icon

Predĺžená rodičovská - lepok

22. aug 2023

Ma význam o to požiadať? Dieťa má hnačky, prísnu dietu.

kacena4
•
22. aug 2023

dieta nie je dovod na nesocializovanie dietata ktore je zdrave

luliu
•
22. aug 2023

Nie, to naozaj nie je dôvod na predĺžený RP

autor
•
22. aug 2023

Ôk. Tak neriešim. Ale predtým to bola samozrejmosť, teraz asi už aj skritizujú matku ktorá ostane takto na predĺženej...

nelca0510
•
22. aug 2023

Akože bola predtým samozrejmosť,že dieťa netolerujuce lepok zapríčinilo,že matka s ním mohla byť doma do 6 rokov? Ak má prísnu diétu,tak ma aj tak hnačky?

reisi
•
22. aug 2023

Ono zbytocne ukratis dieta o bezny skolkarsky zivot. Ja som stravu pripravovala vzdy rano pred skolkou, pred vyucovanim, ked bola skolacka. V tomto pripade vies dat dietatu do chladnicky tebou pripravenu stravu. Musis to samozrejme dolozit lekarskou spravou, pretoze v skolskych zariadeniach treba splnat iste poziadavky, aby si jedlo mohla priniest a mohlo byt podane dietatu.
Moje dieta malo este inu vaznu diagnozu ale pokym sa dalo, tak som sa drzala zubami nechtami, aby zilo bezny zivot.

bublinka1426
•
22. aug 2023

mozno mala autorka skor na mysli platenu predlzenu , aby z toho mala aj daky finanncy uzitok. a dieta by davala do skolky.
....

sheila121
•
Odpoveď bola odstránená
•
alessia443
•
22. aug 2023

Pri platenej predlzenej rodicovskej dovolenke dieta moze navstevovat kolektiv. Z vlastnej skusenosti vsak mozem povedat, ze pri celiakii/alergii na lepok ti ju s najvacsou pravdepodobnostou neuznaju. A nepomoze sa ani odvolat. Syna som bravala zo skolky domov pred obedom, a zvladnut pocas dna pracu na plny uvazok, bezlepkovu dietu a aj dieta sucasne bola obcas vyzva🙂.

matkahelka
•
22. aug 2023

urcite to skus. ci ti bude schvalene, zavisi od posudkoveho lekara. kedze mam dceru celiaticku, som snad vo vsetkych celi skupinach a uplne bezne su tam zeny na predlzenom RP s detmi s celiakiou.

matkahelka
•
22. aug 2023

@kacena4 a preco by sa dieta nemohlo socializovat preboha? pri predlzenom RP dieta moze normalne skolku navstevovat.

lorin29
•
23. aug 2023

S celiakiou asi neuznajú ale môžeš skúsiť... Ja akurát budem riešiť podobnú vec budúci rok.. Lenze mala ma ABKM+alergiu na vajcia, ovocie a musí držať nízkohistaminovu diétu (takže nesmie mať ani prihrievane jedlo - skrz toto len neviem ako to spraviť pretože do kolektívu ju chcem dať )

autor
•
23. aug 2023

1. Išlo by iba o 7mesiace nie 3 roky...kým nastúpim do prace, a keď viete počítať, čo viete lebo ste veľmi múdre tak v tom čase o 7m. mi aj tak dieťa nebude v škôlke.
2. Odkiaľ mate , že dieťa bez škôlky nie je socializovane 🙈

bublinka1426
•
23. aug 2023

nechapem nejak co pises, akych 7 mesiacov 😀
co mame pocitat ved si anonym a ziadne pocty si nezadala

zuzinka888
•
23. aug 2023

Skus uvidis, ake bude vyjadrenie. Mamicky z Mk o tom nerozhoduju. Informuj sa v skolke ci vedia zabezpecit stravu-( tie male to niekedy nedokazu). Ja som kvoli strave dieta do skolky nedala, ale bola som doma s mladsim surodencom.