3111111
29. apr 2020

Dobrý deň nenašla som tu takúto tému tak snáď mi bude vedieť niekto poradiť. Som zamestnaná na dobu neurčitú ale zamestnávateľ chce ukončiť náš pracovný pomer dohodou deň pred nastúpom na materskú dovolenku. Musím sa ísť registrovať na úrad prace alebo mi stačí plynule prejsť na materskú dovolenku ?
P.s.- ak by sme plánovali ďalšie dieta ako ,,retazovy pôrod’’ a ja už by som bola nezamestnaná v tom čase tak na ďalšie dieta budem dostavať už len 270€ bez materskej? Ďakujem.

c_est_la_vie
29. apr 2020

@kika3111111 nesuhlas. Pokial nepodpises dohodu, zamestnavatel ta ako tehotnu nemoze vyhodit.
Pre teba by to bolo nevyhodne presne pre spominany retazovy porod ( bez materskej a nizsi rodicak), takisto ak bude pp trvat tak bude narastat narok na dovolenku pocas MD a aj pri ukonceni pp ti ju zamestnavatel musi preplatit - cim este mozes ziskat maximalnu podporu.

Ak zamestnavatel spekuluje, spomen inspektorat.

kika3111111
autor
29. apr 2020

@c_est_la_vie ja viem že ma vyhodiť nemôže len to je tak mala s.r.o že sme len ja a zamestnávateľ. Keď som oznámila že som tehotná tak na mna hneď s týmto vystekla a som nevedela čo to obnáša tak som s tým súhlasila. Ale nič nepodpísala. Teraz neviem čo mám robiť. Po skončení rodičovskej sa tam určite nechcem vrátiť pracovať ale zasa nechcem prísť o tie všetky výhody na ktoré mám nárok keďže som si to riadne odpracovala

c_est_la_vie
29. apr 2020

@kika3111111 zaruku ze sa vratis ti neda nikto. Ano, ked sa jej budes vyhrazat inspektoratom na 95% sa vratit nebudes moct, ale zrataj si vyhody. Tam by si mala narok aj na pekne odstupne, max podporu, vyssi rodicak a matersku pri druhom.

Ak suhlasis s dohodou o ukonceni pracovnej cinnosti, nebudes mat narok na nic a preco by ta po 3-6 rokoch opat prijimala ked tam bude mat vtedy uz noveho zauceneho cloveka.
Ja by som myslela na seba 🤷🏼‍♀️

cacianka
29. apr 2020

Spomen v rozhovore čarovné slovíčka : nepodpisem nič skôr ako sa neporadim s pravnikom, dám si navrh dohody posudit pravnikovi, poradim sa na inspektorate prace...
Zakonnik prace platí aj pre pani múdru !
Kludne sa porad tu na Mk v skupine Pravne poradenstvo, je verejna.pripadne zakry osobne udaje a vycap tam dohodu
Bacha nic nepodpisuj pod natlakom !

draik
29. apr 2020

V danej situácii ešte existuje možnosť, že si majiteľka založí novú firmu a túto zruší, čo by bol dôvod na výpoveď. Všetko záleží od finančných a iných nákladov.