Práca popri materskej na dohodu - skúsenosti
Ahojte. Prosím Vás, ako je to keď plánujem pracovať aj po pôrode, samozrejme len na dohodu. Máte niekto skúsenosť? Akú najvyššiu sumu vám môže zamestnávateľ vyplatiť? Je to nejako ohraničené?Ďakujem pekne za odpovede.
Ahoj, nie je to nijako ohranicene. Po prechode na rodicak si ale zvaz, ci sa ti praca na dohodu oplati. Ide o to, ze (aspon tak ma informovali na socialke) z dohody sa ti platia odvody a nasledne ak by si zostala po rodicaku PN alebo nezamestnana, tak sa ti bude podpora vypocitavat z toho, co si zarobila popri rodicaku (a nie z vyplaty pred materskou). Rovnako aj na dochodok sa ti bude odvadzat z tejto sumy. Moj konkretny pripad bol, ze som si chcela privyrobit cca 200 eur mesacne a na socialke mi normalne pani odporucila dat tu dohodu na manzela, lebo ze inak sa mi bude na dochodok odvadzat z tych 200 eur co sa ti inak na rodicaku odvadza z minimalnej mzdy (ak nic nerobis a nezarabas) a rovnako ak by som po rodicaku zostala nezamestnana alebo PN, vsetko by sa mi vypocitavalo z tychto 200 eur... Ja som preto napokon na tu dohodu pracovat nesla.
@89kiki ja som to tiez nevedela, pocas prvej materskej som presne ako ty chces robila pre zamestnavatela na dohodu, cize som si vlastne znizila odvody na dochodok ☹ a nebyt tej pani na urade, neviem to doteraz. Zalezi, kolko zarobis, ak aspon minimalnu mzdu, tak sa to da. A hlavne, ak vies, ze ti podrzia miesto a mas sa kam vratit, tak je to v pohode. Ja chcem menit pracu, tak nechcem riskovat, ze mi po tolkych odrobenych rokoch nakoniec vyrataju podporu z 200 eur, ak by ma nahodou v skusobnej vyhodili...
Tak ja som si to asi s prepáčením posrala... Akurát som nastúpila na brigádu, max. 10 hodín týždenne. Chcela som si privyrobiť. Aj mne na sociálke povedala, že sa mi to moc neoplatí, kvôli odvodom, no to som už mala podpísanú zmluvu. Ale zase, veľa mi to hádam nepokazí, keď tam chcem byť len
nejaké 4 mesiace, kým pôjde malá do škôlky. Potom si chcem nájsť riadnu prácu. Či sa mám na tú brigádu radšej vykašľať?

nieje to nijak ohranicene