Potrebujem papier na materskú a doktor má dovolenku
ahojte baby cchem sa spytat co je treba na tej ziadosti o materske..,moze to vystavit aj iny zastupujuci lekar?dakujem
1. zavolaj do ambulancie a ak je tam sestricka, opytaj sa
2. ak maju DV vsetci (to tak casto byva), tak zavolaj zastupujucemu lekarovi a opytaj sa
a budes to mat na 100%, lebo kazdy lekar postupuje inak v realite...
Počkaj, kým skončí lekárovi dovolenka. Ja som bola dnes vybavovať materskú a mala som ísť už pred dvomi týždňami. A v pohode. Povedali, že aj tak to rozhodnutie bude trvať viac ako mesiac a peniaze ti doplatia. Na podanie žiadosti je tuším 45 dní od skutočného dátumu pôrodu, alebo to zákon ani neupravuje. 45 dní je na dôchodkové poistenie od štátu počas materskej/rodičovskej dovolenky. Alebo pre Tvoj pokoj si brnkni na sociálku, či je to problém, keď to donesieš neskôr. U nás na sociálke ale v pohode.
@ajanaka na sociálke nevadí, ak budeš mať žiadosť neskôr, ale zamestnávatel má povinnost oznámiť zmeny do soc.poistovne do 8dní a ty by si mu mala zmenu nahlásiť ešte popredu a nie až následne, tj. so mzdárkou-zamstnávatelom sa dohodni, ak by bol problém, no ja ako mzdárka by som to žiadala najneskôr v den nástupu (lebo priznávam, človek povie čokolvek a realita môže byť ina a ona môže nahlásiť jedno a na papieri bude iné, neber to osobne, no ja už len povedanému slovu neverím, ak to nie je na papieri a toto predpokladám nie je nejaký neriešitelný prípad, že by si ten papier nemohla získať) 😉
ak ti netrvá prac.pomer, tak to nevadí, ak budeš mať neskôr.

@ajanaka Ahoj, mne tlacivo k materskej vystavila sestricka na gynekologii.Vypisala co bolo treba, dala peciatku a bolo. Lekar to tlacivo ani nevidel.
Neviem, aky system ma tvoj lekar, ale skus tam zavolat. Pokial v ambulancii nebude aspon sestricka, urcite maju vybaveneho zastupujuceho lekara a ten by nemal mat problem ti to tlacivo dat. 😉