Poradíte ohľadom vybavovania predĺženia rodičovského?
Pridám sa do tejto diskusie, lebo ma predĺžená rodičovská dovolenka tiež zaujíma - konkrétne neplatená. Veľa príspevkov ohľadom tejto témy som uz tu na MK v diskusiách čítala, sú však staršieho dátumu. Rodičia čo ste na predĺženej neplatenej rodičovskej dovolenke môžete mi prosim napísať informáciu, či sa od roku 2017/18 menili podmienky alebo je stále vsetko po starom ? Veľa cenných rád bolo od užívateľky @evittam
Dakujem
@bchromiakova ahoj treba len na sociálnej poisťovne oznámiť, ja som bola osobne, keďže na neplatenej môžeš byť do 6r veku dieťatka. Dali mi papier a odovzdala som ho na zdravotnej poisťovni. Nič viac...aspon odomna nik nechcel... Vybavovala som to v januári tohto roku
Ja potrebujem vybaviť platenú nemôžem ostať doma s.malym a aby mi nebolo platené ...no nieje to ajtak dosť ale aspoň niečo
@zupro ďakujem - takze to vyzerá že sa tam nic nemenilo - a určite treba niečo na sociálke ? Podľa predchádzajúcich diskusii bolo potrebné zobrať potvrdenie o ukončení normálnej RD na UPSVaR a s tým sa ist nahlásiť ako rodič starajúci sa o dieťa do 6 rokov na svoju zdravotnú poisťovňu.
@lukas2016 k tejto téme je tu uz na MK veľa diskusií a informácií - takze ak sa tam nic nemenilo, platia aj tie staršie diskusie.
@lukas2016 pokial dieta nema zavazne zdr.problemy, tak plateny RP nevybavis len tak.
@bchromiakova Vsetko je rovnako. A nic nevybavujes pri neplatenom. Len sa nahlasis na ZP ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov ak splnas podmienky a na UPSVaR nahlásis kde sa dieta nachadza po dovŕšení 3 rokov.
@lukas2016 doložis kópie všetkých vyšetrení /posudkov potrebuješ rodný list kópiu aj originál , ja som potrebovala overenie podpisov , majetku dieťaťa ,cestné vyhlásenie...no bolo toho kopec....ale dieťa.od 6. Rozhodne si nájdi čas a zastav sa na upsvar ;) aby si potom neodišla s dlhým nosom
@lukas2016 áno. A čím viac papierov tým lepšie. Len sa priprav nato že ak nemá dieťatko vážne zdravotné problémy budeš to mať zamietnuté. Boli tu prípady fakt hrozne a zamietnuté
@lukas2016 tak neurológ, nefrolog , logoped a ak chodíte aj pluciar...
@slniecko3108 pozbierala som všetko ....mám tam napísané aj to že ešte nieje ockovany a 3 roky má dneska už posielal papiere už len odpoveď čakať
@slniecko3108 aj viem že podľa toho to dopadne aky lekár bude na posudkovom
@lukas2016 áno veľa to spraví. Ale údajne som počula že menia tabuľky a že veľa vecí už neschvália. Alergia, celiakia, pneumo- niektoré dg... A viem aj to že niektorim známym nepredĺžili na pľúcne... Takže pevne držím palce. My sme si tým prešli v októbri

@lukas2016 choď na úrad práce oni ti tam daju papiere ktoré potrebuješ napíšu aké doklady si máš priniesť 🙂