Predĺžená rodičovská - lepok
Ma význam o to požiadať? Dieťa má hnačky, prísnu dietu.
Nie, to naozaj nie je dôvod na predĺžený RP
Ôk. Tak neriešim. Ale predtým to bola samozrejmosť, teraz asi už aj skritizujú matku ktorá ostane takto na predĺženej...
Akože bola predtým samozrejmosť,že dieťa netolerujuce lepok zapríčinilo,že matka s ním mohla byť doma do 6 rokov? Ak má prísnu diétu,tak ma aj tak hnačky?
Ono zbytocne ukratis dieta o bezny skolkarsky zivot. Ja som stravu pripravovala vzdy rano pred skolkou, pred vyucovanim, ked bola skolacka. V tomto pripade vies dat dietatu do chladnicky tebou pripravenu stravu. Musis to samozrejme dolozit lekarskou spravou, pretoze v skolskych zariadeniach treba splnat iste poziadavky, aby si jedlo mohla priniest a mohlo byt podane dietatu.
Moje dieta malo este inu vaznu diagnozu ale pokym sa dalo, tak som sa drzala zubami nechtami, aby zilo bezny zivot.
mozno mala autorka skor na mysli platenu predlzenu , aby z toho mala aj daky finanncy uzitok. a dieta by davala do skolky.
....
Pri platenej predlzenej rodicovskej dovolenke dieta moze navstevovat kolektiv. Z vlastnej skusenosti vsak mozem povedat, ze pri celiakii/alergii na lepok ti ju s najvacsou pravdepodobnostou neuznaju. A nepomoze sa ani odvolat. Syna som bravala zo skolky domov pred obedom, a zvladnut pocas dna pracu na plny uvazok, bezlepkovu dietu a aj dieta sucasne bola obcas vyzva🙂.
urcite to skus. ci ti bude schvalene, zavisi od posudkoveho lekara. kedze mam dceru celiaticku, som snad vo vsetkych celi skupinach a uplne bezne su tam zeny na predlzenom RP s detmi s celiakiou.
@kacena4 a preco by sa dieta nemohlo socializovat preboha? pri predlzenom RP dieta moze normalne skolku navstevovat.
S celiakiou asi neuznajú ale môžeš skúsiť... Ja akurát budem riešiť podobnú vec budúci rok.. Lenze mala ma ABKM+alergiu na vajcia, ovocie a musí držať nízkohistaminovu diétu (takže nesmie mať ani prihrievane jedlo - skrz toto len neviem ako to spraviť pretože do kolektívu ju chcem dať )
1. Išlo by iba o 7mesiace nie 3 roky...kým nastúpim do prace, a keď viete počítať, čo viete lebo ste veľmi múdre tak v tom čase o 7m. mi aj tak dieťa nebude v škôlke.
2. Odkiaľ mate , že dieťa bez škôlky nie je socializovane 🙈
nechapem nejak co pises, akych 7 mesiacov 😀
co mame pocitat ved si anonym a ziadne pocty si nezadala
Skus uvidis, ake bude vyjadrenie. Mamicky z Mk o tom nerozhoduju. Informuj sa v skolke ci vedia zabezpecit stravu-( tie male to niekedy nedokazu). Ja som kvoli strave dieta do skolky nedala, ale bola som doma s mladsim surodencom.

dieta nie je dovod na nesocializovanie dietata ktore je zdrave