icon

Pomôže sociálna poisťovňa s výpočtom materskej?

Včera o 11:19

Ahojte chcem sa spýtať keď zájdem alebo zavolám do sociálnej poisťovne vedia mi vyrátať koľko budem mať materskú? Ide o to že manžel odomna žiada aby som to zistila aby sme vedeli či to dokážeme finančné utiahnuť. Lebo že ak by sme to nedokázali utiahnuť dieťa si nemôžeme urobiť. Ja zarábam cca od 1000-1400 muž má 1000 ale tiez pohyblivo. Máme dom gazdovstvo. On si myslí že finančné to nezvladneme

anonym_45f206
Včera o 11:20

@anonym_autor To si vieš predsa vyrátať aj ty. Počas MD je to ok. Ale zvážte, či to prežijete počas RD. Či ideš hneď do práce?

anonym_50ac80
Včera o 11:23

@anonym_autor 500eur budes mat rodicak,materska je 75 percent z hrubej mzdy.

anonym_8a43e7
Včera o 11:30

@anonym_autor tu materská nebude problém, ale potom príde rodičák a to je nižšia suma. To si prerátajte...
Ale iné je, ak neplánuješ byť doma tri roky

januska12323
Včera o 11:32

Vyrátať si to vieš aj sama a potom skúsiť s takou sumou prežiť.

autor
Včera o 11:35

No ja viem že materská je vyššia a řidičák je naprd

anonym_8a43e7
Včera o 11:37
@anonym_autor

@anonym_autor tak potom nechápem, prečo sa pýtaš? Však logicky, treba vypočítať teda spočítať jeho príjem a plus tvoj rodičovský, rodinné a tu sa zamysli nad tým, či viete s toho vyžiť. Už len nad tým, že on rozmýšla, či vyžijete ti niečo ukazuje...

autor
Včera o 11:41

No ja neviem rátala som to a vyšlo mi že materská 560 veď to je skoro čo rodičovský € lebo tá suma je v hrubom môj muž má viac a je tam aj zmena keď som ztp? Ja sa do toho nevyznam

anonym_4f8b21
Včera o 11:58
@anonym_autor

No ja neviem rátala som to a vyšlo mi že materská 560 veď to je skoro čo rodičovský € lebo tá suma je v hrubom môj muž má viac a je tam aj zmena keď som ztp? Ja sa do toho nevyznam

@anonym_autor materská pri sume 1000€ je to skoro ako čistá mzda kt.pride na účet
Výpočet je 75% z hrubej mzdy

autor
Včera o 12:03
@anonym_4f8b21

@anonym_autor materská pri sume 1000€ je to skoro ako čistá mzda kt.pride na účet
Výpočet je 75% z hrubej mzdy

@anonym_4f8b21 ale ja mám hrubú mzdu 1147 tých 1000 až 1400 mám v cistom

sisa_s
Včera o 12:06
@anonym_autor

@anonym_autor 1147 asi nemas hrubu mzdu
https://najmama.aktuality.sk/vypocet-materskej/

anonym_4f8b21
Včera o 12:06
@anonym_autor

@anonym_autor vaša mzda v hrubom krát 75% = výška materskej
Ak neviete rátať % tak si nájdite kalkulačku výpočtu materskej na internete a vyráta za vás

autor
Včera o 12:07

Mám na papieri 1147 v hrubom a keď som to dala do kalkulačky vyšla mi materská iba 560

sisa_s
Včera o 12:08
@anonym_autor

Mám na papieri 1147 v hrubom a keď som to dala do kalkulačky vyšla mi materská iba 560

@anonym_autor a tych 1400 v cistom sa kde zobralo

autor
Včera o 12:10
@sisa_s

@sisa_s mám ešte dohodu na 40 hodin

natalka13
Včera o 12:16

Tu je jednoducha matematika. Tvoj muz dieta nechce.
RP je na prd? 500eur + hradena zdravotka? A moznost pracovat k tomu.
A aka by bola tvoja predstava?

autor
Včera o 12:23
@natalka13

Tu je jednoducha matematika. Tvoj muz dieta nechce.
RP je na prd? 500eur + hradena zdravotka? A moznost pracovat k tomu.
A aka by bola tvoja predstava?

@natalka13 ja neviem preboha nikdy som tehotná nebola ja sa pýtam ako to funguje. Chce dieťa ale boji sa že to finančne neutiahneme

autor
Včera o 12:23
@sisa_s

@sisa_s robím na smeny

michaela412
Včera o 12:57
@anonym_autor

@anonym_autor ja som túto sumu dala tu https://najmama.aktuality.sk/vypocet-materskej/ do kalkulačky a vyšla mi iná suma 848.47 €

aurora33
Včera o 12:57
@anonym_autor

@anonym_autor naprd zarába tvoj manžel.

autor
Včera o 13:01

Tak ďakujem už som to zistila reálne budem dostávať vyššie lebo mám 1900 zle som to pochopila dakujem

autor
Včera o 13:02
@aurora33

@anonym_autor naprd zarába tvoj manžel.

@aurora33 no možno ale z práce nemôže odísť lebo máme veľa veci zadarmo odtial

majka99999
Včera o 13:15

Nezbudni, ze pridavky na dieta a danovy bonus bude mat muz v mzde, to je 160 navyse, ak je riadne zamestnany.

majka99999
Včera o 13:16

Takze na rodicaku mas 660 za sedenie doma.

anonym_50ac80
Včera o 13:16
@anonym_autor

@anonym_autor mysli na to,ze materska je pol roka,a to este pred narodenim,teda do nejakeho 4m dietata,potom nastupujes na ten na prd rodicak.Takze isto to s rodicakom nebudete davat.Jedine ty tiez do prace,ale jasle su az od roka

mogaa
Včera o 13:23
@anonym_autor

@anonym_autor SP ti rátať materskú vopred nebude.....ale materská je cca +- čistá mzda, tam veľký rozdiel nebude.....či dostaneš aj z dohody je otázne kedže aj tam musí byť 270dní nem.poistenia.....ale problém bude rodičovská....takže si sama prerátaj či bude stačiť manželov plat + cca 500eur rodičovský príspevok.....

aurora33
Včera o 14:15
@anonym_autor

@anonym_autor čo také?

autor
Včera o 15:55

Mne to ekonómka teraz vysvetlila že suma sa ráta z výplatnej pásky hrubá mzda plus moja dohoda pracujem tam 5 rokov a z materskej aj keby som šla na vodičák môžem do práce šéfka mi bude dávať základ a výšok na ruku

natalka13
Včera o 16:23
@anonym_autor

Mne to ekonómka teraz vysvetlila že suma sa ráta z výplatnej pásky hrubá mzda plus moja dohoda pracujem tam 5 rokov a z materskej aj keby som šla na vodičák môžem do práce šéfka mi bude dávať základ a výšok na ruku

@anonym_autor praca na cierno? Este sa tu s tym pochval🙈
Keby muz vahal nad druhym tretim dietatom, ale vobec nad 1 dietatom?

majka99999
Včera o 16:31

Materska sa rata zo mzdy za minuly rok, tak keby si teraz otehotnela, tak by sa mala ratat z prijmov z 2026, z ktorych platis nemocenske poistenie, to bude tvoj vymeriavaci zaklad, ak platis z dohody, tak aj z dohody. Materska je cca 8 mesiacov (34 tyzdnov), 6-8 tyzdnov pred porodom nastupis, cize tak do pol roka dietata, ked sa narodi v termine. Osobne by som mala rada daco usetrene, aspon nejaku 1000ku, pokazi sa nieco mensie na aute alebo odide pracka, aby ste sa nemuseli zadlzovat. Idealne by bolo viac. Potom je prispevok pri narodeni dietata, necelych 800 eur, to vam pokryje zakladne veci ako kocik a sedacka, hoci teda dostanes az mesiac po narodeni. Preto pisem o rezerve, lebo so sedackou pojdete z porodnice, resp. my sme brali starsieho v kociku, lebo bolo leto a mame nemocnicu cez cestu. Postielka a vecicky sa daju zohnat z druhej ruky, prvy rok babatko rychlo rastie, tak moze aj 6 velkosti vyrast.