Predĺžená rodičovská a opatrovateľský príspevok

fortunamayor
1. feb 2017

Zdravím. Som mamička skoro 6 ročnej dcérky. Potrebovala by som poradiť, ako je to s vybavovaním opatrovateľské príspevku. Je to ,,beh na dlhú trať,,? 23.3. mi končí predĺžená materská dovolenka, kvôli zlému zdravotnému stavu dieťaťa, dcérke v 3roch rokoch diagnostikovali juvenilnu chronickú artritídu, čiže detskú reumu., Čo potrebujem na schválenie, okrem lekárskej dokumentácie? Žiadosť nejakú a lekárskenodporúčanie od pediatričky? Ked má dcérka 6 rokov v marci, presne 23.3. dostanem peniažky este aj za marec? A musím dostať papier z úradu o ukončení predĺženej materskej až tak sa da vybaviť opatrovateľsky prispevok? Ako dlho ste čakali na vyjadrenie o schválení, resp. Nwschvaleni?

adulienka1984
1. feb 2017

Ahoj. Ziadost o opatrovatelsky si mozes podat az ked dcerka dosiahne sest rokov veku. Papiere od lekarov a ine potrebne doklady mozes zhanat uz skor. Kludne aj od teraz. Vybavenie ziadosti trva max. 90 dni. S tym ze ti to vyplatia spatne od podania ziadosti. Rodicovsky este dostanes aj v aprili za mesiac marec.

fortunamayor
autor
1. feb 2017

@adulienka1984 ďakujem za informácie 🙂

ellca123
1. feb 2017

netreba najprv vybavit ZTP preukaz ?az potom opatrovatelsky prispevok

-ta zdravotna dokumentacia nema byt starsia ako pol roka

adulienka1984
1. feb 2017

Preukaz tzp sa vybavuje spolu so ziadostou o prispevok. Netreba samostatne alebo skor podavat ziadost len na preukaz. Ak schvalia prispevok, preukaz patri dietatu automaticky len si ho je potrebne vyzdvihnut. A este aby som nezabudla: netreba k ziadosti o prispevok na opatrovatelsky dokladovat ukoncenie rodicovskeho.

fortunamayor
autor
4. feb 2017

@adulienka1984 netreba dokladovať? Tym padom si mozem pidat ziadost aj teraz, ked nema este 6 rokov?

adulienka1984
4. feb 2017

Netreba dokladovat ukoncenie lebo rodicovsky aj opatrovatelsky vyplaca jeden urad. A ziadost je mozne podat len v tom mesiaci kedy dieta dovrsi sest rokov. Nie skor,lebo bude ziadost zamietnuta.

fortunamayor
autor
4. feb 2017

@adulienka1984 uz chapem, dakujem 🙂