Práca popri rodičovskej

everex
12. dec 2013

Ahojte cem sa opytat dcera ma 1,5 roka no chela by som si otvorit vlastne kadernictvo popripade sa v nejakom zamesnat:moja otazka znie mozem poberat rodicovsky prispevok mat dieta v skole pripadne v jasliach a ja byt v praci? niekde som pocula ze ano no chem to pocut od niekoho kto to skutocne tak aj vyuziva bduem vdacna za kazdu radu.(odpovede typu okradas stat a pod NEPISTE)

wieruska1
12. dec 2013

ano mozes normalne pracovat a poberat aj rodicovsky prispevok, pripadne namiesto rodicovskeho prispevku prispevok na starostlivost o dieta do vysky 230€ ale to musim kazdy mesiac potvrdzovat uradu

everex
autor
12. dec 2013

@wieruska1 co musis potvrdzovat? a aky je postup najskor najst pracu potom treba nahlasit neico na urade?ze som pracujuca ci to netreba??

wieruska1
12. dec 2013

ak budes dalej poverat len rodicovsky prispevok, netreba davat potvrdenie vobec nikde. Ak das dietatko napr. do jasly a chces namiesto rodicovskeho prispevku poberat radsej prispevok na opatrovanie ( nie sucasne s rodicovskym- bud jedno alebo druhe) budes musiet potvrdenie o zaplateni jasly kazdy mesiac dokladovat na urade prace. Ja poberam popri praci normalny rodicak a mam pokoj .

everex
autor
12. dec 2013

@wieruska1 aha takze potevrdenie sa dava iba z jasli zo skolky netreba a nevies ci sa to bdue nejak menit po novom roku?

majusqa77
12. dec 2013

@everex potvrdenie davas iba v pripade, ak zrusis rodicak a chces brat prispevok na starostlivost (je jedno, ci je dieta v skolke alebo v jasliach, musis zdokladovat, ze stoja 230€ a viac)

dominga1
12. dec 2013

Aj ja som na rodicovaskom a popri tom chodim do prace, len musis ist na dochodkove aby za teba platila ta firma v ktorej robis a nie socialka.

marienka79
12. dec 2013

ahojte, ja by som potrebovala poradit. Uz viac jako rok som na neplatenej rod. dovolenke. Chvilu som chodila na dohodu ale uz par mesiacov nemam žiadny príjem. Mohla by som si aj teraz požiadat o platenu rod. dovolenku pre nepriaznivy zdravotny stav dietata

gapa
12. dec 2013

@marienka79 môžeš

gapa
12. dec 2013

@everex ak budeš robiť na živnost, tak odhlášku z dôch.poistenia nemusíš dávať (nevznikne ti zatial povinné dôch.poistenie szčo), ak budeš robiť na dohodu alebo prac.pomer, tak odhlášku treba do 8dní od vzniku dôch.poistenia zamestnanca. Potom so zdr.poistením treba pri ukončení poberania RP skontrolovať, či to máš ok, teda nahlásiť ukončenie poberania, predpokladám aj s potvrdením z upsvar, dokedy si RP poberala. Ako szčo budeš platiť zdr.poistenie tiež, aj ked predpokladám až v ročnom zúčtovaní a nie pri preddavkoch (tie si myslím môžeš stanoviť aj na 0eur). Ktosi tu dával link, že vláda čosi vymyslela, či zatial len rozmýšla? (oni vždy píšu všetko ako fakt a často to býva len prerokovávané vo vláde či parlamente, tak čert sa v tom vyzná), že bude treba dokladovať od februára, kde sú deti, ak pracuješ, tak uvidíme, o tom sa určite ešte v mediach dozvieme, ak by dačo.

adena7
14. apr 2015

ahoj, nie je to extra zarobok, ale ja vyplnam dotazniky pre narodny panel...kazdy dotaznik je ohodnoteny 50 až 300 bodmi, ked nazbieras 2000bodov, vyplatia ti 8e na učet...mam to overene, vyplatili mi uz 3x..aspon male privyrobenie...nazbierat tych 2000b, trva cca 3-4 mesiace
https://www.narodnypanel.sk/default/index/regis...