Pomoc pri vybavení prídavkov z Rakúska
Našiel by sa niekto kto by mi pomohol vybaviť prídavky z Rakúska? Samozrejme za financie.dakujem vopred
Ahoj..aj ja viem ak by si chcela...sice nie ja ponukam..ale som normalne cez firmu ktora mi vybavuje vsetko..od materskej cez pridavky vsetko..ak by si chcela dam ti na nich kontakt...plati sa tam za vsetko co ti vybavia..poradia...ale aj ja by som bol z tolkych vybavovaciek mimo 🙂
Naco platit za nieco, co si viem vybavit sam a mam na to narok? V dobe, ked som nam v at pridavky na deti vybavovala , som vedela par slov nemecky. Isla som na finanzamt v okresnom meste a oni mi dali ziadost na vyplnenie a zoznam dokladov na dolozenie. Po 6 mesiacoch som ich bola urgovat a do 2 tyzdnov mi bolo doplatene za cele obdobie, co sme tam byvali. Teraz sa nemecky dohovorim plynule a je to jednoduchsie.
Ahoj nic zlozite, ak mas na to cas...potrebujes E401 a E411. Potom ten papier co som dala foto, v skole alebo skolke potvrdit. Dalej muzovu prac zmluvu, potvrdenie ci si zamestnana, alebo urad prace. Vyplnis, zoberies na prislusny Finanzamt a hotovo cakas. Je tam kolonka, ze ti ma nieco potvrdit SK urad prace soc.veci a rodiny. To si vobec nevsimaj. Volakedy to potvrdzovali na pockanie. Teraz to trva 30dni. Ale ak to zoberies hned v AT, oni si to medzi sebou uz vybavia
@annav len neviem,ako sa to riesi,ked zena pracuje tu na sk ,muz v at ale nie je zapisany ako otec v rodnom liste. Klasicky pripad to viem vybavit aj ja,ale nie,ked dieta nema otca v rl. Ma vobec narok?
@jessennykvet a ste manzelia? Ma narok urcite, treba dat prelozit rozhodnutie o vyzivnom, sirotskom...
@lussinda2 to nie je o mne. Ale vseobecne. Lebo je to zvlastny pripad, ked dieta nema v rl otca zapisaneho, kt.pracuje v at
Baby, nam bola odporucena firma TJ legal. Ale nakoniec som si to sama.
@jessennykvet aj nam a vyjadrili sa, ze nema narok. My sme presne ten pripad. Muz nieje otcom dietata. Ale je zivitelom rodiny, zijeme v jednej domacnosti s dietatom. A ano zijem s nou na SK.
@lussinda2 tak nakoniec ste to vybavili ci nie?
@jessennykvet ano vybavili ale nie cez TJlegal. Oni su uplne onicom
s TJlegal mám zlé skúsenosti, neodporúčam
Zadaj do googlu julia slosarova tax in 🙂

Mozem ti skusit poradit🙂