icon

Pozastavenie rodičovského príspevku

25. aug 2022

Ahojte ženy,mám takú otázku odchádzam na päť mesiacov s deťmi do zahraničia k rodine nič si tam nebudem vybavovať myslím peniaze.da sa tu na sk si pozastaviť rodičovský príspevok a potom si ho dať vyplatiť za celých päť mesiacov myslíte žeby sa to na upsvar dalo dohodnúť?vďaka za odpovede

11mirka22
25. aug 2022

A dôvod prečo to chceš pozastaviť? Veď ak máš výplatu RP na účet, nemusíš nič riešiť. Ak máš v hotovosti, jednoducho prehlas na účet.

alenamihal
26. aug 2022

Bola by is hlupa ,aby si nahlasila...o decka bude postarane a to je zaklad..prd je urad po tom,kde ty chodis 🙂

matkahelka
26. aug 2022

a to ma aky zmysel? ved RP ti chodi na ucet a € ti pridu kdekolvek. v dnesnej dobe HO je vela mladych s malymi detmi v zahranici (poznam 2 taketo pary) a neviem o nikom, kto by RP zastavil kvoli tomu.

autor
26. aug 2022

@11mirka22 dôvod je taký že by sa partner dostal k peniazom a to nechcem a účet sa bojím otvoriť keďže mám dlhý a môže mi sťahovať exek.

autor
26. aug 2022

@matkahelka účet je partnerov keď pôjdem preč aspoň by sa mi našetrili nejaké peniažky na nový začiatok rozišli sme sa mám 4 deti veľmi by mi to pomohlo.

deginko
26. aug 2022

Podľa mňa aj keď to pozastavis,oni ti to spätne už nedoplatia.Ale dá sa to pokiaľ viem dať posielať aj na účet,ktory tebe nepatrí...na iné meno... čiže ak máš niekoho komu veríš,tak daj posielať na jeho účet a potom ti to dá

petulda333
26. aug 2022

Tiez by som zmenila na iny ucet,trebars mami.

11mirka22
26. aug 2022

Ešte ma napadlo, založiť účet na meno dieťaťa, niektoré banky to majú. A priamo na upsvar zájsť osobne a nahlásiť tam to číslo účtu. Dôležité, aby si tam bola disponent a keby bola k nemu aj platobná karta,aby si sa vedela ľahko k tým peniazom dostať, keď ich budeš potrebovať... Partner o tom účte vedieť nemusí.

autor
26. aug 2022

@11mirka22 vďaka to je dobrý nápad a keď bude mať dieťa účet nemôže exek.stiahnut peniaze?ja nemám nikoho komu by som mohla veriť ale decky účet je veľmi dobrý nápad

11mirka22
26. aug 2022

Na účet vedený na meno dieťaťa nesiahne exekútor. Celkovo dávky ako také by nemal blokovať, RP je štátna dávka.