Podla čoho sa vypočíta výška tehotenskej dávky?
Dobrý deň. Vie mi niekto poradiť podla čoho sa vypočíta výška tehotenskej dávky? Som nemocensky poistená vyše 270dni a od 8.1.2021 robím u iného zamestnávateľa. Neviem ci sa počíta aj minulý rok alebo iba prijem od nového zamestnávateľa.
@nafka0483 Tehotensky prispevok mi nevyšiel ten vyšší preto lebo mi tam chyba pár dní u nového zamestnávateľa preto mi vyratali z roku 2020. Ale materska mi vychádza teraz mi volala pani zo sociálky ze na materskú podmienky nemocensky poistená najmenej po dobu 270 dní spĺňam. A nového zamestnávateľa tiez odviedol nemocenské za min 90dni.No to je jedno už teraz som zvedavá ako to celé dopadne.
@77zuzka7 Ok, ved o tom ja nehovorim nic, samozrejme, ze dobrovolne si mozes platit pocas toho ako si nezamestnana, to nijak nespochybnujem.
Tehotensky prispevok nie je nizsi a vyssi, pocita sa z vymeriavacieho zakladu. Kedze ty si u noveho zamestnavatela v roku 2021 nemala minimalne 90 dni vkuse bez PN a OCR, tak sa ti bral VZ za rok 2020. Ved to sme ti tu vysvetlovali.

@77zuzka7 No tak daj potom vediet, ak nemas splnene podmienky, tak z noveho PP to pocitat nemozu.