icon

Pracovná neschopnosť do dňa pôrodu

majcu
13. máj 2025

Mozem mat PN do dna porodu, alebo ju musim ukoncit dnom nastupu na MD (6t pred porodom)

mamina7070
13. máj 2025

a preco sa chces ukratit o matersku?

o PN rozhoduje lekar, gynekolog spravidla vypise zeny na PN na materske 8 tyzdnov pred terminom porodu

lilinka88
13. máj 2025

Pokiaľ ti vzniká nárok na materské, výplata PN sa zastaví 6 týždňov pred pôrodom - vznikom nároku na materské. Taktiež materské sa posudzuje k dátumu 6 týždňov pred ocakavanym pôrodom.
Ak nárok na materské nemáš, môžeš mať PN ako dlho uzná ošetrujúci lekár

majcu
autor
13. máj 2025
@mamina7070

a preco sa chces ukratit o matersku?

o PN rozhoduje lekar, gynekolog spravidla vypise zeny na PN na materske 8 tyzdnov pred terminom porodu

@mamina7070 priznam sa vobec tomu nerozumiem, som na PN od zaciatku tehotenstva a blizi sa mi nastup na MD (6t pred porodom) vsak mam komercne pripoistenie kedy mi je vyplacana poistka pocas PN preto by sa mi oplatilo tahat pn do porodu, ale tym padom by som prisla o materske zo socialky?dobre to chapem? Ci ako ukratit o materske?

lenkakoc444
13. máj 2025
@majcu

@mamina7070 priznam sa vobec tomu nerozumiem, som na PN od zaciatku tehotenstva a blizi sa mi nastup na MD (6t pred porodom) vsak mam komercne pripoistenie kedy mi je vyplacana poistka pocas PN preto by sa mi oplatilo tahat pn do porodu, ale tym padom by som prisla o materske zo socialky?dobre to chapem? Ci ako ukratit o materske?

@majcu musis nastupit min 6t pred TP ak chces mat MD 34tyzdnov. Ak nastupis neskor kratia sa Ti neposuva sa to, ze budes mat 34t odo dna ked zrusis PN.

mogaa
13. máj 2025
@majcu

@majcu ak si na PN je tam presná podmienka kedy musíš nastúpiť na materskú, nedá sa ťahať do pôrodu....

lilinka88
13. máj 2025
@mogaa

@majcu ak si na PN je tam presná podmienka kedy musíš nastúpiť na materskú, nedá sa ťahať do pôrodu....

@mogaa dá sa byť aj do pôrodu, ale platí čo som písala vyššie a zároveň to, čo je uvedené, že sa kráti o materské

nika11103
13. máj 2025

Ja som deň pred nástupom na MD ukončila PN a teda nasledujúci deň som už bola na MD