icon

Prečo stále nedostávam rodičovský príspevok?

amiy
30. mar 2025

Ahojte prosím vás viete mi poradiť maly má 8mesiacov stále som nedostala rodičovský príspevok furt sa tam niečo deje teraz naposledy mi chýbal papier od gynekologicky idem ho tam odniesť na koľko som vedená že som robila len že ja som nikde nerobila vyplnam si ten papier a mám tam že od kedy som robila a peciatku od zamestnávateľa no na koľko som nerobila tak tam nemám čo napísať no ak im tam ukazuje iné čo s tým ? Nebude problém s tým že je to prázdne spustia mi už ten rodicak ? V týchto veciach sa ja fakt nevyznám ďakujem za každu odpoveď a radu

petamich
30. mar 2025

A si si ista, ze vyplnas dobre tlacivo? Na ziadosti o rodicovsky prispevok sa nazova zamestnavatela a peciatka nevyskytuje, uvadzas tam iba socialne postavenie a teda ci si zamestnanec, SZCO, nezamestnany....peciatka zamestnavatela sa uvadza iba na ziadosti o materske, rovnako ako tam uvadza nazov lekara, potvrdenie od lekara, treba k prispevku pri narodeni dietata 🤷‍♀️

Tak zmatena som kus

balerina2025
31. mar 2025

@amiy akoze v zivote si nerobila?

mogaa
31. mar 2025

Rodičovský vybavuješ na UP.....zo SP si vyžiadaj potvrdenie že si nepoberala materskú a s rodným listom šup na UP....RP nemá so zamestnaním nič spoločné.....máš nań nárok od narodenia dieťaťa , teda ak si nepoberala materskú(nevznikol ti nárok)

evcagabi
31. mar 2025

Prisiel ti papier, ze nemas narok matersku? Vezmi ho a chod na urad prace, socialnych veci a rodiny. Vezmi so sebou kopiu rodneho listu, vypises 3papiere a koniec. Co na tom, preboha, vybavujes 8m? 🤦‍♀️

mamamasama
31. mar 2025

@balerina2025 Akože môže mať 18 a práve skončila školu?

balerina2025
31. mar 2025

@mamamasama no zial. cop mam napisat. nie nenapadlo ma to, ale zial aj to sa stava. dalsia co chodi do kostola?

nin12345
31. mar 2025

@balerina2025 ja som tiez isla na rodicak z VS a tam sa tie studentske brigady nerataju. Proste zial nemas ani matersku len ten najnizsi rodicak. A autorka ja by som tam na tvojom mieste zbehla nech ti to pomozu cele spravne vyplnit je cudne ze uz 8 mesiacov nedostavas nic a riesis to teraz ale myslim ze sa to vyplaca aj spätne no nie som si ista

balerina2025
31. mar 2025

@nin12345 tak nastastie teraz este posielaju takemuto rozhodnutiu aj 200 eur mesacne, ako stipko, nuz je fajn podporovat porodnost, len skoda ze potom mamicky vypisuju ako nemaju peniaze, a podobne, lebo vsak mat rychlo deti , to je vyhra. a potom pisu, ze sa nevedia nikde zamestnat, lebo sak ziadna pracovna historia.
co uz.

nin12345
31. mar 2025

@balerina2025 ano mas pravdu vies len kym skoncis VS a daco si aj odpracujes a poriesis byvanie uz mas po 30tke a to nie kazda chce mat deti takto neskor. Ale ano tato skupina mamiciek je asi najviac financne ohrozena pretoze ak nemas chlapa co ti zarobi si v zadku zo 400€ sa zit neda

amiy
autor
31. mar 2025

@mamamasama presne

amiy
autor
31. mar 2025

@petamich áno na rodičovský som si vyplnila pôrodné a rodinné som už aj dostala len že jedna pani podnikateľka má uviedla že pod nou robím o čom som ja nevedela neviem prečo to urobila dozvedela som sa to až keď som volala na soc. A tam mi to povedali že musím doniesť ten papier o materskej preto som teraz zmätená aj ja

balerina2025
31. mar 2025

@nin12345 ano a stat to nezaujima. to je to.

fidorka7
2. apr 2025

@amiy akože vážne sa pýtaš prečo nedostávaš rodičák, ak máž žiadosť stále doma a nevieš ju vyypísať? robíš si srandu?

amiy
autor
Odpoveď bola odstránená
balerina2025
3. apr 2025

@amiy zjavne si dobre rozhodena. ked musis takto nadavat

amiy
autor
3. apr 2025

@balerina2025 áno som pretože vždy pod nejakou témou sa nájde niekto ako ty neprecita poriadne nevie poradiť nemáš proste čo k tomu povedať ale musíš sem niečo napísať jak keď ideš po radu a namiesto toho aby ti odpovedali sa pýtajú prečo hento prečo toto a súdia riešia mám dosť niektoré ženy sú ozaj všade jak ta vegeta ostatným veľmi ďakujem mám to už konečne úspešne vybavené a chvála Bohu už s krku

balerina2025
3. apr 2025

@amiy tak vidis, dobre.