icon

Predĺžená mateská z dôvodu osamelosti

smajluska
7. sep 2020

Maminky, ktore ste osamele matky, chcela som sa opytat. Podavali ste si ziadost o predlzenu matersku az ku koncu materskej? Alebo az po ukonceni? Konci mi materska teraz v sobotu a kazali mi prist az v pondelok... Neviem ci to nie je neskoro. Poradte prosim.

lienocka2808
7. sep 2020

@smajluska treba to podavat este pred ukoncenim materskej. Ja som to riesila myslim tyzden pred ukoncenim.

smajluska
autor
7. sep 2020

@lienocka2808 A museli ste to aj nejako preukazovat alebo stacilo iba cestne prehlasenie, ze ste osamela? A ako ste vedeli, ze Vam to uznali? Poslali Vam nejake vyjadrenie? Dakujem

lienocka2808
7. sep 2020

@smajluska nemusela som nijako preukazovat, stacilo iba cestne prehlasenie. Nedavali mi nijake vyjadrenie iba mi posielali o 4 tyzdne dlhsie materske. Je treba to ale oznamit zamestnavatelovi, ze mate predlzene materske

123abeille
7. sep 2020

To Čestné vyhlásenie odporúčam podpísať s dátumom ukončenia MD po 34 týždňoch. Ja som ho "pre istotu" posielala skôr, so skorším dátumom a zo SP ma upozornili, že treba poslať nové, s aktuálnym dátumom.
Tak ako písali maminy vyššie, vyjadrenie neposlali žiadne.
Až v Potvrdení nároku na materské (pre účely požiadania o rodičovský príspevok na Upsvar) zadefinovali poberanie materského po dobu 37 týždňov.