Podmienky materskej dovolenky pre otca
Ahoj, idem si po radu. S manželom máme dve deti - staršie má 2,5 roka, mladšie pár mesiacov. S mladším som momentálne na MD. Manžel chce ísť neskôr na MD s mladším dieťaťom na 9 týždňov (robí v zbore a tam je určená takáto dĺžka, pre objasnenie). Je teda možné, aby išiel budúci rok s mladším dieťaťom na MD a ja by som si na ten čas zrušila RP, nahlásila na ÚPSVaR, že sa starám o dieťa do 6 rokov (o to staršie) a keď by sa vrátil do práce, zase si RP obnovila (na to mladšie)? Môj pracovný pomer trvá, nebol by to problém pre zamestnávateľa, je to takto kóšer? Čítala som, že staršie dieťa by nemohlo navštevovať MŠ alebo teda mohlo by, ale len na pol dňa. Sú všetky moje informácie správne alebo to chápem zle a je to inak?
Dúfam, že som sa vyjadrila zrozumiteľne a že sa dajú moje otázky pochopiť. Ďakujem za odpovede.

@anonym_autor ano uplne vpohode sa to da,neskor budes mat normalne rodicak a ano dieta s ktorym ty budes ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov,tak dieta moze byt v skolke len na poldna