Práca a tehotenstvo: Ako ovplyvňuje nárok na materské?
Ahoj tak po dvoch rokov aj 7 mesiacov to vyšlo hádam bude všetko v poriadku meškajú mi 5 deň dnes ms koľko môžem byť dpo? Akurát keď som menila tento mesiac prácu a najmenej sme sa snažili chcem sa spýtať ohľadom práce som v skúšobnej dobe predpokladám že má vyhodia keď to oznámim asik nárok nebudem mať na materské na tehotenské že keď nebudem mať zmluvu ? Za posledné dva roky mám odrobene 440dni ďakujem
Pokiaľ nerobíš prácu ohrozujúcu tehotenstvo nič neoznamuj. Keď sa tak rozhodneš sprav to oficiálne na papieri, potom ťa vyhodiť nemôžu. Samozrejme počas skúšobnej si môžu nájsť iný dôvod.
@lenuss1992 dpo znanena den po ovulácii, takže to musiš vedieť len ty 🤣 predovsetkym gratulujem, určite by som bola opatrná, v práci by som to oznámila až vtedy, keď bude aj tehotenská knižka
@lenuss1992 ja som.dala v praci vypoved v dkusobnej dobe lebo som chcela mat pokoj. Ale bola to blbost. Nic nehovor az po 12tt. Mna ani nechceli pustit, ze lepsie tehotna ako ziadna 😊
@lenuss1992 ja som.dala v praci vypoved v dkusobnej dobe lebo som chcela mat pokoj. Ale bola to blbost. Nic nehovor az po 12tt. Mna ani nechceli pustit, ze lepsie tehotna ako ziadna 😊
@anonym_176d3e
@januska12323
@anonym_b1d9df
@anonym_45fd41 ďakujem len ja robím trojzmennej prevádzke a s bremenami
@anonym_176d3e
@januska12323
@anonym_b1d9df
@anonym_45fd41 ďakujem len ja robím trojzmennej prevádzke a s bremenami
@lenuss1992 aha , ja som robila v sklade preto som odisla v skusobnej
@anonym_45fd41 ja robím ako feederku
@anonym_45fd41 v automobilke
aj keby si nemala pracovnú zmluvu nevadí, ak si otehotnela počas trvania pracovnej zmluvy si v ochrannej lehote 8 mesiacov ako tehotná, čiže nárok na materské mať budeš
Ahoj. Taktiež som ostala tehotná v skúšobnej dobe. Odrobila som týždeň,a bum... Ja som sa zachovala férovo,keďže mi aj nevoľno bolo,a oznámila som mu narovinu,že som tehotná. Samozrejme to prijal v pohode,áno zmluva sa skončila,ale viem,že s čistým štítom som odtiaľ odišla,a nič som nezatajila. Robila som dvanástky,a mám dve deti...Radili mi povedať po skúšobnej dobe,lebo vtedy by ma ako tehotnú nevyhodili,ale jednoducho som to cítila takto..dokonca som od začiatku tehotenstva PN,čiže moja lekárka má ani nechcela nechať pracovať....... Viem,že keď sa po rodicaku budem chcieť vrátiť,tak nebudú mať problem. Urob,ako uznas za vhodné.
aj keby si nemala pracovnú zmluvu nevadí, ak si otehotnela počas trvania pracovnej zmluvy si v ochrannej lehote 8 mesiacov ako tehotná, čiže nárok na materské mať budeš
@anonym_f2c8a4 budem musieť ísť na pnku
@anonym_f2c8a4 budem musieť ísť na pnku
@lenuss1992 aj na to sa vzťahuje ochranná lehota
chod na PN materske dostanes neboj sa

Oznamuje sa to v praci az ked budes mat papier v ruke,teda tehu knizku.Nie teraz hned na zaciatku.