Podali ste odvolanie proti zamietavému rozhodnutiu vyplatenia príspevku pri narodení dieťaťa?

adelaid
24. feb 2016

Ahojte, chcem sa spytat, ci ste niektora podavali odvolanie proti zamietavemu rozhodnutiu vyplatenia prispevku pri narodeni dietata, ak ano pochodili ste? Presvihla som dobu podania, nejako som si to neuvedomila, ze je na to pol roka, malá mala 6m. 23.01.2016, ja som ziadost dala 03.02.2016, dnes mi doslo zamietave rozhodnutie. Ak ste niekto podavali odvolanie, viete mi poradit, popr. poslat mailom jeho znenie, odovodnenie? Dakujem a.

bambulockaaa
4. júl 2018

@adelaid Prosim ta, riesila si to nejako? A ako si dopadla? Sestre sa stalo presne to iste, rada by som jej pomohla...

adelaid
autor
4. júl 2018

@bambulockaaa zial smola :( prešvihnuty termin,takze nič s tým nenarobí
"menšina" by si to vydupala, aj na európsky súdny dvor by to pohnali a verím tomu,že by to vysudili, žiaľ my zvyšok mame smolu 😖

evittam
4. júl 2018

@adelaid Ved si to mala podať na sud. Co ti v tom branilo? Neznalost zakona neospravedlňuje.

bambulockaaa
4. júl 2018

@adelaid Dakujem za odpoved. Myslim si to tiez, zial, je to smola.

adelaid
autor
4. júl 2018

@evittam co som mala dat na súd? Že som podala žiadosť po termíne? Som si vedomá, že to bola moja chyba a žiaľ vypršala na to určená doba, nik sa som mnou nebavil, smola :/

evittam
4. júl 2018

@adelaid Ty si pisala o europskom súdnom dvore a ako by si to mensina vydupala.😉 Tak si mala dupat a nie sa stazovat,ze máš smolu. S nikym by sa nebavili.

adelaid
autor
4. júl 2018

@evittam pokial viem,nikde a nikomu som sa nestazovala, pýtala som sa v 2016 roku, ci s tým niekto ma skúsenosť, odpoved som nedostala žiadnu, až teraz sa pýtala bambulockaaa ako som pochopila...napísala som, že žiaľ mám smolu,kedže som to nepodala v termíne + zrejme pre niekoho asi pohorsujucu poznámku ;)

evittam
5. júl 2018

@adelaid Nie,pohorsujuca poznamka. Tiež nemusim nasu mensinu-cest jej vynimkam. Len si treba uvedomiť,ze ani ta by to nevybavila a ani nikto iny, len na to som reagovala. To je všetko. Btw.polroka si nespomenúť,ze ti patria nejake peniaze? To si ani rodinné prídavky neziadala?

adelaid
autor
5. júl 2018

@evittam myslim, ze nemusim nikomu nic vysvetlovat a pred nikym sa ospravedlnovat, btw. ziadost o prispevok pri narodeni dietata sa moze podat najskor po ukonceni veku dietata 28 dni,  cize vsetky nalezitosti boli vybavene tak ako mali byt, ziadost mi skor vziat nechceli (samozrejme to ma opodstatnenie), to co bolo pol roka po narodeni mojho 3. dietata hadam tiez nemusim nikomu vysvetlovat, cize stalo sa, premeskala som dobu na podanie ziadosti a tym je vec ukoncena... aj ked je to proste nepochopitelne, ze narok zanikne, ved predsa o dieta sa staram po celu dobu, nie len toho pol roka...

evittam
5. júl 2018

@adelaid Ale ja ti nikde nepisem,ze mi mas nieco vysvetľovať nebodaj sa ospravedlňovať. To,ze si podala žiadosť neskoro je len tvoj problem. To preco je to tak v zakone má tiež svoje opodstatnenie.