icon

Predĺžená rodičovská dovolenka - odvolanie

kajusa83
8. apr 2013

Ahojte
Dnes mi prisiel ze mi odnimaju predlzeny rodicovsky prispevok.
Chcem podat odvolanie.
Prosim Vas tie co ste to absolvovali ako to cele prosim prebieha?
Do kolkych dni su povinny sa mi ozvat ked podam odvolanie?Budu znova ziadat nejake lekarske spravy alebo len budu posudzovat s tych co tam uz maju?
Dakujem

mili768
4. sep 2013

@nikolca ahojky, citam ze mate problemy "uzkostne stavy" ja s dcerkou momentalne bojujeme tiez s takymi problemami.....mala je na mna strasne naviazana a od kedy sme zacali s adaptaciou na skolku cca pol roka je to este horsie.........zvazujem predlzenu matersku- ale nevien co okolo toho, kam ist ci k psychologicke....ci psychyatricke....ako to oni vnimaju, ci je to dovod na predlzenie......ono sa to niekedy zda ako banalna vec, ale ked sa mi dieta zo spania budi s hysterickym placom a jaci zo spania, a neda sa ju prebrat je mi z toho do revu...........ako sa to prejavuje u vas?

lu
4. sep 2013

@kajusa83
@moncura1
Ahojte my sme podavali ziadost o predlzenie prvykrat a cakame na vyjadrenie, neviete mi poradit, co mam robit ked mi ju neschvalia? momentalne som este oficialne zamestnana, ale ked mi neschvalia predlzenie, do prace nastupit nemozem / a asi ma ani nezoberu kedze je plny stav/ Mam sa prihlasit niekam aby mi platili aspon odvody alebo ako? dakujem

adri2211
4. sep 2013

@lu mne neuznali a neuznali ani odvolanie, teraz cakam list z ba, kedze sa to posielalo este na ustredie ur. prace a soc. veci do BA. ak to tam uznaju za vhodne vyziadaju odomna nove lek. posudky , ak nie ukoncia s tym, ze zamietli, ale potom idem podat novu ziadost s novymi spravami

lu
4. sep 2013

@adri2211 a v tom medziobdobi ked sa to schvaluje a odvolavas sa, si kde a ako evidovana? nezamestnana, socialka,... ?

sakura77
4. sep 2013

baby ako to funguje,mali sme schvaleny rodicak na jeden rok,pride mi nejake vyrozumenie,alebo si to mam znova sama predbeyne zacat vybavovat,predlzenie na dalsiu dobu? neviem ci mam cakat,alebo zacat vybavovat zas mesiac pred ukoncenim?

nikolca
4. sep 2013

@sakura77 my sme mali schvalenu na deväť mesiacov do jula a nejako koncom juna mi z uradu prace poslali tlačiva tie som musela dať vypisať detskej lekarke a doniesť vypisane na urad prace+som doložila prefotenu spravu od špeciualistu a uznali nam do 6 rokov na posudku mam uvedene kontrola je nepotrebna 😵 😵

nikolca
4. sep 2013

@mili768 no mne tiež toto robi mala zo spania ale nie a nie ju prebrať,aj teraz v noci sa zobudila,začala ani nie že plakať to boli vreskoty 😨 😨 potom že ona ide cikať,posadila sa na zachod a tie zachvaty sa vystupnovali a začala sa štipať do nôch 😒 😕 ale ona si to nepamäta rano vstane normalne a ja som z zychto nočnych vykrikov totalne rozbita 😔

mili768
4. sep 2013

no presne, my to s manzelom vravime ze je ako v tranze....oci ma otvorene, ale hladi ako "do blba" a vresti, az je spotena, ale takym studenym potom a nie ju utisit.......a nezlepsilo sa vam to za ten rok?

sakura77
4. sep 2013

@nikolca dakujem za odpoved, takze by aj mne malo nieco prist ze...no uvidime

adri2211
4. sep 2013

@lu zatial som registrovana na urade prace

kajusa83
autor
4. sep 2013

@lu ahoj mozes sa skusit odvolat ak ti to neuznaju a do 6 rokov mozes byt na predlzenej dobrovolnej rodicovskej len sa musis nahlasit do zdravotnej poistovne a dieta nemoze na viac ako 4 hodiny navstevovat skolku

kajusa83
autor
4. sep 2013

@adri2211 trocha ta vyvediem z omylu aj ked ti to poslali do BA oni od teba uz nic ziadat nebudu nakolko tam posielaju cely spis a na zaklade toho rozhoduju znova ci je dieta chore ci nie

moncura1
4. sep 2013

@lu najprv musis mat podla mna vypoved v ruke a potom sa nahlasit ked tak na zdravotnej ako pise kajusa83.Nemoze Ti platit zamestnavatel a aj stat zdravotnu.Vzdy len jeden z nich.Cize ked dieta dovrsi 3 roky,mala by si sa hlasit u zamestnavatela.Neviem kedy si to podavala a kedy dieta dovrsi 3 roky.Skus upresnit. 😉

lu
5. sep 2013

@moncura1 ahoj podavala som 26 augusta, maly bude mat 1.10. 3 roky

elka74
5. sep 2013

@nikolca
@mili768 tomu, čo popisujete sa hovorí nočný des. určite treba s týmto navštíviť psychologa, psychiatra a toto je určite dôvod na predlžený rodičovský. my sme sa s týmto dosť natrápili s mladšou dcérou. najmladšia dcéra je tiež na mňa naviazaná a má ešte fľašku. rodičovský mi predlžili na jeden rok.

adri2211
5. sep 2013

@kajusa83 nechcem sa hadat, ale pytaju nove lek. spravy, mozno nie od vsetkych, ale pytaju. potvrdila mi to aj na socialke a viem aj od par maminiek, co to takto mali.

kajusa83
autor
5. sep 2013

@adri2211 vsak ani ja sa nechcem hadat len mna tiez teraz v juny riesili v BA na ustredi a nic si nepytali

adri2211
5. sep 2013

@kajusa83 a uznali ci neuznali ?

moncura1
5. sep 2013

@lu No tak najneskor 26. sept. by si mala vediet vysledok.Podla toho sa potom zariad.Ak Ti to neuznaju,treba ist k zamestnavatelovi(ak teda neschces,alebo resp. nemozes)nadalej vykonavat tu pracu a skus sa dohodnut s nim.Bud das vypoved a nahlasis sa na urad prace-v tom pripade moze dieta navstevovat,skolky cely den,alebo pojdes do zdravotnej a nahlasis starostlivost o dieta do 6 rokov.V tom pripade moze dieta navstevovat skolky 4 hod.
Teraz presne neviem jak to je ak by si dala vypoved a sla na UPSVR ....snad by si mala narok aj na podporu,ale toto som si neni fakt ista,musis si pozistovat.
Ak by si sa odvolavala,trva to znova cca 1 mesiac,neviem akeho mas zamestnavatela,snad by ti mohol dat neplatene volno.....snad este niekto poradi 🙂

lu
5. sep 2013

@moncura1 dakujem za pomoc 🙂

adulka5310
6. sep 2013

dobrý deň chcem sa aj ja pridať k téme aj ja som si podala žiadosť a dnes mi prišlo rozhodnutie 😢 že mi ho neschválili napísane diagnozy L20,J04,J95 si nevižadujú osobitnú starostlivosť 😠 ,som sklamaná a nahnevaná, malí pôjde do škôlky a ja sa môžem nachystať,že budeme znova na liekoch 😝 hrôza, skúsim podať odvolanie ale vraj si nemám robiť veľké ilúzie.......

moncura1
10. sep 2013

No uz ma fakt zacina zaujimat,ze komu to vlastne schvaluju 😠 Aky maju limit po novom,kolkym to mozu schvalit.
Nieco mi tu vazne nesedi,ked to tolkym neschvalia 😢

dai
10. sep 2013

@moncura1 no, momentalne je schvalenych 2x viac predlzenych RD ako pred rokom... ( napriek nerastucemu poctu deti a aj chorobnosti ) - mne tu tiez nieco nesedi... hlavne ked citam ze realne chorym to neschvalia...vidis aj podla prispevkov tu, ze tu ziadaju matky preto lebo sa im dieta v noci budi na nocny des - ja poznam vela deti a nepoznam ani jedno ktore by to v urcitom veku nemalo - ale teda moje zname ani mna nenapadlo kvoli tomu ziadat o predlzenu RD... predpokladam ze toto sa ako dovod ani neuznava, ze tieto zeny ak to chcu tak musia deti niecim dopovat aby im to lekary zobrali☹ a robit toto svojmu dietatu len preto ze nemam pracu, hm... to je na povazenie☹

doctorka84
10. sep 2013

ahojte maminky len tak som preteletela tuto temu a mam velku hlavu popravde, moja mala ma sice len dva roky a dva mesiace len jej stav je tiez taky vselijaky ze v buducnosti premyslame tiez s predlhzenou materskou, ale ako tak citam tie vase skusenosti tak mam velke obavy ako to dopadne s nami, chcela by som sa opytat ta pre zaciatok kedy vlastne sa to zacina vybavovat po ukonceni tretieho roka dietata ?? a ako na to dakujem za info 🙂

tom159
10. sep 2013

Tak toto je už ozaj sila nočný des a schválené, mi máme astmu, laryngitídu, zníženú imunitu, alergie, sme predčastne narodený, neurologické problémy, hyperaktivitu, kožné problémy a nemáme opätovne schválené do práce sa vôbec nedá ja by som mamičkam požičala na jednu noc malého aby videli ten nočný des, keď o pol noci treba volať záchranku lebo nemôže dýchať že by vedeli to čo je to nočný des.... a posudkár toto schváli a choré dieťa nie....to je Slovensko... 😢

ajsina
10. sep 2013

Ahoj tom159 a podala si si odvolanie?My mame presne to iste ,presne tie iste diagnozy+este reumatologicke,diabetologicke a endokrinologicke problemy ale nam nastastie schvalili rodicovsky rovno do 6 rokov.Suhlasim s tebou,terbalo by deti-astmatikov poziciat mamickam na 1 noc a uz by si to urcite nechceli viac skusit.To ze sa dieta v noci budi nieje ziadna choroba s ktorou sa treba liecit.Ziadali sme aj o preukaz ZTP ale ten nam zamietli.Lekarka v Tatrach nam povedala , ze keby sme byvali na vychode Slovenska ze tam nam schvalia aj nemozne.

tom159
10. sep 2013

@ajsina podali sme si 3x aj sme sa 1x odvolali aj to nebolo schválené, teraz máme opäť podané, neverím že to schvália, (aj ked´ všetci lekári nám tvrdili že to sa musí schváliť a predsa nám nebolo schválené ) a sme z východu 😀 takže nieje pravda že na východe všetko schvália.

ajsina
10. sep 2013

tak potom ste vynimka z vychodu,my tiez teraz ziadame znova o vydanie preukazu ZTP a tiez v to velmi neverim ale aj na urade prace mi pracovnicka povedala ze treba vyskusat znova.Tiez ma velmi zarazilo ked sme ziadali o preukat ZTP a o rodicovsky prispevok v kazdom posudku bolo napisane nieco ine (v posudku o ZTP ze dieta nepotrebuje osobnu asistenciu ,ze sa moze prepravovat mestskou hromadnou dopravou a v posudku o rodicovsky zas ze dieta nesmi chodit autobusmi ze je vysoko infekcna ze vyzaduje osobnu asistenciu).

letopocet
19. sep 2013

dobry den.prosim o radu.maly ma od 4 mesicov asthmu bronchiale.sme v sledovani na imunoalergologickej ambulancii.po roku mi poslali papiere na posudok o dlhodobo nepriaznivom zdravotnom stave dietata.dnes mi prislo rozhodnutie ze mi to zamietaju.vraj dieta nepotrebuje osobitnu starostlivost,iba podavanie liekov,pripadne inhalacnu liecbu.je to starostlivost ake potrebuje kazde dieta v jeho veku.mam ho vyvarovat pred infekciou a otuzovat ho.kazdy den inhaluje sprey .sirup.tabletky.a este prasok na vypitie.stale byva chori.chodil na 4 hodiny do skolky.ale viac bol doma ako v skolke.teraz v auguste mu robili vyteri z hrdla vysledok ma bacila ten sa preliecil,ale v nose ma neakeho zlateho.stale ho svrbi nostek,je stale nachladnuti.mal 4 roky.ja som k tomu este onkologicky pacient.operovali nam cykulku,este chodime na ortopediu .ma alergiu,na vajecny bielok.vraj nebol posledny rok hospitalizovany tak nema nepriaznivy stav.mozem sa odvolat do 15 dni.prosim vas mam sancu ked sa odvolam?ake posudky nove treba dat,zakim mam ist?dakujem za radu

tom159
19. sep 2013

@letopocet k odvolaniu Vám treba najlepšie doložiť nejakú novú správu od lekárky kde chodíte (nemusí byť), potom si napíšte sama odvolanie a hneď im to zaneste na úrad, držím palce, viem čo je to astma.