icon

Predĺžená rodičovská po 6. rokoch dieťaťa

bubatt
17. nov 2020

Ahojte maminky, potrebujem poradiť. Neviem ci už má niekto takú skúsenosť v tejto situácii. Začiatkom budúceho roku mi konči predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov dieťaťa. Do škôlky mi ho zobrali len na 4h a to tam viac nie je ako je. Aká je možnosť zostať s nim ešte doma? Teda aspoň kým nepôjde do školy. Toho pol roka a keď dostane odklad do školy tak aj viac. Vie mi niekto poradiť?

deti95060810
17. nov 2020

opatrovateľský... cca 600 e

bubatt
autor
17. nov 2020

@deti95060810 Dobrý večer, viete mi prosím poradiť aké podmienky treba spĺňať?

matapo
17. nov 2020

...zatial mas narok na pandemicku rodicovsku, kym neskonci krizovy stav, kedy skonci ale nik nevie ☹ ale par mesiacov tym isto ziskas...

bubatt
autor
17. nov 2020

@matapo pár mesiacov by určite pomohlo 🙂

deti95060810
18. nov 2020

@bubatt jednoznačne zlý zdr. stav dieťaťa.... Záleží aké má zdr. problémy, diagnózy...

oliva276
18. nov 2020

Opatrovateľský príspevok je vo výške 430,35 € a priznáva sa len na dieťa s priznaným ZŤP, ktoré je odkázané na pomoc pri pohybe, hygiene, jedle. Jeho priznávanie sa veľmi sprísnilo.

petkovamama
18. nov 2020

@bubatt Ak ma diate vazny zdravotny stav a je odkazane na vasu pomoc ,mozete skusim opatrovatelsky .Vyska zalezi aj od spolocne posudzovanych osob v domacnosti a stupna odkazalosti ZTP.Podat si mozete sucastne ,nam schvalili ZTP aj opatrovatelsky naraz .Ale v prvom rade je to zdr.stav dietata ,ci by ste mala narok .Ak by ste chcela blizsie info ,napiste mi spravu .

ladywero
14. mar 2022

@bubatt Dobrý deň, môžem sa opýtať, ako ste dopadli? Žiadali ste o predĺženie po 6 roku, alebo ten opatrovateľský?

luliu
14. mar 2022

@ladywero neexistuje predĺžiť po 6. rokoch. Jedine opatrovateľský ak schvalia

bubatt
autor
14. mar 2022

@ladywero dobrý deň, žiadala som opatrovateľský. Bohužiaľ mi ho zamietli.

ladywero
14. mar 2022

@luliu ďakujem za informáciu

ladywero
14. mar 2022

@bubatt ďakujem za informáciu