Predĺžená rodičovská počas pandémie
Baby prosim vas kto sa vtom vyzna 🙂 🙏
Coskoro bude mat moj maly 3roky. No az v septembri nastupuje do skvolky, dovtedy budem prinom doma bez rod.prispevku , co bude samozrejme dost chybat do rozpoctu :/. .Do prace nemozem nastupit, lebo ho nemam kde nechat. Takze zamestnat sa mozem najskvor v septembri .. Neviete ako je to teraz s vyplacanim pandemickeho rod. prispevku? ..
Neviem , ci bude lepsie prihlasit sa na UP ,alebo na predlzenu MD. :/ ...
@lusyc bohužiaľ už tu bolo vela vlád a nikto to nerieši, patrilo by sa urobiť zákon keď sa dieťa nedostane do škôlky mala by matka dostávať do ďalšieho septembra normálne rodičak. A hneď by bola väčšia vola rozširovať miesta v škôlkach
A pani riaditeľky by museli brať podľa poradia a nie podľa známosti.....bohužiaľ to je prax
Ako je možné že u nás v škôlke su prijaté prednostne deti napríklad mamičky ktorá je na materskej s druhým dieťaťom a ja čo mám ísť do práce nemôžem, pretože moje dieťa sa nedostalo...a prve dieťa mi neprijali hoci mal v septembri už 3 roky a 9 mesiacov..
Áno mám šťastie keďže je teraz pandemicka ocr a zamestnávateľ nemá momentálne pre mňa miesto.
Takže áno vydrbavam so systémom, ale je to prvý krat v živote, nebrala som ani maximálnu materskú z pripoistenia, ani môj muž nebol na materskej ako je to teraz moderne....a neviem čo všetko ešte sa dá vybaviť.....
@ludinka dobre napisane ! 🙂 .. a bohuzial mas pravdu v tom , ze deti sa beru do skvolok po znamosti a ostatne sa potom mozeme aj pototo ..:/ .. 🙄