icon

Podpora verzus materská

talyzman
19. júl 2020

Dobrý deň, budem vďačná za radu. Robila som vkuse od roku 2007. Rozhodli sme sa ze chceme bábätko. Robila som pre banku na dobu neurčitú a tešila som sa ze keď otehotniem budem mat super materskú atď. Plány pekné ale.... Prisla korona a pracovné miesto sa zrušilo. Ukoncili sme PP dohodou . Tehotenstvo neprišlo kým mi skončil PP. Ten skončil 31.04.2020.Takže 8 mesačnú ochrannú lehotu som nestihla.Prvý krát v živote som išla na ÚP a na podporu. Na podpore som od 1.5.2020. Tehotná stále niesom.Mam robotu od 1.9.2020. Otázka: Môžem prerušiť podporu, nastúpiť do práce a potom ak sa podarí otehotniet dat výpoveď(lebo po materskej by, som sa tam už nemohla vrátiť) v dakom cca 6.mesiaci tehotenstva , dobrať 2 mesiace zvyšnej podpory a ísť na materskú?
Materská by sa mi počítala už z novej roboty? Lebo príjem budem mat menší ako som mala pred nástupom na UP a dokonca nový PP je na 3/4 úväzok a na dobu určitú. Neviem dokedy by sa mi muselo podariť otehotnieť aby sa mi rátal príjem zo starej roboty kde mi koncil TPP 31.04.2020. Viem ze je tam niečo s 3 mesiacmi.
Ďakujem Vám.

a dobrá

draik
19. júl 2020

Museli by ste nastúpiť na MD v roku 2021, v novom PP by ste museli mať menej ako 90 dní NP bez PN či OČR, zároveň a by ste pri jeho prípadnom skončení museli byť tehotná a okrem toho by ste museli mať 270 dní NP za obdobie dva roky pred pôrodom. Tak počítajte.
P.S. apríl má 30 dní