Prečo je tehotenská dávka nižšia ako minimálna?
18. jan 2024
Ahojte chcela by som sa spýtať či vám doplácali do výšky minimálnej tehotenskej tehotenskej dávky ak vám vypočítali denný vymeriavací základ nižší ako je daný poisťovňou 8,57 €.
To ti doplatia k minimu. Aj mne vyšla slušná materská a tehotenské mi doplacali k minimu.
Dopocitaju do minima
ahojte, mne prisla davka v nizsej sume ako je minimum 2024 a teraz aj minimum 2025, informovala som sa a ze takuto davku budem dostavat bez ohladu na minimum, ktore bolo schvalene, ze oni sa tym neriadia...som z toho teraz blbec 😀

@mia107 normálne ti bude chodiť tá najnižšia suma TD na deň. Výpočet sa robí vždy, v podstate sa tým zisťuje nárok a sú povinný ti poslať oznámenie o pri znaní tejto dávky. Potom ti asi aj materské bude chodiť nízke či nie? Ak by to tak bolo - tam to nedoplácajú automaticky. Po narodení dieťaťa si požiadaš o doplatok rozdielu do výšky vyššieho RP na ÚPSVaR. Podáš normálnu žiadosť o rodičovský príspevok, doložíš rozhodnutie o výške materskej + RL dieťaťa. Zo SP ti potom bude chodiť materské + z ÚPSVaR ten rozdiel.