Podpora verzus materská
Dobrý deň, budem vďačná za radu. Robila som vkuse od roku 2007. Rozhodli sme sa ze chceme bábätko. Robila som pre banku na dobu neurčitú a tešila som sa ze keď otehotniem budem mat super materskú atď. Plány pekné ale.... Prisla korona a pracovné miesto sa zrušilo. Ukoncili sme PP dohodou . Tehotenstvo neprišlo kým mi skončil PP. Ten skončil 31.04.2020.Takže 8 mesačnú ochrannú lehotu som nestihla.Prvý krát v živote som išla na ÚP a na podporu. Na podpore som od 1.5.2020. Tehotná stále niesom.Mam robotu od 1.9.2020. Otázka: Môžem prerušiť podporu, nastúpiť do práce a potom ak sa podarí otehotniet dat výpoveď(lebo po materskej by, som sa tam už nemohla vrátiť) v dakom cca 6.mesiaci tehotenstva , dobrať 2 mesiace zvyšnej podpory a ísť na materskú?
Materská by sa mi počítala už z novej roboty? Lebo príjem budem mat menší ako som mala pred nástupom na UP a dokonca nový PP je na 3/4 úväzok a na dobu určitú. Neviem dokedy by sa mi muselo podariť otehotnieť aby sa mi rátal príjem zo starej roboty kde mi koncil TPP 31.04.2020. Viem ze je tam niečo s 3 mesiacmi.
Ďakujem Vám.
a dobrá

Museli by ste nastúpiť na MD v roku 2021, v novom PP by ste museli mať menej ako 90 dní NP bez PN či OČR, zároveň a by ste pri jeho prípadnom skončení museli byť tehotná a okrem toho by ste museli mať 270 dní NP za obdobie dva roky pred pôrodom. Tak počítajte.
P.S. apríl má 30 dní