Pracovali ste počas rodičovskej dovolenky? Je to výhodné?
Ahojte,
uvažujem, že by som si počas rodičovskej privyrábala pár hodín týždenne z domu. Neviem však, či to prinesie viac peňazí a spokojnosti, alebo skôr stres a pocit, že nič nestíham.
Ak ste počas rodičovskej pracovali, išli by ste do toho znova? V pohode ste stíhali? Jedná sa o administratívnu prácu, flexibilnú, viem robiť napr. aj po večeroch.
Áno pracovala som pri prvom j druhom dieťati , čítala odborné články a sledovala legislatívne zmeny
Pri oboch deťoch som sa vrátila po roku do prace
pracovala som uz pocas MD, po 6nedeli som postupne zacala. Mna by psychicky znicilo nevenovat sa inej praci a len dietatu. Ale praca bola najma pocas spankov niekedy len hodinka inokedy 3, naplno som sa vratila do prace vzdy po roku.
Nepracovala/nepracujem, lebo nemám možnosť robiť takto flexibilne. Dieťa som nechcela dať do jaslí/ opatrovateľke. Keby som mala možnosť flexibilne na pár hodín po večeroch tak idem do toho. To, či to budeš stíhať do veľkej miery závisí od dieťaťa, manžela alebo prípadne starých rodičov. Ak už teraz nestíhaš a muž chodí neskoro z práce, tak ja konkrétne by som do toho nešla. Ak stíhaš a má ti kto pomôcť tak určite do toho choď. Veď vždy môžeš prestať, nie?
Od roka maleho som isla normalne do prace.Ja som to mala ako relax,a stale aj mam aj ked som uz neni na rodicaku od noveho roku.Muz sa ale staral o maleho,ked som ja bola v praci aj obdobie zubkov prezil s nim,aj grcky,horucky,hnacky.
A bolo super doniest domov 3000eur spolu s rodicakom,takze za mna oddych a bunus vyplata.
Ak mas muza,co ti pomoze nemas preco stresovat,ved ti muz pomoze a dokaze ta zastupit ako otec dietata,deti.
Ale ak mas muza ako dalsie dieta,nechod do toho.
@anonym_autor nepracujú najmä tie, ktoré chcú účelovo využiť podporu po MD/RD. a potom tie, ktoré majú prácu, kde sa to jednoducho nedá, napr. ucitelky, predavačky, vo fabrike a pod. Aj keď podľa mňa aspoň nejaká drobná brigáda by každej jednej žene pomohla si trosku vyčistiť hlavu. To však potom odporuje tomu, čo som napisala v úvode
Po prvom som začala asi keď mal syn 8 mesiacov. Keďže som na neho bola.prakticky sama, muž ťahal 14 tky, tak som z toho po čase začínala mať stres, lebo nie vždy sa to dalo naplánovať (napr. darmo som mohla robiť v noci, vtedy call s klientom zrejme nevybavim a pod). O rostriestenej pozornosti ani nehovorím. Po roku preto malý išiel do jaslí, a ja na full time do kancelárie, ináč to začínalo byť dosť náročné. Čiže mal rok a osem mesiacov.
Pri druhej som začala po šiestich týždňoch od porodu, a skončila som v jej deviatich mesiacoch, kedy sa naplno rozhýbala a vyštartovala, najmä smerom hore, a je to proste dieťa, pri ktorej nemám šancu odbehnúť na toaletu, ohrádku prelezie, z pásov na stoličke sa vyvlecie, v stoličke sa postaví, na posteľ/gauč vylezie, inými slovami NEDÁ SA, jedine že v noci, alebo tú hodinku a pol, kým spí cez deň, ale to je také no... Čiže pracovne len sem tam vypomáham, ale rozhodla som sa jej bábätkovske obdobie prežiť s ňou naplno, lebo je to moje posledné dieťa a do dôchodku (ha ha) sa narobím ešte dosť. Plánujem návrat na full time v októbri, manžel ide na materskú, ja späť do roboty. Mala bude mať vtedy rok a pol.
@anonym_autor nepracujú najmä tie, ktoré chcú účelovo využiť podporu po MD/RD. a potom tie, ktoré majú prácu, kde sa to jednoducho nedá, napr. ucitelky, predavačky, vo fabrike a pod. Aj keď podľa mňa aspoň nejaká drobná brigáda by každej jednej žene pomohla si trosku vyčistiť hlavu. To však potom odporuje tomu, čo som napisala v úvode
@anonym_d015e8 Nepracuju najma tie, ktore nemusia. Inymi slovami, nemala som dovod pracovat pocas MD/RD muz zarabal aj vtedy dost, a mohli sme si kupit co sme len chceli a aj ist kde sme chceli. Penazi sme mali dost. Tak naco by som od maleho dietatka behala do roboty... Uzila som si toto obdobie. Ale ano rozumiem su aj take co potom davaju vypoved, a maju max podporu. Ja som isla do prace, ked nase dietatko malo 3 roky.
To je tažké globalizovat, každé dieťa je iné, každý rodič to vníma inak a každé rodinné či finančné či profesné zázemie je iné. U nás to bolo v 2,5 roku u oboch, vtedy to bolo najpríjemnejšie pre každého. ☺️
Nepracujem som na rd,dostala som výpoveď z organizačných dôvodov
chvíľu som aj rozmýšľala nad brigadou ale mam nasetrene ,
radšej si užijem dieťa a ešte sa namakam v živote dosť
A stíhať sa da a ešte ked len po veceroch,to pohoda
@anonym_autor pracujem, chcela som, tuzila som, ale je to stres, vela stresu
Ja som tak robila, pracovne mi to velmi pomohlo, ale bola to makacka a väčší stres.
@anonym_autor ja tu budem asi za lenivú a svoju prácu mam rada ale momentalne som na rodicovskom dcerka ma 15m a som rada,že aom doma este sa narobím dosť 🙂 ked mi chýba spcializqcia zbehnem k sestre k mamine ale ku kamoske ale veru uzivam si ja doma s malou.

Ja áno. Aj študovala. Záleží, aké máš zázemie, či ti má kto pomôcť s dieťaťom, ak potrebuješ. My sme sa vedeli prestriedať s mužom.