icon

Prečo mi prišlo z úradu práce 580 eur?

lenka0987654321
13. okt 2021

Ahoj prišlo mi z upsvar 580€ som na pandem. rodičovskom neviete čo je to? Inokedy chodí 420€

Strana
z2
jankabenji
13. okt 2021

@lenka0987654321 zvýšené rodinné prídavky tento mesiac

eva233
13. okt 2021

@lenka0987654321 záleží koľko a aké máte deti... Určite to neprišlo v kope aspoň mne ukazuje rodičak zvlášť a prídavky zvlášť. Tento mesiac totiž to sú jednorazovo zvýšené prídavky na 100e a pokiaľ máte aj prvaka tak na 200e. Tak pravdepodobne to bude tým

lienka175
13. okt 2021

vysvetlenie si už dostala, mňa len zaráža, že so 4 a1/2 ročnou si ešte stále na pandemickom rodičáku... toto je prvé, čo by mal štát zrušiť... pred koronou nikto neriešil, že matka nemá po materskej prácu a nikto jej nič nedal...

sara07
13. okt 2021

@lienka175 ale tu vôbec nejde o pandemiu
oni takto vykryvaju že nemaju miesta v škôlkach, pretože povinna školská dochádzka oni vedia kolko im miest chýba, a takto aby bolo ticho maju pandemicky rodičak a veget pre všetkych oni pandemicky budu natahovat do nekonečna
ved v lete načo pandemicky ?

tarra6
13. okt 2021

@sara07 ale koľké s tými 4-ročnými a viac deťmi ani nemali snahu na jar si podať prihlášku do škôlky. Veď načo, keď sa dobre doma sedí na pandemickom. Keď bolo moje dieťa malé, tiež nie všetkým mamičkám dieťa prijali do škôlky, a museli sa vedieť zariadiť. Štát sa vtedy na takéto matky vys.... .

lienka175
13. okt 2021

@sara07 ja neviem, ako je to v ostatných častiach Slovenska, ale u nás v Žiline na jednom zo sídlisk napokon prijali všetky deti, aj čerstvo 3-ročné... mňa viac hnevá to, že tie matky majú deti v škôlkach a oni sedia doma na riti na pandemickom rodičáku... ja stále tvrdím, že kto chce prácu, tak si ju nájde

zuzkaa1991
13. okt 2021

@lienka175 moze mat mladšie dieta nikde nenapisala ake stare deti ma a profil tiez nemusí byť presny ;)

martinkatinka
13. okt 2021

Ale ona nikde nepise, ze dieta nechodi do skolky. Mnohe su na PR a dieta v skolke.... To je o inom.

zdenka11081983
13. okt 2021

@lienka175 a co je Teba do toho ci je doma ci v praci? Nikdy by ma nenapadlo toto u niekoho riesit. Sa staram o seba a svoju rodinu ci?

nikoll29
13. okt 2021

heh k pointe tento mesiac by malo byt o 100€ na dieta viacej, ma to byt ten covid bonus a naco tu riesit kde a co robi mamina, jej to len jej vec. zbytocne sa tu podaktore rozculujete

martinkatinka
13. okt 2021

@nikoll29 nie o 100€ viac, iba o 75,50, cize spolu s rodinnymi Pridavkami je to 100 dokopy

elizita
13. okt 2021

@lienka175 presne.. u nas v meste je praveze boj o deti medzi skolkami... maju malo deti, beru tu aj 2r a dokonca aj s plienkami..

kapurka270
13. okt 2021

ja súhlasím pandemický rodičák mal byť dávno zrušený, maminkám to vyhovuje. Pracovné návyk žiadne, už deti v školách majú viac zvykov a povinností.

malinovka333
13. okt 2021

@elizita s plienakmi urcite neberu nikde tak netrep hluposti , jedine tak v jasliach nie v skolke

marianeta
13. okt 2021

@martinkatinka a to sa ako dá poberať PR a dávať dieťa do škôlky? Nechce sa mi veriť, že by im na niečo také neprišli. Mne zástupkyňa riaditeľa v škôlke dokonca hovorila( bolo to ešte na začiatku leta), že posielajú dochádzku deti do sociálnej poisťovne, a zrejme si namatkovo preverujú čerpanie OCR alebo možno aj tej pandemickej OCR..

sara07
13. okt 2021

@lienka175 u nás nie je min tyžden jediné volne miesto ani v sukromnej chcela som preradit dieta ale neostava mi nič iné len držat hubu a krok

lenka0987654321
autor
13. okt 2021

Och ale ste tu jedovaté niektoré, keby ste s radšej starali o svoju rodinu...!!! Svoje os.udaje tu nebudem rozoberať do toho vás predsa nič!!! A predstavte si áno mám ešte jedno menšie dieťa! Ale nemusím tu predsa vymenovávať dôvody prečo som na pandemickom rp. ! Tak neznela moja otázka! Choré ako niekto môže cudzieho človeka odsudzovať! Je mi vás ľúto a zaslúžite si to aby sa vám vrátilo ako sa chovate!!! Pretože keď toto robíte cudziemu profilu na koníku aké ste potom v reále? 🤮

1katus1
13. okt 2021

@lenka0987654321 tentoeaiac sú zvýšené rodinné prídavky prípadne ešte keď je aj prvák tak tam je 100e

kulumulu123
13. okt 2021

@elizita no vidíš a v ba máš problém pretlačiť dieťa do škôlky kým nebola predškolská povinná kopec pred školákov ani do štátnej ms nevzali 🙁

lenka0987654321
autor
13. okt 2021

A ďakujem za odpoveď normálnym ženám 👌😘 už viem, cca o 75€ na jedno dieťa viac tento mesiac 😊 ja som bola v tom že to bude v novembri vyplácané

anesim
13. okt 2021

@marianeta ano, sedia doma, poberaju pandemicky a deti v skolke.
Slovensko je velmi bohate, tu sa rozdavaju peniaze za to, ze uz mnohe 1,5 roka si doma a sedis na riti, naco by mnohe isli do roboty, ved stat zaplati. Vsetko funguje normalne, skoly, skolky, nic nie je zatvorene, ale tuto blbost nechali.
@lenka0987654321 ak mas mensie dieta, tak preco nepoberas matersku alebo rodicovsky ,ale si na pandemickom?

cickamon
13. okt 2021

@malinovka333 tak u nas tiez beru aj s plienkami aj 2-rocnea nie jedna skolka ale v meste mame asi 8 a beru tak vsetky...aj moju mi tak vzali ked som musela ist do prace a nemala kam dat malu cerstvo 2-rocnu .... co u teba je nepochopitelne tu na vychode je beznea zato nemusis pisat ze neexistuje... aj moj synovec teraz nastupil este s plienkou do skolky ...oni potom spolupracuju s mamickami na odplienkovani a normalne maju aj asistentky z uradu prace na aktivacnych pracach co prebaluju a prezliekaju deticky aby sa stymi 2-rocnymi stihalo...

k16k18
13. okt 2021

Ja dúfam ze pandemicky nechajú a viete prečo milé žienky? Pretože moja je decembrova a nevzali ju do škôlky a mala som snahu ju tam dostať a ísť do práce keďže stále mi trvá pracovný pomer ale hold nedá sa... Nemám rodičov.. Svokra je na invalidnom nedala by s ňou celý týždeň a svokor pracuje... Staršia je predškolacka a ja teda nemôžem ísť do práce do ďalšieho septembra pretože muž robí od rána do večera a nemal by kto chodiť pre deti... Viete načo riešite že je na pandemickom... Nie každá chceme využiť ale keď nie je miesto kvôli predskolakom aj keď majú mamičky doma s bábätkom ale musia ich vziať tam pádom moju nevzali a ja som musela dat v práci výpoved.... Takže dúfam ze ten pandemicky nechajú co najdlhšie lebo je to nedomyslene... Mne aj riaditeľka povedala ze keby nebola predškolská povinná berie aj deti od januára... Okolie je na tom podobne len toľko k tomu...

martinkatinka
13. okt 2021

@k16k18 a keby nebola korona, tak co? Ty ked mas TPP, nemas narok na pandemicky

martinkatinka
13. okt 2021

@marianeta no da... Ved pandemicky je viazany iba na to, ci mas prijem, nie ci mas dieta v skolke...

anesim
13. okt 2021

@k16k18 ale toto bolo aj pred koronou, ze v niektorych mestach nebrali deti pocas sk roka. A vyriesili si to mnohe,

martinkatinka
13. okt 2021

@anesim asi preto, ze na vacsie ma vacsi rodicak, pretoze mala matersku..... A tym padom to neprepusala namladsie, mozno by nemala narok na ten vyssi.... Lenze ak to budu preverovat, rozdiel bude musiet vratit, pretoze mala narok nizsi rodicak, tym padom mala prijem a nemala mat narok na pandemicky rodicovsky ....
Tak to chapem ja.

elizita
13. okt 2021

@malinovka333 neznamena, ze ked nie v tvojom okoli tak nikde tak sa tu na mna neocapuj... starsia, ked nastupila pred 4r do skolky, mala 2 spoluziakov s plienkami, svagrina vypomahala minuly rok v skolke, tiez mali deti plienky a dost... hadam aj 8 deticiek.. mladsia menila v septembri v skolku a ma tiez teraz spoluziakov s plienkami...

elizita
13. okt 2021

@kulumulu123 to viem, mam tam zopar kamosov.. tam to mate tragicke... moje deti obe sli do skolky ako 2r a to bez problemov..

elizita
13. okt 2021

@marianeta ano, je to na hlavu.. pandemicky rp sa neviaze na dochadzku do skolky.. to s tym nic nema.. ako aj ja napr beriem riadny rodicovsky este a mala chodi do skolky.. a teda chodi, lebo ja som v robote... v tomto state je vela veci nelogickych..

Strana
z2